Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Crème brûlée – en guddommelig dessert!

19. november 2009 af Anne au Chocolat

Ovenstående billede viser kun den halve fornøjelse ved at spise en crème brûlée. Billedet er nemlig taget inden rørsukkeret drysses  oven på cremen for derefter at blive brændt (=brûlée) til sprød karamel med en gasbrænder – en såkaldt blowtorch.
Kombinationen af den  bløde vanillecreme og den sprøde og letbrændte karamel er guddommelig. Jeg brugte også dette til at eksemplificere mit behov for både sprøde og bløde konsistenser i en dessert i mit tidligere indlæg om, hvad der gør en dessert god.
Ikke desto mindre er den vanillede creme med alle de synlige vanillekorn i sig selv en dejlig fornøjelse. Og jeg har førhen med glæde spist cremen uden den brændte karameltopping.

Vigtig info: det er min erfaring, at man_ikke_kan_lave crème brûlée på pasteuriserede æggeblommer. Oplevelsen bliver bare ikke den samme.

Jeg har gennem adskillige forsøg i tidens løb kreeret min egen opskrift på crème brûlée. Dvs. mængderne er mine egne, men fremgangsmåden har jeg lånt af den franske kok Joël Robuchon.

Opskriften her er til 4 ramekinere, som den på billedet.

3 blommer (hvis M så 4 blommer)
1 vanillestang
55 g sukker

Røres sammen med et piskeris, til sukkeret er opløst. Røre ikke piske.

110 ml sødmælk
250 ml fløde

Tilsæt

Sigt cremen og lad den hvile i en halv time (ikke på køl) og skum af for bobler. Bag ved 95grader i ca. halvanden time eller til cremen har sat sig.

Opbevares på køl indtil karamelliseringen.

Crème brûlée kan serveres solo, men går også godt sammen med eksempelvis en sorbet på nogle lækre frugter og bær.

Skrevet i: Desserter Tags: creme, dessert, fransk, vanille

Previous Post: « Chokoladeis
Next Post: Når brød er bedst! »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap