E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Årets Kage 2012 – En lille en til kaffen

21. marts 2012 af Anne au Chocolat 15 kommentarer

I går blev Årets Kage 2012 afholdt på Admiral Hotel i København. Jeg fik igen i år lov til at være med i dommerpanelet i konkurrencen arrangereret af Københavns Konditorlaug. Lige som sidste år var det en stor ære og ikke mindst en sød fornøjelse at være med til at dømme de i alt 71 kager, der var med i konkurrencen. Det var en eftermiddag proppet med kagekærlighed, og jeg nød det til den helt store guldmedalje.
Der var så mange fine bud på Årets Kage med interessante smage og konsistenser og strukturer og ikke mindst visuelt kreative og kunstneriske idéer. Vinder af Årets Kage 2012 blev kagen En lille en til kaffen lavet af Marlene Skjødt Jensen fra Munkegårdens Bageri i Ringsted. Og her kan man virkelig tale om en visuelt kreativ kage – en spiselige kaffekop, som I kan se på øverste billede. Kaffekoppen bestod af en browniebund med hasselnødder, en ostecreme tilsat kaffe og en lys chokoladecreme med en slags bailey-likør kaldet Saint Brendans. Kagen blev til en kop ved at blive dyppet i smeltet mørk chokolade. Er den ikke fin ?

Jeg har været så heldig at få lov til at låne billeder af den dygtige Mads Eneqvist til dette indlæg. I kan tro, at I nok også skal få nogle af mine billeder (af alle kagerne) at se ved lejlighed, men da jeg lige er kommet hjem fra arbejde og på vej til Paris om et par timer, takkede jeg pænt ja tak til buddet om at låne Mads’ billeder. (Jeg er i øvrigt yderst glad for, at sukkerchok ikke eksisterer i min indre ordbog, da jeg er så heldig at skulle tilbringe en hel håndfuld dage i søde Paris.)

På billedet her ser I andenpladsen Blåbær Genskær lavet af Magnus Vestergaard fra La Glace. Den smagte også dejligt og havde fine forskelligheder i sine teksturer. Og så var den visuelt smukt – jeg blev lidt forelsket i dens skinnende farve af bær.

Her ses tredjepladsen Tossejordbær lavet af Andreas Mulinacci Due fra Farumhus Konditori. Den var jeg temmelig tosset med, og så smagte den ud over af lækkerhed også lidt af en tivolistang, hvilket var ret så sejt!

På oven- og nedenstående billede kan I se, hvor grundigt der blev kigget og smagt på kagerne af henholdsvis konditor Phillip og P3-værten Emil Nørlund, som var i blandt dommerne. Emil var ligesom mig tosset med Tossejordbær, men han fortalte også – inden han fik sukkerchok – at jordbærkage var hans #1 yndlingskage!

Stort tillykke til Marlene, Magnus og Andreas! Og også til alle jer andre, som valgte at stille op med en kage i år. I mestrer et gevaldigt flot håndværk og smuk konditorkunst. Jeg har den største respekt for jer alle. TAK for kage : )

Skrevet i: Uncategorized Tags: Årets Kage 2012, En lille en til kaffen, Københavns Konditorlaug, Mads Eneqvist

Previous Post: « Små lakridstærter med syltede bær, skyr og mælkechokolade
Next Post: Lakridssmåkager »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rikke skriver

    21. marts 2012 kl. 15:22

    Sikke mange smukke kager, hold da op! Hvilket kamera tager du billeder med?

  2. Jane skriver

    21. marts 2012 kl. 15:28

    Smukke, smukke kager..Mums! Hvor må det være spændende at få lov til at bedømme alle disse skønne lækkerier

  3. Jane skriver

    21. marts 2012 kl. 16:19

    Rigtig god sødmefyldt tur til Paris. Jeg er slet ikke misundelig “host, host…….”

  4. Ida Havn skriver

    21. marts 2012 kl. 16:27

    hej, hvor ser det tænder-løber-i-vand-agtigt ud! vil disse kager kunne købes/spises/råædes et sted snart..? kunne være fantastisk, jeg gad da gerne mæske mig i årets kage. eller 2. og 3. pladsen for den sags skyld.
    chokolade hilsner /ida

  5. Benedikte Capion skriver

    21. marts 2012 kl. 16:39

    Sikke et fantastisk lækkert arrangement! Og virkelig kreativ vinder, må man sige 🙂 Den der Tossejordbær lyder virkelig lækker – smagen af tivolistang, mmm…

  6. Charlotte G skriver

    21. marts 2012 kl. 17:46

    Nej…hvor er de dog smukke. Specielt den røde bær kage. Kaffekop kagen, den ville jeg osse gerne smage. Lige efter aftensmaden med en kop kaffe. Og tvavisen.
    Smukke billeder : )
    Jeg tror, at jeg bliver nødt til at lave regler om, hvornår jeg må læse på din blog. Alle de fine, lækre, dejlige og smukke kagebilleder gør mig sukkersulten. Det dur ikke når jeg skal spise aftensmad eller skal sove….; )
    Mange hilsner
    Charlotte g

  7. Piskeriset skriver

    21. marts 2012 kl. 20:55

    Det er virkelig smukke kager – de billeder er jo lige til at få lavet i plakatstørrelse og hænge op i køkkenet… problemet ville blot være, at så ville man blive lækkersulten hver eneste gang, man vovede sig derud 😀

    God tur sydpå!

  8. Christina.smagsløjer skriver

    23. marts 2012 kl. 08:37

    SIkke nogle lækre billeder Anne, det ser ud til at have været en god dag!

    Ida – førstepladsenkagen kan købes hos Munkegården (hvor Marlene arbejder).
    Den ligger lige overfor mig, i Ríngsted, og der er godt gang i den med flag, rød løber og hyldest til konditoren 🙂

  9. Nanna Planck Drost-Nissen skriver

    23. marts 2012 kl. 10:55

    Kære Anne..Man skulle næsten tro du var min ….så stolt blev jeg, da jeg læste du var med til at bedømme årets kage og beskrivelsen af den er så levende at mundvandet løber!!!! Din passion for de søde sager lader sig ikke fornægte…..God tur til Paris….

  10. Anne au Chocolat skriver

    24. marts 2012 kl. 09:06

    Kære alle
    TAK for jeres fine kommentarer til de søde indlæg og Mads’ smukke billeder 🙂

    Jeg svarer jer hver især, når jeg er hjemme fra Paris igen!

    Kh Anne

  11. Anna skriver

    25. marts 2012 kl. 18:58

    Nøøj… hvor ser de kager lækre ud…

    Jeg har selv været i praktik på La Glace i efteråret, så det er meget sjovt at se hvordan de klarer sig 🙂

  12. Christina.smagsløjer skriver

    26. marts 2012 kl. 09:16

    Hej igen – jeg har linket hertil og smagt vinderkagen her : http://smagsloejer.dk/2012/03/arets-kage-2012/ 🙂

  13. Nicolai skriver

    26. marts 2012 kl. 10:38

    Super lækre billeder! Der ligger også en Kunst og Køkkentøj i Århus efterhånden 🙂

  14. Susanne Michelsen skriver

    26. marts 2012 kl. 20:25

    Hej Anne
    Hvor er det nogle pæne ord du skriver om konkurrencen …tak
    Takker stort for din hjælp , denne storer dag ..
    Store Kage hilsner ,Susanne Michelsen ,formand for åretskage

  15. Anne au Chocolat skriver

    27. marts 2012 kl. 13:57

    Kære Susanne
    Det var en fornøjelse at være med i dommerpanelet igen i år!
    Du er så sej en kvinde – jeg har så meget respekt for dig 🙂
    Kram fra Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap