Indlægget denne lørdag morgen kunne lige så godt have været en dessert, men ikke desto mindre var det min morgenmad i går. Syrligt sød og vanilleprikket grøn rabarberkompot, knasendesprøde karamelliserede rugbrødstern med masser af smørsmag og så en lækker sødmælksyoghurt. Så simpelt og så lækkert! Jeg er dog sikker på, at denne morgenmad snildt ville kunne fungere som dessert – evt. pimpet lidt op med stykker af god lys chokolade. Og garanteret endnu mere himmelsk serveret med flødeskum eller double cream i stedet for yoghurten, men det kunne jeg alligevel ikke helt få mig til fredag morgen! 🙂
Rabarberkompot og rugbrødstern i nedenstående mængder passer til 3-4 personer.
Grøn rabarberkompot
200 g grønne rabarber, skåret i stykker à 5 mm
80 g sukker
1/2 vanillestang, korn af
Put rabarber, sukker, vanillekorn og -stang i en gryde og kog hele herligheden sammen til en lækker vanillet lysegrøn kompot.
Karamelliseret rugbrød
100 g rugbrød, skåret i små tern
20 g smør
1-1 1/2 spsk sukker
Smelt smørret på en pande og steg rugbrødsternene let gyldne, inden sukkeret drysses på. Karamelliser rugbrødsternene og lad dem køle af, så de bliver helt sprøde, inden de bruges som drys.
Mette skriver
Kære Anne,
Hvor ser det bare dejligt ud! Mums med mums på.
Jeg har lavet stort set det samme, men med et helt andet udseende: http://www.becauseitmatters.dk/smuk-morgenmad/
Rigtig god lørdag til dig.
Kh, M
Laura skriver
Sikke en lækker morgenmad!! Hvor ser den bare helt vildt lækker ud, Anne.
Rigtig god weekend til dig 🙂
Kh Laura
Kristine Kjær Schmeling skriver
Kære Anne!
Det var dog en himmelsk kombination.
Den må jeg prøve 😉
Jeg er netop i gang med din version af den hjemmelavede jordbæris….. mmmm..
Du er en stor inspiration.
Jeg glæder mig.
kh
Kristine
Kristine skriver
Troede også det var en dessert da jeg først klikkede mig ind 🙂 Det ser jo superlækkert ud – det må prøves.
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
Din morgenmad er også bare super lækker!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Laura
Tusind tak skal du have! 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Kristine
Det glæder mig at høre 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Kristine
Ja, det ligner til forveksling en dessert og smager også sådan – hurra for det 😉
Kh Anne