E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Jordbæris med lakrids

30. marts 2012 af Anne au Chocolat 20 kommentarer

Idéen til denne lille dessert fik jeg ikke selv. Det gjorde derimod to personer, som står mit hjerte nært. Nemlig min lille kusine Asta og min tvillingebror Lars.
For en uges tid siden fik jeg den dejligste sms fra min morbror, som skrev og spurgte, om Asta og han måtte komme forbi og se min ismaskine en dag, da de nu havde talt om den længe. Jeg svarede naturligvIS ja i samme stund, sms’en tikkede ind.
Asta bestilte jordbæris, som er hendes yndlingsis. Man kan ikke just kalde ultimo marts for jordbærsæson, men heldigvis fandt jeg nogle fine øko jordbær på frost i supermarkedet, og så var jeg klar til at lave is til Asta.
Det endte med at blive til en hel isfest, da min mor, Lars og hans kæreste også kom på besøg. Min geniale brormand havde taget små vaffelkræmmerhuse med, som i den grad hittede hos Asta. Han var også så genial at foreslå, at vi dryssede lakridspulver på jordbærisen, da han så min fine bøtte fra Lakritsfabriken stående på kommoden i stuen. Det smagte overraskende godt. Frisk jordbæris og aromatisk lakrids i en smagfuld og sød forening. Har I mon allerede prøvet denne kombination ?

Til jordbærisen brugte jeg:

200 ml fløde
200 ml sødmælk
140 g sukker
6 æggeblommer
600 g jordbær, blendet flydende

Bring fløde og mælk i kog i en gryde med halvdelen af sukkeret. Pisk blommerne lyse og luftige sammen med det resterende sukker. Hæld den kogende søde mælke-fløde over blommerne, mens der piskes godt med piskeris. Hæld iscremen tilbage i gryden og varm op til 83 grader. Der skal røres godt i denne fase. Køl derefter straks gryden (og iscremen) ned ved at putte den i køkkenvasken fyldt med vand og isterninger. Køl cremen helt af (og gerne også en tur i køleskabet) inden den blandes med den flydende jordbærherlighed. Nu kan isen køres på ismaskinen.

Man bestemmer selv, om isen køres helt fast og blot til en soft ice lignende tilstand. Som I kan se på billederne, gjorde vi begge dele. Jeg kørte nemlig isen ad to omgange, så Asta kunne for lov at se jordbærcremen blive til is fra start til slut.

Hvis I tør, så drys lakridspulver på isen og nyd hver en jordbærlakridset skefuld : )

Skrevet i: Is Tags: is, Jordbær, jordbæris, lakridspulver, Lakritsfabriken

Previous Post: « AOKI og de søde fransk-japanske sager i Paris
Next Post: Lizas forårsdessert med rabarber og hvid chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rikke skriver

    30. marts 2012 kl. 15:17

    Det lyder sååå lækkert. Har en svaghed for lakrids 🙂

  2. Nanna Planck Drost-Nissen skriver

    31. marts 2012 kl. 12:57

    Rikke har en svaghed for lakrids og jeg for billedet af Asta!!! so cute….og herligt som hun seriøst går til arbejdet….måske udvikler det sig til en Asta au chocolat!!! den lille dame har jo et godt forbillede i dig….

  3. Benedikte Capion skriver

    31. marts 2012 kl. 17:32

    Det lyder i hvert fald helt enormt godt! Og ser også fint ud 🙂
    Har kun prøvet kombien via smoothies, altså hvor jordbær og lakrids indgår. Og det er bestemt også et hit!

  4. Anne au Chocolat skriver

    2. april 2012 kl. 13:38

    Kære Rikke

    Det smagte altså også bare fantastisk 🙂

    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    2. april 2012 kl. 13:39

    Kære Nanna

    Ja, jeg er også ellevild med Astabasta 🙂 Hun er sød!

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    2. april 2012 kl. 13:42

    Kære Benedikte

    Sejt, jeg kunne godt tænke mig at prøve en jordbær-lakrids smoothie 🙂

    Kh Anne

  7. Anders B P skriver

    3. april 2012 kl. 21:03

    Lyder og ser jo fantastisk eventyrlig lækkert ud.. Jeg mangler dog lige at hører lidt om den ismaskine.. Mærke og størrelse.. Har den element der skal på frys eller er den prof og kører den hjem på strøm..??

  8. Anne au Chocolat skriver

    6. april 2012 kl. 08:01

    Kære Anders
    Jeg har en Musso ismaskine fra Kunst og Køkkentøj, som vejer 18 kg og som har en kompressor og hele molevitten. Isen skal ikke på frys, men bliver “kørt hjem” i maskinen 🙂
    Du og Laura er velkomne til at kigge på forbi til is en dag.

    Kh Anne

  9. Anders Bloksgaard Poulsen skriver

    6. april 2012 kl. 13:39

    Missundelige er en grim ting…. men jeg render rundt med lidt lige nu… sådan en vil jeg også have..!

    Vi må da hellere komme forbi en dag og se den in aktion..!

    Kh Anders
    =)

  10. Anne au Chocolat skriver

    6. april 2012 kl. 13:46

    Fedt! Det må vi lige aftale 🙂 Jeg skal være sammen med Marie i morgen, så kan jeg også lige sige, at hun skal med! Jeg bor jo i samme ejendom som hende nu!

    Kh Anne

  11. Anders Bloksgaard Poulsen skriver

    6. april 2012 kl. 16:30

    Fedt..!! Det vil jeg glæder mig meget til..!!! og Hils søde Marie..!!

  12. Nina skriver

    8. januar 2013 kl. 19:44

    Altså. Jeg har længe villet have mig en ismaskine, og nu har jeg endelig købt en, med egen kompresser og hele moletjavsen. men men men, den fungerer ikke 100 % for mig endnu. Mit problem er, at isen ikke vil lade være med at have 1000vis af bittebittesmå iskrystaller, når den er kørt færdig – den bliver lige som ikke så smooth, som jeg havde håbet, hvis du forstår? Er det bare mig, der ikke har fattet, at man ikke selv kan lave is uden at undgå de bittesmå krystaller, eller gør jeg noget forkert? Jeg er så glad for min maskine, men overhovedet ikke helt tilfreds med isen. hm

  13. Anne au Chocolat skriver

    10. januar 2013 kl. 15:26

    Kære Nina

    Det er da irriterende. Hvilken maskine har du købt?

    kh Anne

  14. Nina skriver

    10. januar 2013 kl. 15:43

    Mærket er Lacor, den er købt i H.W. Larsen køkkenudstyr, så jeg skulle da mene, at den er en helt almindelig og god ismaskine (: Men du undgår altså helt krystaller?

  15. Andreas skriver

    15. januar 2013 kl. 15:15

    Mmm ser virkelig lækkert ud!
    Mit problem er dog det samme som annas – jeg har samme maskine fra HWL
    og jeg må sige at jeg blev en anelse skuffet, da jeg havde forventet at den ville være krystal fri. Har du nogle gode tips til at undgå den slags?

  16. Andreas skriver

    15. januar 2013 kl. 15:16

    Hov? Mente selvfølgelig ninas : )

  17. Anne au Chocolat skriver

    16. januar 2013 kl. 17:43

    Kære Andreas,
    Det er da mærkeligt – har du lavet denne is eller taler du bare om dine is generelt?

    kh Anne

  18. Andreas skriver

    17. januar 2013 kl. 18:50

    Da den er forholdsvis ny, har jeg kun eksperimentret med at lave yoghurt is. Men vil prøve at følge din opskrift her i weekenden, og se hvordan resultatet bliver 🙂

  19. Dorte Høy-Hansen skriver

    8. marts 2013 kl. 21:29

    Det lyder spændende….. Den må jeg prøve, og jeg har endda lakridspulver og jordbær i fryseren. Hilsen Dorte

  20. Lærke skriver

    20. marts 2015 kl. 12:10

    Hej
    Jeg står og skal lave is til en mælkeallergiker, og har noget piskefløde uden mælk, jeg i den forbindelse kan bruge. Men sødmælken har jeg ikke et laktosefrit alternativ til. Kan man skifte sødmælken ud med mere fløde istedet?
    Mvh Lærke Pedersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap