E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Vanillet kompot af grønne rabarber og karamelliseret rugbrød samt yoghurt

16. juni 2012 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Indlægget denne lørdag morgen kunne lige så godt have været en dessert, men ikke desto mindre var det min morgenmad i går. Syrligt sød og vanilleprikket grøn rabarberkompot, knasendesprøde karamelliserede rugbrødstern med masser af smørsmag og så en lækker sødmælksyoghurt. Så simpelt og så lækkert! Jeg er dog sikker på, at denne morgenmad snildt ville kunne fungere som dessert – evt. pimpet lidt op med stykker af god lys chokolade. Og garanteret endnu mere himmelsk serveret med flødeskum eller double cream i stedet for yoghurten, men det kunne jeg alligevel ikke helt få mig til fredag morgen! 🙂

Rabarberkompot og rugbrødstern i nedenstående mængder passer til 3-4 personer.

Grøn rabarberkompot
200 g grønne rabarber, skåret i stykker à 5 mm
80 g sukker
1/2 vanillestang, korn af

Put rabarber, sukker, vanillekorn og -stang i en gryde og kog hele herligheden sammen til en lækker vanillet lysegrøn kompot.

Karamelliseret rugbrød
100 g rugbrød, skåret i små tern
20 g smør
1-1 1/2 spsk sukker

Smelt smørret på en pande og steg rugbrødsternene let gyldne, inden sukkeret drysses på. Karamelliser rugbrødsternene og lad dem køle af, så de bliver helt sprøde, inden de bruges som drys.

Skrevet i: Morgenmad Tags: dessert, grønnerabarber, karamelliseret rugbrød, morgenmad, rabarber, rabarberkompot, sommer, vanille, yoghurt

Previous Post: « To slags morgenmad med lækker sød topping
Next Post: Konditorsøndag hos Anarkisten Sif »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    16. juni 2012 kl. 07:47

    Kære Anne,

    Hvor ser det bare dejligt ud! Mums med mums på.
    Jeg har lavet stort set det samme, men med et helt andet udseende: http://www.becauseitmatters.dk/smuk-morgenmad/

    Rigtig god lørdag til dig.

    Kh, M

  2. Laura skriver

    16. juni 2012 kl. 09:10

    Sikke en lækker morgenmad!! Hvor ser den bare helt vildt lækker ud, Anne.
    Rigtig god weekend til dig 🙂

    Kh Laura

  3. Kristine Kjær Schmeling skriver

    16. juni 2012 kl. 16:06

    Kære Anne!
    Det var dog en himmelsk kombination.
    Den må jeg prøve 😉

    Jeg er netop i gang med din version af den hjemmelavede jordbæris….. mmmm..
    Du er en stor inspiration.
    Jeg glæder mig.

    kh
    Kristine

  4. Kristine skriver

    16. juni 2012 kl. 19:23

    Troede også det var en dessert da jeg først klikkede mig ind 🙂 Det ser jo superlækkert ud – det må prøves.

  5. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2012 kl. 06:48

    Kære Mette
    Din morgenmad er også bare super lækker!

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2012 kl. 06:48

    Kære Laura
    Tusind tak skal du have! 🙂
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2012 kl. 06:49

    Kære Kristine
    Det glæder mig at høre 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2012 kl. 06:49

    Kære Kristine
    Ja, det ligner til forveksling en dessert og smager også sådan – hurra for det 😉

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap