Som spået kom jeg i går hjem med en dejlig kage fra Meyers Bageri.
Inde i den fine lille butik forelskede jeg mig i hindbærsnitten, og da jeg kom hjem til mig selv og satte tænderne i den, udviklede det sig til ren kærlighed! Jeg indrømmer gerne, at jeg altid har været så stor fan af alle hindbærsnitter fra de fleste gode bagerier, og at jeg også holder af dem med glasur på. Men denne snitte. Denne snitte var langt mere raffineret i smagen, end jeg havde turdet håbe. Smagen af vanille var gennemtrængende og passede perfekt til det syrligt søde fyld af hindbær. Min seje madskribent-veninde Marie Holm, som i øvrigt har været redaktør og tekstforfatter på Claus Meyers kogebog Meyers Bageri, havde i forvejen fortalt mig, at der var mandler i dejen og sukkerkrystaller på toppen, mmm det var godt!! Cykl forbi Jægersborggade og smag en snitte (og tag en kaffe på Kollektivet :))
Læserinteraktioner
Kommentarer
Trackbacks
-
[…] mange år siden jeg sidst havde bagt hindbærsnitter, i lørdags fik jeg lyst til dem igen. Anne havde min opmærksomhed, da hun i forbindelse med en hindbærsnitte nævnte mandelmel som en del af […]
M.U.M.S skriver
Mmmm… er selv helt vild med Meyers Bageri og generelt bare mad, brød og kager og andre søde sager 🙂 Jeg har dog aldrig rigtig startet en kærlighedsaffære med hindbærsnitterne, men den hindbærsnitte du viser her og din beskrivelse af den får mig virklig lyst til at forsøge næste gang jeg kommer forbi Meyers Bageri 🙂
Anne au Chocolat skriver
Det må du love mig at gøre! Glæder mig til at høre hvad du synes om snitten 🙂
Alt godt
Anne au C
Sofie Maria skriver
Min skønne veninde har fødselsdag idag, og da jeg spurgte hende hvilken kage hun allerhelst ville have at jeg bagte til hende, var svaret hindbærsnitter! Istedet for selv at gå igang i køkkenet, fulgte jeg dit råd, og har netop været forbi Jægersborggade og forsyne mig med 3 stk kæmpe (!) hindbærsnitter 🙂 Mmm glæder mig til at smage…
Anne au Chocolat skriver
Kære Sofie Maria,
Det glæder mig at høre, at du smuttede forbi bageriet for at købe et par lækre snitter! Hyg dig med dem, og veninde 🙂
Kh Anne
Naja skriver
Hej Anne
Er også ganske betaget af det lille bageri i Jærgersborggade. Er ud ovre de ‘rigtige’ søde sager er jeg også faldet pladask for deres lækre sprøde rugbrødsbar med blødt fyld proppet med dadler, tranbær og nødder. Jeg har forgæves søgt nettet tyndt for en opskrift på noget lignende. Selv om det måske er i yderkanten af din passion- da det jo ikke er rigtig kage- vil jeg dog høre om du mon kunne have et bud på dette?
Og så i øvrigt tak for en (alt for 🙂 inspirerende blog!
Naja
Anne au Chocolat skriver
Kære Naja
Tak for en dejlig kommentar:)
Jeg er selv meget glad for de små himmelske rugbrødssager! Det er længe siden, jeg selv har bagt rugbrød, men jeg vil lige spørge en god madven til råds! Og så vender jeg tilbage!
Alt godt,
Anne
Ulla-Britt Kronlund Olsen skriver
Hej Anne,
Sikke en skøn blog du har, den vil jeg til at følge flittigt:)
Jeg talte kort med dig på Chokolademessen i år, jeg stod for standen: Meyers Bageri. Jeg og min kollega står for at lave hindbærsnitterne (…og de andre kager) i Meyers Bageri i Jægersborggade og det er dejligt at høre du har kastet din kærlighed på dem:)
Vh Ulla
Anne au Chocolat skriver
Kære Ulla
Jeg har været forbi flere gange nede i bageriet siden og har altid gerne ville sige hej til dig, men det ser ud til du har travlt! 🙂
Næste gang hilser jeg. Jeg var der forresten også i går for at købe en hindbærsnitte 🙂
Kh Anne
Dorthe Nielsen skriver
Jeg har fra Oslo fået det lækreste nøddebrød. Har selv lavet en opskrift på et lignende brød, ved at sammenligne flere opskrifter.
Her er “mit” frugt-nøddebrød, der er et rigtigt luksusbrød med masser af frugt og nødder og en smule syre fra ymeren.
Ingredienser
250 g ymer eller Cultura
200 g hvedemel
100 g rugmel
30-50 g lys eller mørk sirup (jeg brugte den lyse)
1½-2 g salt
20-25 g gær
20 g smør stuetemperatur eller 3 spsk. olie i stedet for (jeg brugte smør)
Lidt kanel (max en teskefuld)
100 g hele eller halve hasselnødder (kan udskiftes med andre nødder, men jeg brugte kun hasselnødder)
150 g frugt: 2/3 tørrede abrikoser (kan skæres i mindre stykker) 1/3 rosiner (evt. tranebær)
Opløs gæren og bland ovenstående ingredienser i en foodprocessor undtagen nødder og frugter. De kommes i til sidst.
Dejen bliver meget lind.
Kommes i en skål med tætsluttende låg og hæver ca. ½ time i varmt vandbad eller ½ time ved radiatoren med et klæde over.
Kom lidt mel på bordet og lidt på fingrene, da dejen hænger i.
Form dejen (så meget det nu er muligt) til 2 brød, der lægges på en bageplade og hæver overdækket et lunt sted 45-60 min.
Pensles med pisket æg for at give brødene lidt farve.
I alm. ovn bages brødene ca. 35 min. Sættes ind ved 250 grader, og der skrues så ned til 200 grader.
(Har hørt, at man kan stille en lille skål vand i ovnen, evt. også smide lidt ind på pladen, for at gøre skorpen mere sprød)
Brødet smager godt med en god skæreost og/eller lidt marmelade efter smag.