Da vi var i Delhi i sidste uge, fik min bror og jeg serveret en super lækker valnøddetærte og til den en lige så skøn vanilleis med små stykker af hakkede tørrede figner i. Det var lidt af en øjenåbner for mig, og noget jeg havde lyst til at prøve selv at gøre – altså at putte tørrede figner i is. Eftersom vi var i kulfiens land, faldt valget i Chennai på at lave en mangokulfi med kardemomme for at kunne putte små stykker af tørrede figner i. Så vidt jeg ved, er det ikke normalt at smage en mangokulfi til med kardemomme, men jeg gjorde det, fordi jeg er vild med den indiske kardemommes smag i kulfi. Og det var et kæmpe hit – mangoens søde og modne syrlighed passede fint til kardemommens krydrede varme. Jeg elsker kulfiens seje og cremede konsistens, som i særlighed skyldes den kondenserede mælk, som er en vigtig ingrediens. Et andet plus ved kulfi er, at man ikke behøver en ismaskine. Den fryser fint på egen hånd, og ekstra godt hvis man lige rører i den et par gange undervejs, men mere behøves heller ikke!
Fignerne gav kulfien kant og noget at tygge i, men de kan sagtens udelades, blev vi faktisk enige om, da vi spiste den. Til gengæld er det ret vigtigt at pynte den med smukke sprøde pistacier – synes jeg : )
Har I sat tænderne i en kulfi før ?
Til kulfien brugte jeg:
80 ml piskefløde
200 g kondenseret mælk (1/2 dåse)
100 ml mango, pureret
1/3 tsk kardemomme
75 g tørrede figner, finthakket
pistacier til pynt
Vend flødeskummet med den kondenserede mælk og mangopureen og rør rundt indtil blandingen er homogen. Tilsæt dernæst kardemommen og fignerne. Frys kulfien i en skål og rør gerne lidt i den undervejs.
Resten af den kondenserede mælk brugte jeg til at kreere en lækker halwa, som kommer på bloggen om et par dage : )



