E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Gâteau Marcel

21. august 2011 af Anne au Chocolat 24 kommentarer

Tilbage på dansk jord efter to vidunderlige uger i Indien skylder jeg jer vist en sød omgang. Minsandten om den ikke indeholder chokolade. I anledningen af Lars’ og min fødselsdag tilbage i juli, lavede vores mor en fantastisk lækker Gâteau Marcel som overraskelse til os. Kagen, som jeg i øvrigt erklærede min kærlighed til for godt 2 år siden, var lavet på Valrhonas Guanaja (hun er vel ikke min mor for ingenting! 🙂 ), hvis fine bittersødme og frugt-agtige smagsnoter passede perfekt til kagen såvel moussen.

Mange af jer har garanteret fået Gâteau Marcel-kagen serveret på caféer og restauranter rundt om i landet. Men har I også prøvet at kreere den selv ? Det kan klart anbefales!

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokolade, chokoladebund, Chokoladekage, chokolademousse, gâteau marcel, guanaja, valrhona

Previous Post: « En lille perlecupcake
Next Post: Ahornsirup med skyr, pære og chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ann-Christine skriver

    21. august 2011 kl. 20:28

    Mmmm, den ser dejlig ud, jeg har ikke prøvet at lave den selv – men det skal da på ‘to cook’ listen.
    Velkommen tilbage til det danske 🙂

  2. Louise skriver

    21. august 2011 kl. 20:54

    Hej Anne
    Hvor ser det godt ud! Har du en opskrift, du vil dele?

  3. Camilla (Himmelske kager) skriver

    21. august 2011 kl. 21:18

    Den ser vidunderlig ud og den står også på min liste over kager jeg bare MÅ få lavet en dag.

  4. Julie skriver

    21. august 2011 kl. 21:30

    Neej den kunne jeg virkelig godt tænke mig en opskrift på, hvis du har den 🙂

  5. Maja Højgaard skriver

    21. august 2011 kl. 21:42

    Hvis du deler en “holdbar” opskrift kender jeg et fødselsdagsbarn (voksen) der ville bliver lykkelig meget snart!

  6. Martin Ø.V. skriver

    22. august 2011 kl. 03:45

    Gâteau Marcel er bare gudernes føde! Intet mindre… og jeg er bestemt også interesseret i en opskrift 😀

  7. cphfoodie skriver

    22. august 2011 kl. 06:04

    Lækker lillle chokolade haps – selvfølgelig 😉
    Velkommen tilbage!

  8. Losarinas mor skriver

    22. august 2011 kl. 06:06

    Savle !
    Den ser mere end lækker ud 🙂

  9. Julie skriver

    22. august 2011 kl. 10:11

    Har du en opskrift på vidunderet? Puuuha den ser god ud. Jeg har selv snart fødselsdag. Måske skulle man forkæle sig selv i dagens anledning? 🙂
    Håber du havde en dejlig tur til Indien!

    /Julie

  10. Anne au Chocolat skriver

    23. august 2011 kl. 06:38

    Tak kære Ann-Christine! Den er ren choco-pleasure 🙂

  11. Anne au Chocolat skriver

    23. august 2011 kl. 06:39

    Kære Louise
    Det kan godt tænkes, at jeg har! Skal bare lige forbi mine forældres lejlighed, da de har opskriften i Michel Michauds bog!

  12. Anne au Chocolat skriver

    23. august 2011 kl. 06:39

    Kære Camilla,
    Ja det er en ret så smuk chokoladekage 🙂
    Alt godt,
    Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    23. august 2011 kl. 06:40

    Kære Julie
    Jeg prøver at finde den 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    23. august 2011 kl. 06:40

    Kære Maja
    Jeg er vist nødt til at dele opskriften nu 🙂

  15. Anne au Chocolat skriver

    23. august 2011 kl. 06:41

    Kære Martin
    Du har helt ret!!!

  16. Anne au Chocolat skriver

    23. august 2011 kl. 06:41

    Tak søde Cphfoodie! 🙂

  17. Anne au Chocolat skriver

    23. august 2011 kl. 06:41

    Kære Losarinas mor
    Tusind tak!!

  18. Anne au Chocolat skriver

    23. august 2011 kl. 06:42

    Kære Julie
    Jeg havde en skøn tur til Indien, tak! Mon ikke jeg kan finde opskriften!
    Kh Anne

  19. Anne au Chocolat skriver

    25. august 2011 kl. 07:49

    Jeg kan se, at Kokkekniven har en opskrift liggende!!

  20. Guapizimo skriver

    25. august 2011 kl. 09:39

    Jeg har aldrig smagt den kage, men kan se jeg hvis bestemt er gået glip af noget! Og ja jeg vil også gerne bede om opskriften 😉

  21. Linn skriver

    25. august 2011 kl. 20:44

    Jeg er helt enig med alle andre der har skrevet. Det ser fantastisk ud, og intet mindre!

  22. Cæcilie skriver

    10. september 2011 kl. 10:19

    Hvor ser det lækkert ud Anne (som altid), jeg har tildelt dig en award for din blog, læs mere på sanseligt.blogspot.com, håber du vil lege med 🙂

  23. Jac skriver

    10. september 2011 kl. 11:57

    Den SKAL prøves…må jeg ikke gerne bede om opskriften ?

Trackbacks

  1. Gâteau Marcel siger:
    21. august 2011 kl. 20:06

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap