Tredje blogindlæg fortsætter udi chokoladen og handler om Gâteau Marcel; et mesterværk af en chokoladekage kreeret af den franske chef Michel Michaud, som er gjort efter af mange kokke på forskellige restauranter og i forskellige kogebøger. Noget jeg godt forstår. Jeg har nemlig selv elsket kagen, så længe jeg kan huske. Eller.. det vil sige, lige siden mine forældre købte Michauds kogebog en gang i 90erne. Bogen og Marcelkagen vandt hurtigt plads i min mors hjerte, og kagen blev en dessertklassiker i vores hjem.
I sidste uge smagte jeg for første gang kagen, som Michaud laver den selv. Min kæreste og jeg besøgte hans brasserie på Ruths Hotel for at spise franske klassikere; confit de canard med salat og pommes sautées og oksetartar med salat og pommes frites. Vi delte et stykke af hans Marcelkage til dessert. Det fortrød jeg. Jeg burde have valgt et helt stykke til mig selv.
Der er noget ganske smukt og enkelt over denne kages opbygning. Kort fortalt laver man en chokoladekagedej og bager 2/3 af den, hvorefter man let påsmører den ubagte 1/3 (chokolademousse), når den bagte kage er afkølet. Dejen er uden mel, hvilket får kagen til at falde sammen og danne plads til moussen.
Én kagedej munder altså ud i resultatet: chokolademousse oven på chokoladekage, hvilket jeg elsker.
Og traditionen er, at kagen drysses med en blanding af sukker og kakao og fine spåner af chokolade. Ideen til spånerne har at gøre med navngivelsen af kagen. Jeg kender historien, men den er hemmelig…. 🙂
Billedet viser stadiet, hvor den bagte 2/3 lige er kommet ud af ovnen og snart falder sammen.
Stefan skriver
Hvorfor er historien hemmelig?!? xD
Jeg vil gerne vide det!!!! 😀
Anne au Chocolat skriver
Måske jeg fortæller den snart så 🙂