Lige nu sidder jeg og savner Paris, selvom solen også stråler smukt over København i dag. Men jeg kommer tilbage til juni, har jeg lovet Paris og min veninde Kristina, som jeg var på besøg hos.
Fra onsdag til søndag oplevede jeg så mange vidunderlig ting i byernes by, at jeg kommer til at lave adskillige indlæg til jer derfra. Det første indlæg handler om den inspirerende japanske Sadaharu Aoki og hans magiske kager. Han er en af grundene til, at jeg glædede mig til at komme til Paris, og at jeg allerede glæder mig til at komme tilbage.
Aoki kom til Paris for 20 år siden for at arbejde som konditor (pâtissier) hos Jean Millet. I dag har den dygtige japaner selv fire butikker i Paris samt to butikker i Japan. Vi besøgte hans fine butik på Rue de Vaugirard i 6e arrondissement og nød kagerne på en bænk i den smukke og solskinsstrålende Jardin du Luxembourg. Hvilke slags kager?, tænker I garanteret.
Vi købte små financiers krydret og farvet med grøn matcha te og drysset med sort og hvid sesam. Jeg havde selv en stor succes i køkkenet sidste år, da jeg bagte financiers med grøn matcha te. Aokis financiers smagte vidunderligt, og sesamfrøene var prikken over i’et – både visuelt og smagsmæssigt, og så tilførte de ekstra sprødhed til de små grønne kager.
Vi kunne heller ikke lade være med at købe små chocorons, som jeg kun har set hos Aoki. Chocorons er – ja, som navnet lidt afslører – macarons overtrukket med chokolade. Vi spiste en dejlig syrlig citron chocoron med et fint og farverigt prikket mønster på begge sider. For en chocoholic som mig med en stor kærlighed for macarons, er chocorons en fabelagtig opfindelse!
Har I mon også smagt chocorons eller andre af Aokis mesterlige lækkerier ?
Jane skriver
Chocorons! Uhmm, Det lyder fantastisk lækkert. Jeg har desværre aldrig smagt eller hørt om dem, men det skal der vist rådes bod på.
Piskeriset skriver
Jep, jeg kender godt de spændende sager, for dem handlede vi også hos, da vi var i Paris i efteråret. Her faldt jeg for de ret funky og specielle smagsvarianter indenfor macarons. De chokoladeovertrukne købte jeg dog ikke, men de andre var ret spændende.
Livsmod skriver
Jeg savner altid Paris, det er meget mærkeligt men sandt! Men når foråret indtager vores egen hovedstad så hjælper det på det, for en stund. For der er virkelig ikke noget som Paris, der kan få hjertet til at springe et ekstra slag over og få smilet til at blive lidt bredere.
Chocorons! det skal prøves når jeg lander der igen!
Benedikte Capion skriver
Årh, jeg bliver så meget nødt til at smage en chocoron på et tidspunkt! Hvor er den bare fin! Og misundelig over dine Paris-besøg, jeg har aldrig været der, men jeg vil så gerne!!
Anne au Chocolat skriver
God idé Jane 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Piske
Der var nemlig så mange spændende søde sager. Hvis jeg havde haft appetit havde jeg også smagt hans macarons med yuzu!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Livsmod
Vi deler vist samme Pariserpassion:)
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Benedikte
Lov mig at der ikke går længe før turen går til Paris. Den perle må du ikke gå glip af:)
Kh Anne
Christine skriver
Faldt lige over denne her kage med Matcha og sesam mousse i min blogrunde – her er link hvis du skulle finde den interessant: http://the-wandering-girl.blogspot.fr/2012/03/entremet-au-matcha-et-sesame-noir.html
Anne au Chocolat skriver
WAUW Christine. Tusind gange tak for link 🙂