E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Vanillet kompot af grønne rabarber og karamelliseret rugbrød samt yoghurt

16. juni 2012 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Indlægget denne lørdag morgen kunne lige så godt have været en dessert, men ikke desto mindre var det min morgenmad i går. Syrligt sød og vanilleprikket grøn rabarberkompot, knasendesprøde karamelliserede rugbrødstern med masser af smørsmag og så en lækker sødmælksyoghurt. Så simpelt og så lækkert! Jeg er dog sikker på, at denne morgenmad snildt ville kunne fungere som dessert – evt. pimpet lidt op med stykker af god lys chokolade. Og garanteret endnu mere himmelsk serveret med flødeskum eller double cream i stedet for yoghurten, men det kunne jeg alligevel ikke helt få mig til fredag morgen! 🙂

Rabarberkompot og rugbrødstern i nedenstående mængder passer til 3-4 personer.

Grøn rabarberkompot
200 g grønne rabarber, skåret i stykker à 5 mm
80 g sukker
1/2 vanillestang, korn af

Put rabarber, sukker, vanillekorn og -stang i en gryde og kog hele herligheden sammen til en lækker vanillet lysegrøn kompot.

Karamelliseret rugbrød
100 g rugbrød, skåret i små tern
20 g smør
1-1 1/2 spsk sukker

Smelt smørret på en pande og steg rugbrødsternene let gyldne, inden sukkeret drysses på. Karamelliser rugbrødsternene og lad dem køle af, så de bliver helt sprøde, inden de bruges som drys.

Skrevet i: Morgenmad Tags: dessert, grønnerabarber, karamelliseret rugbrød, morgenmad, rabarber, rabarberkompot, sommer, vanille, yoghurt

Previous Post: « To slags morgenmad med lækker sød topping
Next Post: Konditorsøndag hos Anarkisten Sif »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    16. juni 2012 kl. 07:47

    Kære Anne,

    Hvor ser det bare dejligt ud! Mums med mums på.
    Jeg har lavet stort set det samme, men med et helt andet udseende: http://www.becauseitmatters.dk/smuk-morgenmad/

    Rigtig god lørdag til dig.

    Kh, M

  2. Laura skriver

    16. juni 2012 kl. 09:10

    Sikke en lækker morgenmad!! Hvor ser den bare helt vildt lækker ud, Anne.
    Rigtig god weekend til dig 🙂

    Kh Laura

  3. Kristine Kjær Schmeling skriver

    16. juni 2012 kl. 16:06

    Kære Anne!
    Det var dog en himmelsk kombination.
    Den må jeg prøve 😉

    Jeg er netop i gang med din version af den hjemmelavede jordbæris….. mmmm..
    Du er en stor inspiration.
    Jeg glæder mig.

    kh
    Kristine

  4. Kristine skriver

    16. juni 2012 kl. 19:23

    Troede også det var en dessert da jeg først klikkede mig ind 🙂 Det ser jo superlækkert ud – det må prøves.

  5. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2012 kl. 06:48

    Kære Mette
    Din morgenmad er også bare super lækker!

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2012 kl. 06:48

    Kære Laura
    Tusind tak skal du have! 🙂
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2012 kl. 06:49

    Kære Kristine
    Det glæder mig at høre 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2012 kl. 06:49

    Kære Kristine
    Ja, det ligner til forveksling en dessert og smager også sådan – hurra for det 😉

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap