Overnight oats eller køleskabsgrød på dansk er et super dejligt, simpelt og ret perfekt måltid til travle morgenstunder, hvor man ikke har lyst til at gå på kompromis med lækkerheden. Det tager kun et par minutter at røre ingredienserne til grøden sammen om aftenen, og næste morgen har du en cremet, velsmagende og ikke mindst mættende morgenmad, som kan toppes med dine favorit bær og frugter samt nødder, kerner – og måske lidt hakket chokolade?
Jeg har lavet en variant her med peanut butter og vanilje, som smager helt fantastisk. Grøden er toppet med frisk moden mango, da jeg er ellevild med kombinationen af peanut butter og mango. Knasende sprødhed og ekstra smagsnuancer har jeg tilført i form af frysetørrede hindbær, kakaonibs samt kokosflager.
Overnight oats – køleskabsgrød med peanut butter
1 person
30 g havregryn
75 ml mælk
50 g græsk yoghurt
25 g peanut butter, cremet eller crunchy
1 tsk ahorn sirup eller honning
1/2 tsk vaniljepulver (fra Mill&Mortar)
1 nip salt
Rør alle ingredienserne sammen i en skål og lad det trække tildækket på køl natten over.
[…] Idee siit. […]