I går havde jeg denne 1 kg Special Orange chokoladeblok fra Valrhona med i køkkenet til fri leg. Resultatet af legen serveres omkring kl.15 i Meyers Madhus til Chokolade Ballade. Jeg er dog i Madhuset hele dagen – fra 13-17 – og jeg håber, at I hilser på mig, så vi kan spise lidt chokolækkert sammen, hvis I kigger forbi.
Jeg har aldrig lagt skjul på, at mit forhold til chokolade er meget passioneret. Altid. Men i går var det som at blive chokoladeforelsket påny, da jeg begyndte at hakke i den julede og yderst velsmagende orangechokolade fra Valrhona. “Slap af”, tænker en del af jer nu. Men prøv lige at se, hvor smuk chokoladen ser ud, efter jeg havde været i gang med den savtakkede kniv. Det er chokokærlighed!
Jeg smagte naturligvis på chokolade og balladen undervejs.
Står den på julebag hos jer i weekeden? Hvis I har lyst til at fortælle mig om jeres bageeventyr, så hold jeg endelig ikke tilbage 🙂
Jane skriver
Det er smukt. Jeg forstår godt din forelskelse. Jeg har orangechokoladen i både lys og mørk udgave fra Valrhona på lager. Har du smagt den lyse med orange?
Jeg har haft en honningkagedej liggende i lidt over en måned. I dag skal den tilsættes krydderier og bages, forkæles med en god abrikosmarmelade, luftig smørcreme, toppes med mørk chokolade og kokos. Desuden har jeg gjort klar til syltet appelsinskal, som senere skal druknes i en lækker chokolade( Caraibe).
Sofie Christensen skriver
Uuh, hvor ser det lækkert ud! Jeg glæder mig utrolig meget til at hilse på dig i dag, smage din jule-chokoladeballade og alle de andre lækre chokoladesager inde i madhuset : )
Loua skriver
Undskyld, at jeg spørger, men der er én ting jeg undrer mig enormt meget over; hvordan kan du holde dig i form med alt det lækre chokolade du får lavet? Bare lidt nysgerrig – for det kan jeg ikke, hvis jeg fik alt det 😉 😉
Charlotte Rugbjerg skriver
Det var en sand fornøjelse at besøge dig (og alle de andre) i Meyers Madhus i dag! I morgen skal jeg til julehygge og overvejer om ikke de andre vil sætte stor pris på min hjemmelavede panforte – med chokolade. Den er jeg nemlig selv helt vild med!
Lotte skriver
Der skal i høj grad julebages og laves konfekt i denne week-end. Den står på brunkager, jødekager og finskbrød. På konfekt fronten står den på tradtionel marcipan m/nougat og cornflakes knas og så skal jeg prøve dine chokolade trøfler og dadelkugler. Især dine opskrifter glæder jeg mig til, for det er 1 gang jeg prøver dem. Mmmm glæder mig til at smage på det hele 🙂
Astrid skriver
Hele min dag har stået på julebag! Fra kl. 13 til 18 har vi stået 6 kvinder i køkkenet og bagt så det duftede helt ud i garagen! Der var så mange kager, at vi formentlig kunne kageføde hele Københavns befolkning! Jeg er meget stor fan af din side og fryder mig sådan over at have en choko-fælle. Min veninde og jeg brugte engang 3 timer på at spise 2 små kager hver fra Summerbird i Kongens Haves efterårsvejr – det er ægte kærlighed! 🙂
Astrid skriver
Kære Anne, du kan bare noget med chokolade, som jeg bare drømmer om. Elsker at du er så passioneret omkring det, du laver. Stor inspirationskilde og jeg elsker at prøve nogle af dine mange opskrifter af herhjemme.
Ellen skriver
Kære Anne, du er virkelig en stor inspirationskilde for mig ind i chokoladens verden, og ja, Valrhona oser af luksus og æstetik.
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane,
Nej den har jeg ikke prøvet – altså den lyse med orange. Det er vist en kæmpe fejl 🙂
Den honningkagedej lyder himmelsk!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Sofie,
Vi fik hilst på hinanden, ik? 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Loua,
Jeg plejer at være i meget bedre form, men har ikke trænet de sidste fire måneder. Jeg prøver bare at spise varieret og en masse grønt 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Charlotte
Det var dejligt at se dig igen. Håber ikke, at du fik chokoladechok 🙂
Vi ses igen snart, er jeg sikker på.
Kh Anne og god panforte!
Anne au Chocolat skriver
Kære Lotte
Uhm, det lyder super lækkert. Hvilken opskrift på finskbrød bruger du?
Jeg kunne godt spise en lille chokotrøffel lige nu 😉
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Astrid
Tak for en fin kommentar. Det lyder til, at du lever et kagekærligt liv også 😉
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Astrid
Tusind tak. Det er dejligt, at jeg kan være med til at inspirere 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Ellen,
Det glæder mig meget, at du synes om min blog og ikke mindst Valrhona 😉
Kh Anne
Arendse skriver
1 kg, hvad er det for en bette mængde?! 🙂
Jeg brugte dagen i går på at udvælge 7,5 kg chokolade, så burde der være til julen over.
God jul og god advent
Hilsen Arendse
Sofie Christensen skriver
Jo, det gjorde vi : )
Og det var rigitig hyggeligt og inspirerende at snakke med dig om chokolade, konfekt, praktik og Roskilde og ikke mindst smage din fantastiske chokoladeballadekage!