E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Lakridssmåkager

24. marts 2012 af Anne au Chocolat 27 kommentarer

Lige en petit hilsen fra mit elskede Paris, hvor solen skinner og varmer, fuglene kvidrer og croissanterne smager af SMØR! : ) Jeg har allerede samlet søde historier og ditto billeder til at skrive en håndfuld fine blogindlæg til jer, når jeg atter er på dansk jord i næste uge. Men dagens lille indlæg omhandler dog de disse runde lakridssmåkager, jeg bagte derhjemme i sidste uge, samtidig med at jeg bagte disse tærter.

De små lakridskager, som jeg spiste en del af selv og forærede endnu større del af til min bror og hans kæreste, er ret perfekte til en kop kaffe, vil jeg vove at påstå. De er ikke overkrydret af lakrids, men har fine nuancerede noter, som nok passer bedst til en kaffe med mælk i.
Jeg brugte en af udstikkerne fra mit fine udstikkersæt fra Kunst og Køkkentøj, som jeg har været utroligt glad for i mange år – altså både sættet og butikken. Har I været i Kunst og Køkkentøj butikken i København ? For mig at det lidt som paradis på jord – eller tæt på i hvert fald!

Skrevet i: Uncategorized Tags: K&K, Kunst og køkkentøj, Lakridssmåkager, Lakritsfabriken, Paris, udstikker, udstikkersæt

Previous Post: « Årets Kage 2012 – En lille en til kaffen
Next Post: AOKI og de søde fransk-japanske sager i Paris »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rikke skriver

    24. marts 2012 kl. 09:45

    De ser super lækre ud de her småkager 🙂 Faktisk skal jeg ind i Kunst & Køkkentøj idag, og jeg glæder mig. Det er som en slikbutik, de har jo alt.

  2. Thue skriver

    24. marts 2012 kl. 11:01

    Joooeh, jeg kender den ret så godt;)
    Tak og husk at hvis du har tid til overs er et lille kig ind hos E.Dehillerin i Rue Coquilliere altid et lille hyggebesøg værd….

  3. Rosemarie skriver

    24. marts 2012 kl. 12:54

    Den butik er faktisk min ynglings køkkenbutik, jeg har også den mindre udgave af det udstikker sæt 🙂

  4. Eva skriver

    24. marts 2012 kl. 13:39

    De ser super lækre ud, dine lakridssmåkager, Anne! Og ja, KOK er jo virkelig himlen 🙂
    Eva / Gourmetista

  5. Benedikte Capion skriver

    24. marts 2012 kl. 15:35

    De ser virkelig fine ud 🙂
    Og ja – Kunst&Køkkentøj skaber de vildeste behov bare man nærmer sig butikken.. Det er som at gå ind i en slikbutik altså, man får lyst til at købe og prøve det hele!
    Årh, og dit udstikkersæt er jeg vildt misundelig på!
    Og nyd Paris!

  6. Jane skriver

    24. marts 2012 kl. 17:51

    Fine kager. Jeg elsker den forretning, men det er desværre ikke ofte jeg kommer der, da jeg ikke bor i Kbh. Jeg er er dog en flittig bruger af deres online-shop. Det udstikker sæt har stået på min ønskeseddel længe. Hmm, måske jeg liiiige skal lade mig friste.
    Nyd Paris

  7. Karen Thulesen skriver

    24. marts 2012 kl. 21:34

    Måske du i Paris har været forbi den mest fantastiske køkkenudstyrsbutik “E. Dehillerin” på Rue Coquilliére? Det er som at komme i paradis.

  8. Frederikke skriver

    25. marts 2012 kl. 19:27

    Jeg elsker personligt Kunst og Køkkentøj, og frekventerer især også deres onlineshop flere gange – har dog lykkedes at holde mig i skindet so far ift. online køb.
    Har selv udstikkersættet, og det er bare lækkert – så passer det altid lige med en størrelse, man skal bruge 😉
    – Lakridssmåkagerne og -tærterne sær lækre ud..
    Jeg bagte forresten din chokoladeballade den anden dag, og puttede pebermyntechokolade i bunden – det blev virkelig godt! (Har også en vild kærlighed til choko-mynte)…
    Ang. din bestilling af kop i Urban Room kan jeg sige dig, vi arbejder på sagen, men at de desværre er i restordre – det er derfor, du ikke har hørt noget endnu 🙂

    God påske! Og enjoy Paris

  9. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2012 kl. 17:33

    Kære Rikke
    Ja, det er rent slaraffenland 🙂
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2012 kl. 17:34

    Kære Thue
    Ja, den butik kender du vist RET så godt 🙂
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2012 kl. 17:34

    Kære Rosemarie
    Det forstår jeg meget godt! 🙂
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2012 kl. 17:35

    Kære Eva
    Mange tak skal du have 🙂
    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2012 kl. 17:36

    Kære Benedikte
    Jeg synes, at du skal ønske dig udstikkersættet i fødselsdagsgave eller bare ved lejlighed. Det er så brugbart og fint 🙂

    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2012 kl. 17:36

    Kære Jane
    Jeg er i hvert fald meget meget glad for mit sæt 🙂 Lad dig friste…
    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2012 kl. 17:37

    Kære Karen
    Jeg var ikke forbi denne gang, men jeg har haft fornøjelsen før. SÅ skøn en butik!
    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2012 kl. 17:38

    Kære Frederikke
    Det lyder sejt med myntechokolade! Tog du mon et billede ? 🙂
    Kh Anne

  17. Frederikke skriver

    28. marts 2012 kl. 13:39

    Ih, glemte billedet…
    Øv. Men gentager successen om 2 ugers tid til min fødselsdag – måske med en prøvebagning før 😉 😀
    – Så husker jeg lige at tage et billede 🙂

    Kh Frederikke

  18. Birgit Jakobseb skriver

    28. marts 2012 kl. 19:48

    Hvor finder jeg opskriften på dine lækre lakridssmåkager?

  19. Frederikke skriver

    28. marts 2012 kl. 20:45

    … har du forresten nogle gode tips til, hvilken mintchokolade, man kan bruge? Sidst lavede jeg en bund af de der pariserlinser, men det er ligesom lidt synd for kagen, at det pebermynte, man anvender, ikke er helt tip top…
    🙂

  20. Anne au Chocolat skriver

    29. marts 2012 kl. 10:27

    Kære Birgit
    Opskriften finder du i indlægget om lakridstærterne, som der også bliver linket til her. Jeg brugte bare en lille udstikker til småkagerne og bagte dem i ovnen ved samme temperatur til de var gyldne og sprøde.

    Kh Anne

  21. Anne au Chocolat skriver

    29. marts 2012 kl. 10:29

    Kære Frederikke
    Jeg glæder mig til at se billeder 🙂
    Hmm.. jeg har dog ikke noget forslag til mynte chokolade. Valrhona lavede nogle lækre fyldte chokolade med myntesmag, men der er tale om en ganache og ikke det sukrede fyld som i pariserlinser.
    Kh Anne

  22. Grethe Pedersen skriver

    31. marts 2012 kl. 19:56

    Hej Anne
    Jeg kan heller ikke finde opskriften på lakridssmåkagerne. Skal man fortstå det sådan, at det er samme dej, som til lakridstærterne?

    Vh Grethe

  23. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2012 kl. 20:10

    Kære Grethe
    Ja det er måske lidt kringlet forklaret, men du har forstået det rigtigt! Altså at småkagerne laves af samme dej som d små tærtebunde 🙂
    Kh Anne

  24. Torben skriver

    27. april 2012 kl. 21:53

    Uh de ser gode ud, dem må jeg have lavet.
    Udstikkersættet kan man da få hos Specialkøbmanden også, der har jeg ihvertfald købt mit, har det både i glat og riflet.
    Synes kunst og køkkentøj er dyrt, har været heldigere hos Specialkøbmanden, men jo mest med bageren og den slags.

  25. Ann skriver

    29. oktober 2012 kl. 13:08

    Lakridssmåkager: Jeg kan ikke finde selve opskriften på lakridssmåkagerne. Er den faldet ud?
    Lakridstærterne er der opskrift på, men ikke småkagerne?
    De ser spændendeud.
    Har prøvet din gulerodskage, den er fantastisk.
    På forhånd tak
    Ann

  26. Anne au Chocolat skriver

    29. oktober 2012 kl. 19:13

    Kære Ann
    Der er faktisk ikke nogen opskrift.

    Jeg har bare udstukket dejen og bag den ved samme temperatur som til lakridstærterne, til de var fint gyldne!

    Kh Anne

  27. Mia Boye skriver

    3. november 2012 kl. 14:08

    Fed blog du har er vist blevet fast læser nu
    Kunne jeg lokke opskriften på småkagerne ud af dig?
    Knus mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap