E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladeis

16. november 2009 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

Jeg lavede en himmelsk chokoladeis til dessert  i aftes. Når jeg laver is, forbereder jeg gerne cremen dagen før, men den køres til gengæld først på maskinen til allersidst. Jeg synes, is skal serveres direkte fra maskinen! Denne holdning umuliggjorde imidlertid at tage billeder, jfr. et tidligere blogindlæg, der beskriver min kærlighed til dagsbelyste billeder. Derfor intet billede desværre.

Men jeg vil meget gerne dele opskriften med jer. Den er kraftigt inspireret af en af chokoladeisene fra min yndlingsbog ‘Ices’ – men jeg har tilføjet lidt mere sukker! 🙂

3 spsk kakao
140 g sukker
375 ml sødmælk
100 g chokolade, 66 % (Caraïbe) – hakket
3 æggeblommer
1/2 vanillestang
250 ml piskefløde

Bland kakao og halvdelen af sukkeret i en skål og tilføj en lille smule mælk, nok til at røre den til en homogen masse. Bring resten af mælken i kog og rør det hurtigt i kakaomassen. Hæld ‘kakaomælken’ tilbage i grynden, og varm op og lad det simre i 5 min under omrøring (på den måde fjerner man kakaoens rå pulverfornemmelse.) Fjern gryden fra varmen og tilsæt chokoladen.Pisk det resterende sukker med blommerne og korn fra vanillen indtil lyst og luftigt. Hæld derefter ‘chokolademælken’ over under konstant piskningen. Hæld hele molevitten tilbage i gryden og varm op til 83 grader under omrøring. Køl hurtigt gryden af i et vandbad med isterninger og stil den på køl til, den skal køres på ismaskinen. Pisk til allersidst  fløden til en let og blød flødeskum og vend i chokoladecremen. Kør på maskinen.

 

Skrevet i: Uncategorized

Previous Post: « Kære Julemand..
Next Post: Crème brûlée – en guddommelig dessert! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Martha skriver

    5. juli 2012 kl. 19:31

    Hej Anne.
    Da jeg ikke lige ligger inde med et kogetermometer, ville jeg høre om det kan gå an, hvis jeg i stedet er meget opmærksom på at ‘chokolademælken’ ikke kommer op at koge? Eller er der risiko for at jeg så ødelægger det hele? Det ville jo være ærgerligt og spild af god chokolade!
    Martha.

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. juli 2012 kl. 23:40

    Kære Martha,
    Jeg tror godt, at du kan klare det uden termometer (eller plejer de ikke at være særligt dyre!). Når cremen tykner og begynder at skumme, er den nok deroppe ad. Dog kunne jeg nok ikke selv finde på at lave is uden termometer.. hmm! Den er lidt svær!

    Kh Anne

  3. Martha skriver

    6. juli 2012 kl. 09:34

    Så må jeg hellere købe ét, for at være på den sikre side 🙂
    Det kan jo også bruges til så meget!
    Kh. Martha.

  4. Sanne skriver

    7. september 2012 kl. 07:54

    Hvor stor en portion bliver det til? Det ser så lækkert ud!!

  5. Anne au Chocolat skriver

    7. september 2012 kl. 12:33

    Kære Sanne
    Jeg vil mene at der er til en 6 personer ca. 🙂

    Kh Anne

  6. Linda skriver

    22. juli 2013 kl. 06:59

    Hej Anne

    Jeg har lavet cremen til isen, men hvor cremet skal cremen være? Synes mere min er lidt “lotionagtigt” ;0)) – så tænker, om jeg er nødt til at lave en om’er, inden jeg kyler den i ismaskinen?
    Smagen fejler dog ikke noget 😉

  7. Anne au Chocolat skriver

    22. juli 2013 kl. 21:57

    Kære Linda
    Hvordan blev isen? 🙂
    Kh Anne

  8. Linda skriver

    23. juli 2013 kl. 08:16

    Blev fin. Lidt blød, synes jeg, smeltede hurtigt. Resten røg i fryseren, så ser jeg hvordan den er efter optøning (plejer nemlig også at spise den direkte).
    Har et lille hjertesuk.. Når du tryller opskrifter, hvor der skal bruges past. æg, så er tre altså et lidt skævt antal 😉
    Har i øvrigt lige lavet nogle makroner med hindbær-chokoladetrøffel (f*** det er go trøffel!), og så overtrukket med hvid chokolade, men makronerne blev ikke så chewy, som jeg havde forventet. Opskriften var fin, smagen perfekt. De var egentlig præcis som de skulle være. Men har du en opskrift på små, seje, men sprøde makroner? Tænker jeg måske skal prøve en macaron-opskrift 🙂
    Laver også rigtig tit marengskys med chokolade og lakrids, men laver dem noget større end din opskrift. Sprøde udenpå, seje indeni. mummelum, de bliver revet væk.

    Sorry… der blev jeg lige grebet af stemningen. Sker tit, med lækre sager :-p
    Ha’ en dejlig dag, Anne

  9. Amanda skriver

    8. marts 2014 kl. 11:53

    lyder vildt lækkert! Hvilken ismaskine ejer du? Kan du anbefale den?
    /Amanda

  10. Anne au Chocolat skriver

    11. marts 2014 kl. 16:22

    Kære Amanda
    Jeg har en Musso Sorbetière købt i Kunst og Køkkentøj 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap