E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Cookies med ganache og pære

20. juni 2011 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

I weekenden fik jeg lyst til en lille chokoladedessert midt på dagen. Det regnede udenfor – så det var rigtig chokoladevejr.  Jeg fandt en klump cookie-dej i fryseren, som jeg tøede op og bagte til små cookies. Til mit store held havde min kagehelt Morten Borup dagen forinden foræret mig en portion chokoladeganache, der var så lækker og cremet, at mit chokoladehjerte begyndte at banke. Det gjorde det altså!
Weekendens improviserede chokoladedessert blev således til cookies med ganache, og dertil tern af pære og frysetørrede jordbær. Det var yummy.

Hvad gør I, når den søde trang pludselig melder sig, og det altså ikke er nok med et stykke chokolade ? 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokoladeganache, cookies med ingefær og lys chokolade, frysetørrede jordbær, ganache, pære

Previous Post: « Opskriften på den flotte fødselsdagskage
Next Post: Frysetørrede bær og 2 års fødselsdag »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Malou Klidmoster skriver

    20. juni 2011 kl. 10:10

    Kære Anne. Wow, sikker en lækker ligge frækkert 🙂 Du kan tro jeg godt kender kender trang. Der ligger derfor altid et eller andet i fryseren som kan trylles om til en dessert eller noget kage-ish. Når bare der er æg i køleskabet kan man altid lave en ‘kop-kage’ i mikrobølgeovnen. Det kan gå an i en snæver vending. Puha, de billeder gør mig godt nok guffen – må hellere lige ud og se om der er noget jeg kan trylle med også. Ses vi på onsdag til chokoladesmagedagen?
    Kh Malou

  2. Ann-Christine skriver

    20. juni 2011 kl. 11:03

    Mmmm, det ser smukt og lækkert ud.
    Hvad jeg gør kommer an på om det skal være “på den sunde måde” eller om det er en af de dage hvor jeg har lyst til syndigt meget chokolade 🙂 De dage går jeg all in og bager noget lækkert chokoladekage, laver varm chokolade eller er forbi Summerbird eller Peter Beier.
    De dage hvor det gerne må være lidt sundere, der laver jeg en ristet musli, tilføjer god groft hakket chokoladestykker og spiser på græsk yoghurt. Eller bare to stykker chokolade, mandler, banan og æbler i både – smager fantastisk sammen 🙂

  3. Stine skriver

    20. juni 2011 kl. 11:13

    Den ser rigtig skøn ud din dessert!

    Faktisk synes jeg, at der ofte kommer noget rigtig godt ud af de kreationer, der skabes ud fra det, man lige står og har i skabe og skuffer :o)
    ..jeg tror, det er fordi man bliver tvunget til at tænke i nye baner, en del af mine kager er i hvert fald lavet når den søde trang kommer uanmeldt.

    Jeg finder tit på noget ud fra et miks af eks. frosne bær i fryseren, evt. en overmoden banan i frugtkurven, mit Valrhona kakaopoulver og noget lækker chokolade… men det sker også at jeg er heldig at have en rest kagefyld på frost og så kan man jo lige bikse et par hurtige biscuitbunde sammen ;o)

  4. Maiken skriver

    20. juni 2011 kl. 18:22

    Åh det ser godt ud – nu begynder mit hjerte da også at banke! Når jeg bare skal have noget chokoladet NU og ikke har tid/tålmodighed til at bage, synes jeg at knækbrød med et godt lag crunchy peanutbutter og toms guldbarre pålægschokolade er SKØNT – noget jeg er kommet i tanke om her i eksamensperioden 🙂
    Mvh Maiken

  5. Anne au Chocolat skriver

    21. juni 2011 kl. 18:08

    Kære Malou,
    Mit indlæg var i al hemmelig tænkt til dig, da jeg ved, at du altid er god til at finde på inspirerende impulsive (søde) sager! 🙂
    Jeg kan desværre ikke komme i morgen, da jeg skal sælge grøntsager i Din Baghave på Islands Brygge!
    Kram

  6. Anne au Chocolat skriver

    21. juni 2011 kl. 18:09

    Kære Ann-Christine
    Græsk yoghurt og hakket chokolade – det lyder fantastisk!!!

  7. Anne au Chocolat skriver

    21. juni 2011 kl. 21:00

    Kære Stine
    Det lyder også til, at du er god til at kreere spontane lækkerier! 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    21. juni 2011 kl. 21:01

    Kære Maiken
    Tanken om din knækbrødsmad får mine tænder til at løbe i vand 🙂

  9. Rebecca Persson skriver

    23. juni 2011 kl. 22:08

    Skyr rørt lind med lidt mandeldrik vendes sammen med rå kakaonibs (man kan også bruge hakket 80% chokolade), morbær, kokosflager, vaniljepulver og måske lidt kakaopulver. Bittert og lidt specielt, men jeg kan virkelig godt li’ det! Og så er det hurtigt….. lavet og spist 😉

Trackbacks

  1. Cookies med ganache og pære siger:
    20. juni 2011 kl. 10:47

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap