E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip to content
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
    • Chokoladeanbefalinger
  • Jul, konfekt og småkager
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Vanillet kompot af grønne rabarber og karamelliseret rugbrød samt yoghurt

16. juni 2012 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Indlægget denne lørdag morgen kunne lige så godt have været en dessert, men ikke desto mindre var det min morgenmad i går. Syrligt sød og vanilleprikket grøn rabarberkompot, knasendesprøde karamelliserede rugbrødstern med masser af smørsmag og så en lækker sødmælksyoghurt. Så simpelt og så lækkert! Jeg er dog sikker på, at denne morgenmad snildt ville kunne fungere som dessert – evt. pimpet lidt op med stykker af god lys chokolade. Og garanteret endnu mere himmelsk serveret med flødeskum eller double cream i stedet for yoghurten, men det kunne jeg alligevel ikke helt få mig til fredag morgen! 🙂

Rabarberkompot og rugbrødstern i nedenstående mængder passer til 3-4 personer.

Grøn rabarberkompot
200 g grønne rabarber, skåret i stykker à 5 mm
80 g sukker
1/2 vanillestang, korn af

Put rabarber, sukker, vanillekorn og -stang i en gryde og kog hele herligheden sammen til en lækker vanillet lysegrøn kompot.

Karamelliseret rugbrød
100 g rugbrød, skåret i små tern
20 g smør
1-1 1/2 spsk sukker

Smelt smørret på en pande og steg rugbrødsternene let gyldne, inden sukkeret drysses på. Karamelliser rugbrødsternene og lad dem køle af, så de bliver helt sprøde, inden de bruges som drys.

Skrevet i: Morgenmad Tags: dessert, grønnerabarber, karamelliseret rugbrød, morgenmad, rabarber, rabarberkompot, sommer, vanille, yoghurt

Previous Post: « To slags morgenmad med lækker sød topping
Next Post: Konditorsøndag hos Anarkisten Sif »

Læserinteraktioner

Comments

  1. Mette skriver

    16. juni 2012 kl. 07:47

    Kære Anne,

    Hvor ser det bare dejligt ud! Mums med mums på.
    Jeg har lavet stort set det samme, men med et helt andet udseende: http://www.becauseitmatters.dk/smuk-morgenmad/

    Rigtig god lørdag til dig.

    Kh, M

  2. Laura skriver

    16. juni 2012 kl. 09:10

    Sikke en lækker morgenmad!! Hvor ser den bare helt vildt lækker ud, Anne.
    Rigtig god weekend til dig 🙂

    Kh Laura

  3. Kristine Kjær Schmeling skriver

    16. juni 2012 kl. 16:06

    Kære Anne!
    Det var dog en himmelsk kombination.
    Den må jeg prøve 😉

    Jeg er netop i gang med din version af den hjemmelavede jordbæris….. mmmm..
    Du er en stor inspiration.
    Jeg glæder mig.

    kh
    Kristine

  4. Kristine skriver

    16. juni 2012 kl. 19:23

    Troede også det var en dessert da jeg først klikkede mig ind 🙂 Det ser jo superlækkert ud – det må prøves.

  5. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2012 kl. 06:48

    Kære Mette
    Din morgenmad er også bare super lækker!

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2012 kl. 06:48

    Kære Laura
    Tusind tak skal du have! 🙂
    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2012 kl. 06:49

    Kære Kristine
    Det glæder mig at høre 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2012 kl. 06:49

    Kære Kristine
    Ja, det ligner til forveksling en dessert og smager også sådan – hurra for det 😉

    Kh Anne

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søde sager er sunde for sjælen.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Instagram post 2198076196106119915_29624591 Medjool dates stuffed with lemon flavoured marzipan and decorated with white chocolate, salted pistachios and dried rose petals ✨ Easy peasy sweet December treat ❤️
Instagram post 2197393812641798474_29624591 Just found this photo of a cake table I made last year for an event. I wouldn’t mind repeating it next year 🍰✨💭
Instagram post 2196029006823194512_29624591 Still have a couple of these coffee flavoured chocolate Christmas treats in the fridge. Hiding them from my husband 😄🍫☕️🎄
Instagram post 2195163815894056391_29624591 Marvelous madeleines on my Monday mind ❤️

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

Instagram post 2198076196106119915_29624591 Medjool dates stuffed with lemon flavoured marzipan and decorated with white chocolate, salted pistachios and dried rose petals ✨ Easy peasy sweet December treat ❤️
Instagram post 2197393812641798474_29624591 Just found this photo of a cake table I made last year for an event. I wouldn’t mind repeating it next year 🍰✨💭
Instagram post 2196029006823194512_29624591 Still have a couple of these coffee flavoured chocolate Christmas treats in the fridge. Hiding them from my husband 😄🍫☕️🎄
Instagram post 2195163815894056391_29624591 Marvelous madeleines on my Monday mind ❤️
Instagram post 2194402080744398868_29624591 Happy Sunday🎄I am sharing the recipe for this wonderfully delicious, fudgy & warm brownie filled with soft caramels from @karamelkompagniet.dk and crispy hazelnut flakes on top on the blog today🍫🍯🌰✨ #reklame
Instagram post 2193670461251291827_29624591 #havregrynskugler with a twist of orange - a childhood favorite of mine 🍫🥥🍊✨

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2019 · af Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress