E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Jeg elsker Marcel, Gâteau Marcel!

12. juli 2009 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

marcel

Tredje blogindlæg fortsætter udi chokoladen og handler om Gâteau Marcel; et mesterværk af en chokoladekage kreeret af den franske chef Michel Michaud, som er gjort efter af mange kokke på forskellige restauranter og i forskellige kogebøger. Noget jeg godt forstår. Jeg har nemlig selv elsket kagen, så længe jeg kan huske. Eller.. det vil sige, lige siden mine forældre købte Michauds kogebog en gang i 90erne. Bogen og Marcelkagen vandt hurtigt plads i min mors hjerte, og kagen blev en dessertklassiker i vores hjem.

I sidste uge smagte jeg for første gang kagen, som Michaud laver den selv. Min kæreste og jeg besøgte hans brasserie på Ruths Hotel for at spise franske klassikere; confit de canard med salat og pommes sautées og oksetartar med salat og pommes frites. Vi delte et stykke af hans Marcelkage til dessert. Det fortrød jeg. Jeg  burde have valgt et helt stykke til mig selv.

Der er noget ganske smukt og enkelt over denne kages opbygning. Kort fortalt laver man en chokoladekagedej og bager 2/3 af den, hvorefter man let påsmører den ubagte 1/3 (chokolademousse), når den bagte kage er afkølet. Dejen er uden mel, hvilket får kagen til at falde sammen og danne plads til moussen.

Én kagedej munder altså ud i resultatet: chokolademousse oven på chokoladekage, hvilket jeg elsker.

Og traditionen er, at kagen drysses med en blanding af sukker og kakao og fine spåner af chokolade. Ideen til spånerne har at gøre med navngivelsen af kagen. Jeg kender historien, men den er hemmelig…. 🙂

Billedet viser stadiet, hvor den bagte 2/3 lige er kommet ud af ovnen og  snart falder sammen.

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokolade, gâteau, marcel

Previous Post: « chocolate is divinity..
Next Post: Yndlingsbøger.. »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Stefan skriver

    20. oktober 2011 kl. 12:08

    Hvorfor er historien hemmelig?!? xD

    Jeg vil gerne vide det!!!! 😀

  2. Anne au Chocolat skriver

    20. oktober 2011 kl. 13:20

    Måske jeg fortæller den snart så 🙂

Trackbacks

  1. Gâteau Marcel | Anne au Chocolat siger:
    21. august 2011 kl. 19:31

    […] vores mor en fantastisk lækker Gâteau Marcel som overraskelse til os. Kagen, som jeg i øvrigt erklærede min kærlighed til for godt 2 år siden, var lavet på Valrhonas Guanaja (hun er vel ikke min mor for ingenting! ), hvis fine bittersødme […]

  2. Gâteau Marcel - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 12:29

    […] vores mor en fantastisk lækker Gâteau Marcel som overraskelse til os. Kagen, som jeg i øvrigt erklærede min kærlighed til for godt 2 år siden, var lavet på Valrhonas Guanaja (hun er vel ikke min mor for ingenting! ? ), hvis fine […]

  3. Gâteau Marcel - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:28

    […] vores mor en fantastisk lækker Gâteau Marcel som overraskelse til os. Kagen, som jeg i øvrigt erklærede min kærlighed til for godt 2 år siden, var lavet på Valrhonas Guanaja (hun er vel ikke min mor for ingenting! ? ), hvis fine […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og jeg elsker at gøre hende kunsten efter. Denne er fyldt med luftig mælkechokolade-nougatmousse, solbærsylt (af havens sommerbær) og vaniljeprikket konditorcreme 🍰💜🌰🍫
Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap