I går blev Årets Kage 2012 afholdt på Admiral Hotel i København. Jeg fik igen i år lov til at være med i dommerpanelet i konkurrencen arrangereret af Københavns Konditorlaug. Lige som sidste år var det en stor ære og ikke mindst en sød fornøjelse at være med til at dømme de i alt 71 kager, der var med i konkurrencen. Det var en eftermiddag proppet med kagekærlighed, og jeg nød det til den helt store guldmedalje.
Der var så mange fine bud på Årets Kage med interessante smage og konsistenser og strukturer og ikke mindst visuelt kreative og kunstneriske idéer. Vinder af Årets Kage 2012 blev kagen En lille en til kaffen lavet af Marlene Skjødt Jensen fra Munkegårdens Bageri i Ringsted. Og her kan man virkelig tale om en visuelt kreativ kage – en spiselige kaffekop, som I kan se på øverste billede. Kaffekoppen bestod af en browniebund med hasselnødder, en ostecreme tilsat kaffe og en lys chokoladecreme med en slags bailey-likør kaldet Saint Brendans. Kagen blev til en kop ved at blive dyppet i smeltet mørk chokolade. Er den ikke fin ?
Jeg har været så heldig at få lov til at låne billeder af den dygtige Mads Eneqvist til dette indlæg. I kan tro, at I nok også skal få nogle af mine billeder (af alle kagerne) at se ved lejlighed, men da jeg lige er kommet hjem fra arbejde og på vej til Paris om et par timer, takkede jeg pænt ja tak til buddet om at låne Mads’ billeder. (Jeg er i øvrigt yderst glad for, at sukkerchok ikke eksisterer i min indre ordbog, da jeg er så heldig at skulle tilbringe en hel håndfuld dage i søde Paris.)
På billedet her ser I andenpladsen Blåbær Genskær lavet af Magnus Vestergaard fra La Glace. Den smagte også dejligt og havde fine forskelligheder i sine teksturer. Og så var den visuelt smukt – jeg blev lidt forelsket i dens skinnende farve af bær.
Her ses tredjepladsen Tossejordbær lavet af Andreas Mulinacci Due fra Farumhus Konditori. Den var jeg temmelig tosset med, og så smagte den ud over af lækkerhed også lidt af en tivolistang, hvilket var ret så sejt!
På oven- og nedenstående billede kan I se, hvor grundigt der blev kigget og smagt på kagerne af henholdsvis konditor Phillip og P3-værten Emil Nørlund, som var i blandt dommerne. Emil var ligesom mig tosset med Tossejordbær, men han fortalte også – inden han fik sukkerchok – at jordbærkage var hans #1 yndlingskage!
Stort tillykke til Marlene, Magnus og Andreas! Og også til alle jer andre, som valgte at stille op med en kage i år. I mestrer et gevaldigt flot håndværk og smuk konditorkunst. Jeg har den største respekt for jer alle. TAK for kage : )





