E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Cookies med ganache og pære

20. juni 2011 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

I weekenden fik jeg lyst til en lille chokoladedessert midt på dagen. Det regnede udenfor – så det var rigtig chokoladevejr.  Jeg fandt en klump cookie-dej i fryseren, som jeg tøede op og bagte til små cookies. Til mit store held havde min kagehelt Morten Borup dagen forinden foræret mig en portion chokoladeganache, der var så lækker og cremet, at mit chokoladehjerte begyndte at banke. Det gjorde det altså!
Weekendens improviserede chokoladedessert blev således til cookies med ganache, og dertil tern af pære og frysetørrede jordbær. Det var yummy.

Hvad gør I, når den søde trang pludselig melder sig, og det altså ikke er nok med et stykke chokolade ? 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokoladeganache, cookies med ingefær og lys chokolade, frysetørrede jordbær, ganache, pære

Previous Post: « Opskriften på den flotte fødselsdagskage
Next Post: Frysetørrede bær og 2 års fødselsdag »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Malou Klidmoster skriver

    20. juni 2011 kl. 10:10

    Kære Anne. Wow, sikker en lækker ligge frækkert 🙂 Du kan tro jeg godt kender kender trang. Der ligger derfor altid et eller andet i fryseren som kan trylles om til en dessert eller noget kage-ish. Når bare der er æg i køleskabet kan man altid lave en ‘kop-kage’ i mikrobølgeovnen. Det kan gå an i en snæver vending. Puha, de billeder gør mig godt nok guffen – må hellere lige ud og se om der er noget jeg kan trylle med også. Ses vi på onsdag til chokoladesmagedagen?
    Kh Malou

  2. Ann-Christine skriver

    20. juni 2011 kl. 11:03

    Mmmm, det ser smukt og lækkert ud.
    Hvad jeg gør kommer an på om det skal være “på den sunde måde” eller om det er en af de dage hvor jeg har lyst til syndigt meget chokolade 🙂 De dage går jeg all in og bager noget lækkert chokoladekage, laver varm chokolade eller er forbi Summerbird eller Peter Beier.
    De dage hvor det gerne må være lidt sundere, der laver jeg en ristet musli, tilføjer god groft hakket chokoladestykker og spiser på græsk yoghurt. Eller bare to stykker chokolade, mandler, banan og æbler i både – smager fantastisk sammen 🙂

  3. Stine skriver

    20. juni 2011 kl. 11:13

    Den ser rigtig skøn ud din dessert!

    Faktisk synes jeg, at der ofte kommer noget rigtig godt ud af de kreationer, der skabes ud fra det, man lige står og har i skabe og skuffer :o)
    ..jeg tror, det er fordi man bliver tvunget til at tænke i nye baner, en del af mine kager er i hvert fald lavet når den søde trang kommer uanmeldt.

    Jeg finder tit på noget ud fra et miks af eks. frosne bær i fryseren, evt. en overmoden banan i frugtkurven, mit Valrhona kakaopoulver og noget lækker chokolade… men det sker også at jeg er heldig at have en rest kagefyld på frost og så kan man jo lige bikse et par hurtige biscuitbunde sammen ;o)

  4. Maiken skriver

    20. juni 2011 kl. 18:22

    Åh det ser godt ud – nu begynder mit hjerte da også at banke! Når jeg bare skal have noget chokoladet NU og ikke har tid/tålmodighed til at bage, synes jeg at knækbrød med et godt lag crunchy peanutbutter og toms guldbarre pålægschokolade er SKØNT – noget jeg er kommet i tanke om her i eksamensperioden 🙂
    Mvh Maiken

  5. Anne au Chocolat skriver

    21. juni 2011 kl. 18:08

    Kære Malou,
    Mit indlæg var i al hemmelig tænkt til dig, da jeg ved, at du altid er god til at finde på inspirerende impulsive (søde) sager! 🙂
    Jeg kan desværre ikke komme i morgen, da jeg skal sælge grøntsager i Din Baghave på Islands Brygge!
    Kram

  6. Anne au Chocolat skriver

    21. juni 2011 kl. 18:09

    Kære Ann-Christine
    Græsk yoghurt og hakket chokolade – det lyder fantastisk!!!

  7. Anne au Chocolat skriver

    21. juni 2011 kl. 21:00

    Kære Stine
    Det lyder også til, at du er god til at kreere spontane lækkerier! 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    21. juni 2011 kl. 21:01

    Kære Maiken
    Tanken om din knækbrødsmad får mine tænder til at løbe i vand 🙂

  9. Rebecca Persson skriver

    23. juni 2011 kl. 22:08

    Skyr rørt lind med lidt mandeldrik vendes sammen med rå kakaonibs (man kan også bruge hakket 80% chokolade), morbær, kokosflager, vaniljepulver og måske lidt kakaopulver. Bittert og lidt specielt, men jeg kan virkelig godt li’ det! Og så er det hurtigt….. lavet og spist 😉

Trackbacks

  1. Cookies med ganache og pære siger:
    20. juni 2011 kl. 10:47

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap