Et lille visuelt hej til jer, mine søde læsere, fra mig i Indien. Efter et par vidunderlige dage i Delhi og Agra (hvor jeg mødte den smukke Taj Mahal) er jeg lige “kommet hjem” til Chennai. Jeg har oplevet utroligt meget inspirerende mad, og jeg ser frem til at blogge om det hele.
Dog vil jeg lige starte med at jer disse flotte macarons, jeg spiste med stor fornøjelse kort tid, inden jeg tog sydøst på. Jeg cyklede ud på arbejdet blot for at smage de lækre macarons, min søde kollega Karen havde kreeret. Så vidt jeg kunne forstå, havde hun taget udgangspunkt i macaron-opskriften fra Cooking With Chocolate bogen fra Valrhona og lavet en lækker ganache med Valrhonas lyse chokolade tilsat karamel – også kaldet Caramelia – og smagt den til med passionsfrugt – som gav lidt syrlighed til det ellers ret søde men dejlige udtryk. Derudover havde hun vendt sprøde perler i ganachen (dem som I så i dette indlæg fra Tain l’Hermitage) og drysset skallerne med grué (kakaonibs) – begge dele var med til at tilføre lidt ekstra sprødhed til de ellers så fine og delikat lette macarons. Jeg spiste selvfølgelig lidt flere end de to, jeg fotograferede! Er der stadig nogle af jer, der ikke har smagt macarons ? : )
Eva skriver
Hej Anne,
Skønne billeder og hvor ser de gode ud de macarons!
Jeg følger dig via bloglovin og tænkte jeg lige ville gøre dig obs på dette: Når du laver et nyt indlæg og man går ind på det direkte link til bloggen (altså ikke direkte ind på det nye indlæg) omstiller den altid til side to på din side i stedet for til forsiden. Bare til din orientering!
De bedste hilsener og tak for altid lækker inspiration
Eva
Hjortebjerg skriver
Nøj de ser (og lyder) lækre!!! Og ja, jeg er endnu medlem af den efterhånden forsvindende lille klub der hedder “Nej, jeg endnu ikke smagt macarons” 😉
Ninette skriver
Uhm hvor ser og lyder de bare lækre!
Fortsat god rejse :–)
Katrine skriver
Jeg har stadig ikke smagt dem!
Men serverede du alverdens varianter med chokolade involveret, ville jeg få svært ved at stoppe <3 😀
Phie skriver
Jeg var medlem af klubben indtil december.. Der købte jeg nogle i Meyers Deli i Magasin.. Nogle brune banditter.. Nøøøøj de smagte godt! 🙂
Benedikte Capion skriver
Nøj, hvor er de smukke!
.. Jeg må faktisk tilstå, at jeg endnu ikke har smagt macarons. Tænk engang… Jeg vil virkelig enormt gerne! Men det skal også bare været noget af ordentlig kvalitet.. Eller også selv prøve at lave dem. Men har vist ikke fået taget mig sammen endnu… Nogen bliver nødt til at pålægge mig at smage dem!
Jane skriver
Hvor ser de lækre og indbydende ud. Macarons er blevet en af mine favoritter. I næste weekend skal jeg lave chocolademacarons, med en ganache lavet på Valrhonas orangechokolade, samt nogle der involverer hindbær på en eller måde, hvordan har jeg ikke helt besluttet endnu.
Håber du har det en hel del varmere end os der er herhjemme.
Tanja skriver
Jeg guffer dem i mig, så snart jeg kan komme til det!! De også ret populære i Schweiz, hvor de dog er kendt som Luxemburgerli. Jeg har i Schweiz smagt alverdens varianter, lige fra Cappuccino, champagne og smag Pistacie til en med Absint. Men er endnu ikke stødt på dem i Aarhus. I weekenden skal jeg til København og overvejer hvor jeg skal hen, for at få i disse lækkerier! Overvejer Nikolaos Strangas…
Rikke Christiansen skriver
Hvor ser de læk’re ud!
Jeg tilhøre også den lille skare af mennesker, der ikke har fået smagt, spist, oplevet at smage den lille kage! Jeg glæder mig til den dag hvor jeg kommer i nærheden af Macarons, for så skal de små kager smages!
Og jeg glæder mig
Kh Rikke
Jane skriver
Hej Anne.
Ved du, hvor man kan købe de perler du omtaler? Jeg har søgt alverdens steder, men ikke fundet dem.
Anne au Chocolat skriver
Kære Eva
Tak for info! Jeg har ikke selv lavet min Bloglovin’-profil – den var der bare pludselig en dag. Men jeg kan da lige prøve at skrive til dem, når jeg er på dansk jord igen i næste uge 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Hjortebjerg,
Jeg håber, at du har mod på selv at prøve at lave nogle en gang, eller prøver at spise nogle, hvis du kommer til hovedstaden 🙂 De er små stykker af himlen!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Ninette
Tak skal du have! Jeg nyder Indien, men savner lidt en lille macarons lige NU 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Phie
Jeg kan også godt lide Meyers macarons, men lov mig at du prøver dem fra Strangas også 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Benedikte
Du bliver nødt til at tage forbi Niko Strangas og smage hans vidunderlige macarons! Det er et must for en livsnyder som dig 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane
Det lyder som en himmelsk kombination med Valrhonas Special Orange og hindbær – bare lov mig at du koger hindbærrene op, hvis du bruger dem fra frost!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Tanja
Sikke et sjovt navn, de har til dem i Schweiz 🙂
Tag klart forbi Niko Strangas!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Rikke
Du må endelig huske at skrive til mig og fortælle hvad du synes om macarons, når du en dag får dem smagt… jeg håber, at den dag kommer SNART 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane
Jeg skal lige undersøge det med perlerne for dig, når jeg er hjemme på dansk jord 🙂
Kh Anne
Jane skriver
Jeg skal nok huske at koge hindbærrene op. jeg ønsker ikke at mine gæster bliver syge af mine søde frembringelser. Jeg er meget glad for, at du vil hjælpe mig på sporet af perlerne..
Natascha Coester skriver
Nøjh, de ser lækre ud, mindes helt tilbage til min tur til Paris 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane
Det lyder godt 🙂 Jeg lover at gå på perlejagt, når jeg er hjemme i Dk 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Natascha
Jeg savner også Paris lidt for tiden 🙂
Kh Anne
lotte skriver
Hej.
Hjælp en nybegynder. I en opskrift står der at macarons skal serveres med det samme efter de er lagt sammen og hos Meyers skal de gerne vente 3 dage, så det smelter sammen. Hvad gør i?
MVh. totten
Anne au Chocolat skriver
Hej Lotte
Jeg ville nok altid vente til dagen efter med at spise mine macarons, så de lige når at samle sig natten over i køleskabet 🙂
Kh Anne
Emma skriver
Hej Anne,
Jeg skal bage macarons til et bryllup og vil høre, om du tror det er muligt at bage dem om mandagen, putte dem i en lufttætbeholder og så samle dem fredag (de skal serveres lørdag eftermiddag)?
Anne au Chocolat skriver
Kære Emma,
Ja det tror jeg sagtens du kan!