E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Den rigtige Roskilde madklub

30. juni 2011 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

Den rigtige Roskilde madklubI aftes tog Simone og jeg som nævnt til 3 retters middag på campingspladsen på Roskilde lavet af Ad Hoc Madklubben. Det var en super hyggelig aften, hvor vi helt automatisk lærte en masse nye mennesker at kende, da alle de mange middagsgæster hver især havde vundet smagskonkurrencen samme dag, som havde givet dem adgang til middagen. Smart smart!

Den rigtige Roskilde madklub

Imens vildsvinet blev skåret ud, fik vi serveret en dejlig rabarbersaft med geraniumblade (jernurt) og vodka. Den fik jeg dog ikke knipset et billede af.

Den rigtige Roskilde madklubDen rigtige Roskilde madklub

Vi fik Ad Hoc armbånd til lejligheden (det er Simones brune arm :)).

Den rigtige Roskilde madklubDen rigtige Roskilde madklub

De to middagsborde var dekorerede med Ad Hoc tags, som var enormt fine – og drengede!Den rigtige Roskilde madklub

Sådan så bordene ud – Mads var endnu en gang i action. Måske han serverede rabarberdrinks.Den rigtige Roskilde madklub

Disse søde sommerpiger sad Simone og jeg overfor. Dejligt dejligt selskab under hele middagen.

Den rigtige Roskilde madklub

Johan serverede rødvinen og var i hopla hele aftenen…

Den rigtige Roskilde madklubDen rigtige Roskilde madklub

.. det var Mads også!

Den rigtige Roskilde madklub

Så blev forretten serveret. Kulmule på bund af perlebyg”otto”, syltet grønt og urter samt en dejligt knaldgrøn ærtemos.

Den rigtige Roskilde madklub

Simone og jeg var yderst tilfredse med den saftige fisk og den let sprøde otto for ikke at tale om den bløde grønne mos. Haps!!!Den rigtige Roskilde madklub

Til hovedretten blev der serveret nye gulerødder og løg med timian.

Den rigtige Roskilde madklub

På tallerkenen ses vildsvinet, rødderne, mosen, æblet, de nye kartofler, den saftige spidskål. Det var overdådigt godt!

Den rigtige Roskilde madklub

Johan fik også noget at gnaske i, han var yderst glad og meget optaget af benet!Den rigtige Roskilde madklubTil dessert fik vi en dejligt syrligt sød rabarbertrifli, lavet med rabarberkompot, creme anglaise og makroner. Plain and simple – og jeg var vild med det!

Tusind tak til Ad Hoc drengene og de dejlige piger (I ved hvem, I er!) for at have givet os en smækkerlækker middagsoplevelse midt ude på marken.

Skrevet i: Uncategorized Tags: ad hoc madklubben, citronverbena, geranium, kulmule, nye kartofler, rabarbersaft, rabarbersaft med vodka, rabarbertrifli, Roskilde Festival, vildsvin

Previous Post: « Madklub på Roskilde
Next Post: Stilhed før stormen i Meyers på Roskilde »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap