E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Ben & Jerry’s kogebog

28. december 2009 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

Ben & Jerry's kogebog

Min tvillingebror forærede mig denne bog i julegave og gjorde mig noget så glad. Jeg elsker Ben & Jerry’s isene og deres brug af chokolade, nødder, fugde, og brownie! Total comfort for en chocoholic som mig. Lige nu elsker jeg endnu mere tanken om at lave is efter deres opskrifter på min ismaskine . Mmm.. vanille superfudge brownie lyder eksempelvis fantastisk.

Januar bliver vist ikke en særlig sund måned for mig 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: ben & jerry's, brownie, chokolade, is, ismaskine, kogebog

Previous Post: « Småkager à la mor
Next Post: Velkommen :) »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    28. december 2009 kl. 12:59

    det var da en skøn gave 🙂 elsker også deres is og alle de spændende og sjove varianter der er

  2. Maria skriver

    28. december 2009 kl. 14:29

    Mums, hvor lækkert. Har kogebogen eller du et godt forslag til en über lækker dessert nytårsaften?

    – Maria

  3. anneauchocolat skriver

    28. december 2009 kl. 15:32

    Hej Maria, hvor mange mennesker skal du fodre med dessert ? Mit svar afhænger lidt deraf.. men ellers vil jeg anbefale min crème brûlée (også på bloggen) eller chokoladeballadekagen med en lækker vanilleis og de syltede appelsinskiver – kagen og appelsinerne er også på bloggen!

  4. Maria skriver

    28. december 2009 kl. 22:08

    Det er til en par-nytårsaften – to par = 4 mennesker.
    Jeg er meget chokoladeglad, så leder efter en lækker choko-dessert, om får smagsløgene til at smelte 🙂

  5. anneauchocolat skriver

    29. december 2009 kl. 08:40

    Så synes jeg at du skal vælge enten den førnævnte chokoladeballade eller chokolademoussen på bloggen 🙂

  6. Signe skriver

    29. december 2009 kl. 11:15

    Supergod gave; lidt farlig for taljen, men mums, det er jo verdens bedste is!

  7. Lars skriver

    30. december 2009 kl. 09:28

    Jeg har samme bog, der er nogle rigtig gode (og kreative) opskrifter i.

  8. heidi skriver

    11. januar 2010 kl. 14:35

    hvor kan man dog købe den fantastiske bog henne?

  9. Anne au Chocolat skriver

    11. januar 2010 kl. 23:10

    jeg ved det ikke helt, men online er det i hvert fald. tror bare du skal søge efter den 🙂

  10. Morten skriver

    29. juni 2011 kl. 20:01

    Hvad hedder din ismaskine? Hvilket mærke er det?

  11. Anne au Chocolat skriver

    30. juni 2011 kl. 10:37

    Den hedder Musso – og er fra Kunst og Køkkentøj 🙂

  12. Silke skriver

    2. januar 2013 kl. 20:26

    Hej Anne.

    Jeg ved godt at dette indlæg er skrevet i 2009.
    Men jeg faldt lige pludselig over den bog du har fået. Kan man stadig få den?
    Den ser så lækker ud.

    Kys, Silke 🙂

  13. Camilla skriver

    20. marts 2013 kl. 21:02

    Hej Silke

    Du kan få bogen for 75kr. lige nu på Saxo.com

    -Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap