I går kom jeg hjem fra Indien, hvor jeg har haft to skønne uger hos mine forældre, og ved I hvad… jeg tog en sød opskrift med hjem til bloggen 🙂
Når jeg er i Indien, spiser jeg normalt ikke dessert, da jeg hånden på hjertet synes, at indiske desserter er for hvinende søde til min tand. Ikke desto mindre fik jeg serveret en græskar-halwa på en restaurant en af aftenener, som jeg holdt meget af. Dagen efter lavede jeg research i mors indiske kogebøger og på nettet og fandt en god opskrift på en gulerods-halwa! Jeg turde ikke græskar-versionen, da de indiske grønthandlere kun har græskartyper, jeg aldrig før har set!
Nuvel, halwa er en dessert, der findes i mange forskellige varianter over hele Mellemøsten, Nordafrika, Indien og andre dele af Asien. Denne halwa er nordindisk, sød og kardemommet og består af mælk, gulerødder, rosiner og nødder – jeg synes, at den ligner et skatkammer med ædelstene! Det er en kaloriebombe og derfor en vigtig energikilde for nordinderne om vinterne (i Chennai hvor mine forældre bor, spises der dog også halwa, selvom der er varmt året rundt). Halwa’en kan nydes varm, lun eller kold og gerne med is til. Jeg foretrækker den kold med vanilleis til.
Opskriften er:
200 g gulerødder, revet
1 liter sødmælk
200 g sukker
1 tsk stødt kardemomme
en håndfuld rosiner
en håndfuld nødder (vælg dem I bedst kan lide)
Bring mælken i kog i en tykbundet gryde og tilsæt revet gulerod. Rør i blandingen hele tiden indtil blandingen har en tyk konsistens og der ingen spor af mælk er tilbage. Det kan tage en time over medium varme. Tag derefter gryden af varmen og tilsæt sukker, kardemomme, rosiner og nødder. Inden servering drysses lidt ekstra nødder og rosiner på toppen. Go Halwa!

