Jeg lavede en himmelsk chokoladeis til dessert i aftes. Når jeg laver is, forbereder jeg gerne cremen dagen før, men den køres til gengæld først på maskinen til allersidst. Jeg synes, is skal serveres direkte fra maskinen! Denne holdning umuliggjorde imidlertid at tage billeder, jfr. et tidligere blogindlæg, der beskriver min kærlighed til dagsbelyste billeder. Derfor intet billede desværre.
Men jeg vil meget gerne dele opskriften med jer. Den er kraftigt inspireret af en af chokoladeisene fra min yndlingsbog ‘Ices’ – men jeg har tilføjet lidt mere sukker! 🙂
3 spsk kakao
140 g sukker
375 ml sødmælk
100 g chokolade, 66 % (Caraïbe) – hakket
3 æggeblommer
1/2 vanillestang
250 ml piskefløde
Bland kakao og halvdelen af sukkeret i en skål og tilføj en lille smule mælk, nok til at røre den til en homogen masse. Bring resten af mælken i kog og rør det hurtigt i kakaomassen. Hæld ‘kakaomælken’ tilbage i grynden, og varm op og lad det simre i 5 min under omrøring (på den måde fjerner man kakaoens rå pulverfornemmelse.) Fjern gryden fra varmen og tilsæt chokoladen.Pisk det resterende sukker med blommerne og korn fra vanillen indtil lyst og luftigt. Hæld derefter ‘chokolademælken’ over under konstant piskningen. Hæld hele molevitten tilbage i gryden og varm op til 83 grader under omrøring. Køl hurtigt gryden af i et vandbad med isterninger og stil den på køl til, den skal køres på ismaskinen. Pisk til allersidst fløden til en let og blød flødeskum og vend i chokoladecremen. Kør på maskinen.
Martha skriver
Hej Anne.
Da jeg ikke lige ligger inde med et kogetermometer, ville jeg høre om det kan gå an, hvis jeg i stedet er meget opmærksom på at ‘chokolademælken’ ikke kommer op at koge? Eller er der risiko for at jeg så ødelægger det hele? Det ville jo være ærgerligt og spild af god chokolade!
Martha.
Anne au Chocolat skriver
Kære Martha,
Jeg tror godt, at du kan klare det uden termometer (eller plejer de ikke at være særligt dyre!). Når cremen tykner og begynder at skumme, er den nok deroppe ad. Dog kunne jeg nok ikke selv finde på at lave is uden termometer.. hmm! Den er lidt svær!
Kh Anne
Martha skriver
Så må jeg hellere købe ét, for at være på den sikre side 🙂
Det kan jo også bruges til så meget!
Kh. Martha.
Sanne skriver
Hvor stor en portion bliver det til? Det ser så lækkert ud!!
Anne au Chocolat skriver
Kære Sanne
Jeg vil mene at der er til en 6 personer ca. 🙂
Kh Anne
Linda skriver
Hej Anne
Jeg har lavet cremen til isen, men hvor cremet skal cremen være? Synes mere min er lidt “lotionagtigt” ;0)) – så tænker, om jeg er nødt til at lave en om’er, inden jeg kyler den i ismaskinen?
Smagen fejler dog ikke noget 😉
Anne au Chocolat skriver
Kære Linda
Hvordan blev isen? 🙂
Kh Anne
Linda skriver
Blev fin. Lidt blød, synes jeg, smeltede hurtigt. Resten røg i fryseren, så ser jeg hvordan den er efter optøning (plejer nemlig også at spise den direkte).
Har et lille hjertesuk.. Når du tryller opskrifter, hvor der skal bruges past. æg, så er tre altså et lidt skævt antal 😉
Har i øvrigt lige lavet nogle makroner med hindbær-chokoladetrøffel (f*** det er go trøffel!), og så overtrukket med hvid chokolade, men makronerne blev ikke så chewy, som jeg havde forventet. Opskriften var fin, smagen perfekt. De var egentlig præcis som de skulle være. Men har du en opskrift på små, seje, men sprøde makroner? Tænker jeg måske skal prøve en macaron-opskrift 🙂
Laver også rigtig tit marengskys med chokolade og lakrids, men laver dem noget større end din opskrift. Sprøde udenpå, seje indeni. mummelum, de bliver revet væk.
Sorry… der blev jeg lige grebet af stemningen. Sker tit, med lækre sager :-p
Ha’ en dejlig dag, Anne
Amanda skriver
lyder vildt lækkert! Hvilken ismaskine ejer du? Kan du anbefale den?
/Amanda
Anne au Chocolat skriver
Kære Amanda
Jeg har en Musso Sorbetière købt i Kunst og Køkkentøj 🙂
Kh Anne