E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Mille-feuille

24. januar 2011 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Jeg har ikke spist en eneste kage i København, efter jeg er kommet hjem fra Indien (på nær den lækre Gâteau Marcel på Numéro 64). Meget underligt og utroligt usædvanligt. Men det laver jeg straks om på i morgen formiddag, når jeg skal på The Coffee Collective med en kær veninde. Da Meyers Bageri jo ligger lige overfor, er det den smalleste sag i verden at købe en dejlig kage og ved samme lejlighed at tage noget af det gode Ølands-hvedebrød med hjem.

Nå men inden jeg falder i staver over planerne for i morgen, må jeg hellere komme i gang med at fortælle om den hersens mille-feuille, som blev indtaget i Marais i Paris et par dage før, jeg skulle hjem til København i December. Det var en kold dag i Paris, så kold at da jeg så mille-feuillen i vinduet på et lille pâtisserie, var jeg nødt til at gå ind og varme mig med den. Skønt jeg næsten lige havde spist frokost! Når det kommer til livsnydelse og søde sager, tænker jeg sjældent med fornuften 🙂

Mille-feuillen betyder tusind blad og er en fransk konditorkage, som i alt sin enkelthed består af 3 plader bagt butterdej lagt sammen med en lækker konditorcreme (crème pâtissière), som normalt er rørt op med flødeskum, og tit er der glasur på toppen. Dog ikke i dette tilfælde. Navnet refererer til de mange lag i kagen og også lagene i butterdejen, som I kan se på billederne.

Det er lidt af en “knald eller fald kage”, da man virkelig skal kunne lide butterdej og kagecreme for at sætte pris på den. Heldigvis ELSKER jeg begge dele og holder meget af kombinationen af den sprøde, let karamelliserede butterdej og så den fløjlsbløde vanillecreme.

Jeg lover at bage en kage eller to, inden ugen er omme 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: butterdej, crème pâtissière, flødeskum, kagecreme, Marais, Meyers Bageri, Mille-feuille, Paris, The Coffee Collective, vanille

Previous Post: « Halwa – Indiens søde(ste) synd.
Next Post: Hindbærsnitten fra Meyers Bageri »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anders skriver

    10. februar 2011 kl. 12:30

    Den ser godt fantastisk ud!!!

  2. Anne au Chocolat skriver

    10. februar 2011 kl. 23:51

    Den smagte også rigtig godt 🙂

  3. Dorthe Nielsen skriver

    24. september 2011 kl. 11:38

    Hej! Den ligner nøjagtigt den danske konditorkage, der hedder “Napoleonskage”, og som består af næsten de samme ting. Der er altid en lille klat syltetøj på den nederste bund. Der er desværre ikke så mange, der forhandler dem mere!
    Hilsen Dorthe

Trackbacks

  1. Mille-feuille siger:
    24. januar 2011 kl. 15:33

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap