E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kokospandekager med jordbær og mælkechokolade

23. juni 2012 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

Tilføjet bemærkning den 23. juni kl15.30: Jeg har netop set, at det præcist i dag er tre år siden, at jeg skrev mit første indlæg “Chokoladebloggen” her på bloggen. Det må fejres!

Endnu en variation over mit pandekager-til-morgenmad-men-kan-også-spises-som-dessert-tema får I denne lørdag formiddag. Disse pandekager kom til verden og ned i min mave, da jeg havde gemt en rest grød i køleskabet. Ganske bevidst da min søde kollega Karen havde fortalt mig, at hun af og til putter grød i sine vafler. Det ville jeg også prøve.
Som jeg skriver i opskriften længere nede, er der flere valgmuligheder i pandekagedejen. Jeg er både vild med den glutenfri version lavet på den flade maves grød fra Aurion + boghvedemel og versionen med havregrød + rugmel.
Begge portioner lavede jeg med ekstremt modne bananer, som fungerer som naturligt sødemiddel. Dog har jeg drysset ekstra sødme over pandekagerne i form af Jivara mælkechokolade fra Valrhona, kokosmel og danske saftigt søde og smukke røde jordbær. Jeg kunne også forestille mig, at det kunne smage godt med jordbær, lidt revet mørk chokolade plus en lækker dansk honning. Gerne Katrine Klinkens honning, som jeg smagte oven på danske jordbær med fløde hjemme hos hende i går aftes. Den honning glæder jeg mig til at blogge mere om snart.

Bliver det meget smukkere end sådan en skålfuld danske røde jordbær ? : )

Til en tallerken pandekager bruges:
1 banan (80 g)
1 æg
80 g grød (den flade maves grød fra Aurion eller havregrød)
10 g kokosmel
15 g boghvedemel (eller rugmel)
lidt vanille
smør til stegning

Mos bananen og tilsæt de øvrige ingredienser. Steg pandekagerne i smør og server dem med danske jordbær, kokos og finthøvlet mælkechokolade.

Skrevet i: Morgenmad Tags: danske jordbær, dessert, jivara, Jordbær, kokosmel, kokospandekager, lys chokolade, mælkechokolade, morgenmad, pandekager, små tykke pandekager, valrhona

Previous Post: « Konditorsøndag hos Anarkisten Sif
Next Post: Rosensød panna cotta med jordbær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. linda skriver

    23. juni 2012 kl. 11:42

    mmh, jeg har netop ledt efter en lækker glutenfri opskrift. her var svaret jo:) tusind tak! de kommer på to do-listen til næste lørdag. haps!

  2. Hanne K skriver

    23. juni 2012 kl. 16:28

    Tillykke med 3 års dagen, søde Anne. Du har så absolut en af de skønneste, søde blogs!
    Jeg MÅ vist snart eje et vaffeljern. Hvilket ét har ud – sådan en til at stoppe i stikkontakten eller til komfuret?
    Ha’ en dejlig Skt. Hans aften.
    Kh Hanne

  3. Luise / Sesam, Sesam skriver

    23. juni 2012 kl. 16:52

    Hvor ser de dejlige ud!
    Jeg leger også selv lidt med forskellige slags pandekager og prøvede for lidt tid siden at lave nogle på havregrød (med æble og kanel) lige som dine her i indlægget. Mums, hvor var de lækre! Så lækre at de efterhånden betragtes som et nært bekendtskab – og så lækre, at jeg smed et indlæg om dem (: De kan anbefales!
    Jeg må prøve dine af næste gang, for jeg må altså indrømme, at jeg er en ganske stor fan af kokos…

    Kh
    Luise / Sesam, Sesam

  4. louiogbearnaisen skriver

    23. juni 2012 kl. 18:16

    Det er vist tid til at vaffeljernet skal ud af skabet og støves af! De ser rigtig spændende ud og bestemt skal afprøves 🙂

    Mange hilsner

    Louise

  5. SisBerri skriver

    24. juni 2012 kl. 07:54

    Mums det ser lækkert ud! Må klart afprøves.

    Tillykke med de 3år!

  6. Annika skriver

    24. juni 2012 kl. 15:40

    Uhmmm..
    Faktisk lavede jeg lidt lign. i fredags.
    Banan/havregrynspandekager (http://www.valdemarsro.dk/banan-og-havregrynspandekager/) med kokos i nogle og kanel i andre – og med friske jordbær til, samt lod lidt Caramelia smelte på nogle :$ Guuuuf….

  7. Anne au Chocolat skriver

    24. juni 2012 kl. 20:15

    Kære Linda
    Det glæder mig at høre!
    Du kan også lave mine vafler med boghvedemel om til pandekager – de er også glutenfri 🙂

    kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    24. juni 2012 kl. 20:16

    Kære Hanne
    Tak du er sød 🙂
    Ja et vaffeljern er så dejligt! Mit kan stikkes i stikkontakten 🙂

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    24. juni 2012 kl. 20:16

    Kære Luise
    Jeg må lige tjekke dine havregrøds-pandekager ud også 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    24. juni 2012 kl. 20:17

    Kære Louise

    God idé 😉

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    24. juni 2012 kl. 20:17

    Kære SisBerri

    Mange tak skal du have 🙂

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    24. juni 2012 kl. 20:18

    Kære Annika

    Mums med mums på! 🙂

    Caramélia er og bliver en lille bid af himlen!

    Kh Anne

  13. Dorte Høy-Hansen skriver

    8. marts 2013 kl. 21:40

    Ja det er værd at prøve. Hilsen Dorte

Trackbacks

  1. Hyldeblomstpandekager – Sæsonaktuelt med blogaktuelt på | Becauseitmatters siger:
    24. juni 2012 kl. 12:25

    […] pandekager og vafler. Nogle af dem, jeg har læst med hos og er blevet inspireret af, er Annes kokospandekager, Valdemarsros “Banan og havregrynspandekager” og Vibekes “Sunde Pandekager” […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap