Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Vanillet kompot af grønne rabarber og karamelliseret rugbrød samt yoghurt

16. juni 2012 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Indlægget denne lørdag morgen kunne lige så godt have været en dessert, men ikke desto mindre var det min morgenmad i går. Syrligt sød og vanilleprikket grøn rabarberkompot, knasendesprøde karamelliserede rugbrødstern med masser af smørsmag og så en lækker sødmælksyoghurt. Så simpelt og så lækkert! Jeg er dog sikker på, at denne morgenmad snildt ville kunne fungere som dessert – evt. pimpet lidt op med stykker af god lys chokolade. Og garanteret endnu mere himmelsk serveret med flødeskum eller double cream i stedet for yoghurten, men det kunne jeg alligevel ikke helt få mig til fredag morgen! 🙂

Rabarberkompot og rugbrødstern i nedenstående mængder passer til 3-4 personer.

Grøn rabarberkompot
200 g grønne rabarber, skåret i stykker à 5 mm
80 g sukker
1/2 vanillestang, korn af

Put rabarber, sukker, vanillekorn og -stang i en gryde og kog hele herligheden sammen til en lækker vanillet lysegrøn kompot.

Karamelliseret rugbrød
100 g rugbrød, skåret i små tern
20 g smør
1-1 1/2 spsk sukker

Smelt smørret på en pande og steg rugbrødsternene let gyldne, inden sukkeret drysses på. Karamelliser rugbrødsternene og lad dem køle af, så de bliver helt sprøde, inden de bruges som drys.

Skrevet i: Morgenmad Tags: dessert, grønnerabarber, karamelliseret rugbrød, morgenmad, rabarber, rabarberkompot, sommer, vanille, yoghurt

Previous Post: « To slags morgenmad med lækker sød topping
Next Post: Konditorsøndag hos Anarkisten Sif »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    16. juni 2012 kl. 07:47

    Kære Anne,

    Hvor ser det bare dejligt ud! Mums med mums på.
    Jeg har lavet stort set det samme, men med et helt andet udseende: http://www.becauseitmatters.dk/smuk-morgenmad/

    Rigtig god lørdag til dig.

    Kh, M

  2. Laura skriver

    16. juni 2012 kl. 09:10

    Sikke en lækker morgenmad!! Hvor ser den bare helt vildt lækker ud, Anne.
    Rigtig god weekend til dig 🙂

    Kh Laura

  3. Kristine Kjær Schmeling skriver

    16. juni 2012 kl. 16:06

    Kære Anne!
    Det var dog en himmelsk kombination.
    Den må jeg prøve 😉

    Jeg er netop i gang med din version af den hjemmelavede jordbæris….. mmmm..
    Du er en stor inspiration.
    Jeg glæder mig.

    kh
    Kristine

  4. Kristine skriver

    16. juni 2012 kl. 19:23

    Troede også det var en dessert da jeg først klikkede mig ind 🙂 Det ser jo superlækkert ud – det må prøves.

  5. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2012 kl. 06:48

    Kære Mette
    Din morgenmad er også bare super lækker!

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2012 kl. 06:48

    Kære Laura
    Tusind tak skal du have! 🙂
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2012 kl. 06:49

    Kære Kristine
    Det glæder mig at høre 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2012 kl. 06:49

    Kære Kristine
    Ja, det ligner til forveksling en dessert og smager også sådan – hurra for det 😉

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap