E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Mille-feuille

24. januar 2011 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Jeg har ikke spist en eneste kage i København, efter jeg er kommet hjem fra Indien (på nær den lækre Gâteau Marcel på Numéro 64). Meget underligt og utroligt usædvanligt. Men det laver jeg straks om på i morgen formiddag, når jeg skal på The Coffee Collective med en kær veninde. Da Meyers Bageri jo ligger lige overfor, er det den smalleste sag i verden at købe en dejlig kage og ved samme lejlighed at tage noget af det gode Ølands-hvedebrød med hjem.

Nå men inden jeg falder i staver over planerne for i morgen, må jeg hellere komme i gang med at fortælle om den hersens mille-feuille, som blev indtaget i Marais i Paris et par dage før, jeg skulle hjem til København i December. Det var en kold dag i Paris, så kold at da jeg så mille-feuillen i vinduet på et lille pâtisserie, var jeg nødt til at gå ind og varme mig med den. Skønt jeg næsten lige havde spist frokost! Når det kommer til livsnydelse og søde sager, tænker jeg sjældent med fornuften 🙂

Mille-feuillen betyder tusind blad og er en fransk konditorkage, som i alt sin enkelthed består af 3 plader bagt butterdej lagt sammen med en lækker konditorcreme (crème pâtissière), som normalt er rørt op med flødeskum, og tit er der glasur på toppen. Dog ikke i dette tilfælde. Navnet refererer til de mange lag i kagen og også lagene i butterdejen, som I kan se på billederne.

Det er lidt af en “knald eller fald kage”, da man virkelig skal kunne lide butterdej og kagecreme for at sætte pris på den. Heldigvis ELSKER jeg begge dele og holder meget af kombinationen af den sprøde, let karamelliserede butterdej og så den fløjlsbløde vanillecreme.

Jeg lover at bage en kage eller to, inden ugen er omme 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: butterdej, crème pâtissière, flødeskum, kagecreme, Marais, Meyers Bageri, Mille-feuille, Paris, The Coffee Collective, vanille

Previous Post: « Halwa – Indiens søde(ste) synd.
Next Post: Hindbærsnitten fra Meyers Bageri »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anders skriver

    10. februar 2011 kl. 12:30

    Den ser godt fantastisk ud!!!

  2. Anne au Chocolat skriver

    10. februar 2011 kl. 23:51

    Den smagte også rigtig godt 🙂

  3. Dorthe Nielsen skriver

    24. september 2011 kl. 11:38

    Hej! Den ligner nøjagtigt den danske konditorkage, der hedder “Napoleonskage”, og som består af næsten de samme ting. Der er altid en lille klat syltetøj på den nederste bund. Der er desværre ikke så mange, der forhandler dem mere!
    Hilsen Dorthe

Trackbacks

  1. Mille-feuille siger:
    24. januar 2011 kl. 15:33

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap