E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Crème brûlée – en guddommelig dessert!

19. november 2009 af Anne au Chocolat 70 kommentarer

Ovenstående billede viser kun den halve fornøjelse ved at spise en crème brûlée. Billedet er nemlig taget inden rørsukkeret drysses  oven på cremen for derefter at blive brændt (=brûlée) til sprød karamel med en gasbrænder – en såkaldt blowtorch.
Kombinationen af den  bløde vanillecreme og den sprøde og letbrændte karamel er guddommelig. Jeg brugte også dette til at eksemplificere mit behov for både sprøde og bløde konsistenser i en dessert i mit tidligere indlæg om, hvad der gør en dessert god.
Ikke desto mindre er den vanillede creme med alle de synlige vanillekorn i sig selv en dejlig fornøjelse. Og jeg har førhen med glæde spist cremen uden den brændte karameltopping.

Vigtig info: det er min erfaring, at man_ikke_kan_lave crème brûlée på pasteuriserede æggeblommer. Oplevelsen bliver bare ikke den samme.

Jeg har gennem adskillige forsøg i tidens løb kreeret min egen opskrift på crème brûlée. Dvs. mængderne er mine egne, men fremgangsmåden har jeg lånt af den franske kok Joël Robuchon.

Opskriften her er til 4 ramekinere, som den på billedet.

3 blommer (hvis M så 4 blommer)
1 vanillestang
55 g sukker

Røres sammen med et piskeris, til sukkeret er opløst. Røre ikke piske.

110 ml sødmælk
250 ml fløde

Tilsæt

Sigt cremen og lad den hvile i en halv time (ikke på køl) og skum af for bobler. Bag ved 95grader i ca. halvanden time eller til cremen har sat sig.

Opbevares på køl indtil karamelliseringen.

Crème brûlée kan serveres solo, men går også godt sammen med eksempelvis en sorbet på nogle lækre frugter og bær.

Skrevet i: Desserter Tags: creme, dessert, fransk, vanille

Previous Post: « Chokoladeis
Next Post: Når brød er bedst! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anne au Chocolat skriver

    11. september 2013 kl. 06:54

    Kære Lis
    Nej mælk og fløde skal ikke varmes op 🙂

    Kh Anne

  2. Mia M skriver

    18. oktober 2013 kl. 19:08

    Virkelig lækker og nem opskrift! Lavede det i går og det smager fantastisk 🙂

  3. Anne au Chocolat skriver

    18. oktober 2013 kl. 22:56

    Kære Mia,
    Det glæder mig at høre 🙂
    Kh Anne

  4. Helle Balle skriver

    31. december 2013 kl. 22:36

    Godt nytår:-)
    Jeg skriver til dig, da min ene opskrift på creme brulee er blevet væk, din har jeg , men mangler den fra een, der hedder Godte, som også skriver her på din blog.
    Jeg kan ikke finde hendes opskrift, har du den??
    Super gode og inspirere de opskrifter du har:-)
    Vh Helle

  5. Anne au Chocolat skriver

    2. januar 2014 kl. 19:35

    Kære Helle
    Desværre ikke.
    Godt nytår til dig 🙂
    kh Anne

  6. Bettina Falk skriver

    7. februar 2014 kl. 11:04

    Hej
    Jeg vil prøve din opskrift men til 6 personer. Kan du give mig målene til det?
    Mvh Bettina

  7. Anne au Chocolat skriver

    7. februar 2014 kl. 11:12

    Kære Bettina
    Du skal bare gange opskriften med 1,5 🙂
    God fornøjelse.
    Kh Anne

  8. Mette skriver

    28. februar 2014 kl. 17:47

    Hej Anne
    Jeg spiser/drikke ikke laktose kan man lave din opskrift på ren fløde? man kan ikke får laktosefri sødmælk?

    Hilsen Mette

  9. Anne au Chocolat skriver

    2. marts 2014 kl. 17:52

    Kære Mette
    Ja, det tror jeg godt, at du kan!
    Kh Anne

  10. Mette skriver

    11. marts 2014 kl. 19:31

    Hej Anne

    Super så er desserten på plads til min fødselsdag 😀

    Hilsen Mette

  11. Puk skriver

    12. august 2014 kl. 19:52

    Hejsa,

    Kan man lave cremen dagen før og opbevare skålene på køl?

    Hvis jeg vil lave creme bruleen i mindre skåle, hvordan så med bagetiden?

    På forhånd tak 🙂

  12. Rasmus skriver

    17. august 2014 kl. 20:41

    Hej Anne,

    Tak for en super opskrift.
    Jeg har nu lavet den en del gange, men jeg syntes stadig at jeg har problemer med at alt vanliljen falder til bunden. Dermed får den først skål næsten ingen vanilje og den sidste skål for det hele. Gør jeg noget forkert eller har du et godt råd til hvordan jeg undgår det?

    Tak igen.
    – Rasmus

  13. Gert Thomsen skriver

    27. august 2014 kl. 11:02

    Hej Anne. Jeg har fundet din opskrift og er i gang med at prøve den. To spørgsmål. Skal det være i vandbad i ovnen og hvordan får man fordelt vanilje kornene i hele desserten og ikke kun på bunden. På forhånd tak Gert

  14. Jeppe skriver

    12. december 2014 kl. 20:05

    Hvor kommer de fine ramekiner fra??
    God weekend.
    Jeppe

  15. Anne au Chocolat skriver

    14. december 2014 kl. 07:22

    Kære Jeppe,
    Jeg har købt mine i Frankrig, men man plejer at kunne få dem i Løgismose 🙂
    Kh Anne

  16. Line skriver

    21. december 2014 kl. 14:39

    Har lige rørt det sammen, bliver spændende, har aldrig lavet det før. Kan man lave det dagen før? Skal bruge den som dessert til nytår, og der er bare så meget andet at se til den dag.

  17. Henning skriver

    30. december 2016 kl. 09:54

    Har fulgt denne opskrift adskillige gange og den virker bare hver gang. Kan sagtens laves dagen før. Sæt god tid af .. de skal have lang tid i ovnen. 🙂

  18. Mona skriver

    31. december 2016 kl. 07:52

    Hej Anne

    Skal fløden og mælken ikke varmes op? Og heller ikke holde div temperaturer undervejs? Forsøgte mig med Mette Blomsterbergs…ja, det blev noget sjask :/

  19. Anne au Chocolat skriver

    2. januar 2017 kl. 15:23

    Kære Mona,
    Jeg har ligget syg nytåret over, så jeg har desværre først set din kommentar nu.
    Nej fløde og mælk skal ikke varmes op.
    Håber, du kom godt ind i det nye år 🙂
    Kh Anne

« Ældre kommentarer

Trackbacks

  1. Crème brûlée med ribs - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:21

    […] og frisk modspil til den ellers så fløjlsbløde og vanilleprikkede crème brûlée. Jeg har tidligere erklæret min kærlighed til denne franske dessert og kaldt kombinationen af den bløde vanillecreme og den sprøde og […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap