E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Meyers Bageri

2. januar 2011 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

Imens jeg har været i Paris, har det gastronomiske madøre – og en af de helt store inspirationskilder for mig – Claus Meyer åbnet bageri i Jægersborggade lige over for The Coffee Collective. Selvom jeg kun havde et døgn på dansk jord, inden julen skulle fejres i Spanien, nåede jeg også forbi bageriet. Jeg var allerede i forvejen fuldstændigt pjattet med hans sprøde og saftige boller og brød på Ølandshvede og hans søde sager som kanelsnurrer og thebirkes, men nu elsker jeg også hans bageri for at lave nogle lækre franske cannelé’er, som jeg jo tidligere har erklæret min kærlighed til.

Da jeg var inde i bageriet, var der ingen diskussion. Jeg_skulle_bare_smage_en_cannelé (også selvom jeg dagen forinden havde spist to i Paris, fordi jeg troede, det var vores afsked – min og cannelé’ens). Da jeg satte tænderne i cannelé’en på dansk jord i Jægersborggade, var glæden ved gensmagen stor. Cannelé’en var lige, som den skulle være. Sprød og karamelliseret udenpå og blød og svampet indeni. Så vidt jeg husker, var den smagt til med rom og appelsinblomstvand (fleur d’oranger), men jeg husker det ikke helt præcist nok. Derfor har jeg allerede aftalt med mig selv, at jeg skal forbi igen i morgen og have endnu en af slagsen for at smage ordentlig efter. Livsnydelsen længe leve 🙂

Onsdag tager jeg et smut til Indien i et par uger for at besøge mine forældre. Men så vender jeg også stærkt tilbage med ny energi og kommer til at bombadere madblogosfæren med nye lækre opskrifter, nu hvor jeg efter et halvt år endelig er blevet genforenet med alt mit køkkengrej og ikke mindst ismaskinen.

Godt nytår til jer alle!

Skrevet i: Uncategorized Tags: cannelé, Claus Meyer, Jægersborggade, Meyers Bageri, ølandshvede, The Coffee Collective

Previous Post: « Nikolaos Strangas’ søde paradis
Next Post: Halwa – Indiens søde(ste) synd. »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Camilla (Himmelske Kager) skriver

    4. januar 2011 kl. 10:18

    Ohh, frydefuldt. Ærgeligt, at man ikke liiige bor i nærheden af Jægersborggade. Jeg har kun haft fornøjelse af at sidde foran Claus Meyer i en flyver og han havde ikke medbragt Cannelé’s…. Men drømme kan man jo altid 🙂 God tur til Indien.

  2. Anne au Chocolat skriver

    11. januar 2011 kl. 16:00

    Hej Camilla!
    Tak skal du have. Jeg nyder varmen og solen og spiser bananer og drikker kokosvand fra egen have 🙂
    Du skal vist til Kbh en tur snart for at besoege bageriet – der er vist ikke andet for 🙂
    Alt godt
    A

  3. Louise skriver

    20. januar 2011 kl. 21:33

    Jeg savner opskrifter på bloggen!! Elsker din blog – den er simpelthen den bedste 🙂

    Kan du lokkes til at lave en Sarah Bernhardt kage måske?

Trackbacks

  1. Meyers Bageri | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    2. januar 2011 kl. 14:01

    […] på dansk jord i Jægersborggade, var glæden ved gensmagen storSee the original post here: Meyers Bageri Filed under Uncategorized, anne au chocolat, gastronomi, gastronomi-nyt, opskrift, opskrifter […]

  2. Meyers Bageri siger:
    2. januar 2011 kl. 15:01

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

  3. Et gensyn med Meyers lille sprøde | Anne au Chocolat siger:
    16. april 2011 kl. 12:02

    […] efterhånden fire måneder siden bloggede jeg om den lille sprøde og svampede franske cannelé fra Meyers Bageri i Jægersborggade. Jeg har med stor fornøjelse spist den en håndfuld gange i […]

  4. Et gensyn med Meyers lille sprøde - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:28

    […] efterhånden fire måneder siden bloggede jeg om den lille sprøde og svampede franske cannelé fra Meyers Bageri i Jægersborggade. Jeg har med stor fornøjelse spist den en håndfuld gange i […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap