E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Indisk mangokulfi med kardemomme og tørrede figner

13. februar 2012 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

Da vi var i Delhi i sidste uge, fik min bror og jeg serveret en super lækker valnøddetærte og til den en lige så skøn vanilleis med små stykker af hakkede tørrede figner i. Det var lidt af en øjenåbner for mig, og noget jeg havde lyst til at prøve selv at gøre – altså at putte tørrede figner i is. Eftersom vi var i kulfiens land, faldt valget i Chennai på at lave en mangokulfi med kardemomme for at kunne putte små stykker af tørrede figner i. Så vidt jeg ved, er det ikke normalt at smage en mangokulfi til med kardemomme, men jeg gjorde det, fordi jeg er vild med den indiske kardemommes smag i kulfi. Og det var et kæmpe hit – mangoens søde og modne syrlighed passede fint til kardemommens krydrede varme. Jeg elsker kulfiens seje og cremede konsistens, som i særlighed skyldes den kondenserede mælk, som er en vigtig ingrediens. Et andet plus ved kulfi er, at man ikke behøver en ismaskine. Den fryser fint på egen hånd, og ekstra godt hvis man lige rører i den et par gange undervejs, men mere behøves heller ikke!
Fignerne gav kulfien kant og noget at tygge i, men de kan sagtens udelades, blev vi faktisk enige om, da vi spiste den. Til gengæld er det ret vigtigt at pynte den med smukke sprøde pistacier – synes jeg : )

Har I sat tænderne i en kulfi før ?

Til kulfien brugte jeg:

80 ml piskefløde
200 g kondenseret mælk (1/2 dåse)
100 ml mango, pureret
1/3 tsk kardemomme
75 g tørrede figner, finthakket
pistacier til pynt

Vend flødeskummet med den kondenserede mælk og mangopureen og rør rundt indtil blandingen er homogen. Tilsæt dernæst kardemommen og fignerne. Frys kulfien i en skål og rør gerne lidt i den undervejs.

Resten af den kondenserede mælk brugte jeg til at kreere en lækker halwa, som kommer på bloggen om et par dage : )

Skrevet i: Is Tags: Chennai, figner, Indien, is, kardemomme, kulfi, mango, mangokulfi, tørrede figner

Previous Post: « Karens magiske macarons
Next Post: Et chokoladet univers, har du smagt på din chokolade ? »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Benedikte Capion skriver

    13. februar 2012 kl. 18:32

    Kulfi er noget jeg har aldrig har smagt, ej heller hørt om – men det lyder vist som en fejl, for nøj, hvor ser det lækkert ud og lyder enormt delikat. Smagen af mango i alt, hvad der er koldt eller minder om en isdessert, er bare så godt. Jeg elsker tørrede figner, så kunne også selv forestille mig, at det var en lækker tilføjelse i vanilleis!!
    Den kulfi dér… Må i hvert fald på et tidspunkt prøve at sætte tænderne i sådan én 😉

  2. Elisabeth Heimdal skriver

    13. februar 2012 kl. 19:21

    Jeg har smagt kulfi på indisk restaurant i Hong Kong. Men skal der ikke safran i? Jeg troede det var det den gule farve kom fra. Jeg undgår æg, og synes det er skønt med en opskrift på is uden. Køber du frisk mango som du laver puré af, eller køber du puré?

  3. Piskeriset skriver

    13. februar 2012 kl. 20:19

    Velkommen hjem! Nej desværre ikke – havde sat næsen op efter det, sidste gang jeg var på indisk restaurant, men de havde ikke mere den aften… det kan være, jeg bare skal lave det selv på et tidspunkt 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    15. februar 2012 kl. 08:08

    Kære Benedikte
    Det er jo en super simpel dessert, så du kan jo bare selv prøve at lave den 🙂
    Kh Anne

  5. micha lynnerup skriver

    19. juni 2012 kl. 07:42

    hej Anne,

    Jeg skal holde en fest med indisk tema, og skal i den forbindelse lave en dessert til 30 personer. Jeg syntes at din Halwa samt kulfi lyder rigtig lækkert, og overskueligt. Det jeg vil spørge om er, om Halwa kan laves dagen før, og så varmes lidt op inden servering? Og er det mango pure der skal bruges eller frisk mango?
    Med venlig hilsen
    Micha

  6. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2012 kl. 13:44

    Kære Micha
    Du kan sagtens lave mangohalwaen dagen før! Og så vidt jeg husker kan du både bruge frisk mango og mangopuré!

    Sejt med indisk tema. God fornøjelse 🙂

    Kh Anne

  7. Mathilde skriver

    20. november 2012 kl. 14:37

    Hej Anne!
    Hammer lækker dessert – mmmmm!!
    Hvor mange personer er der til i denne opskrift?
    Kh. Mathilde

  8. Anne au Chocolat skriver

    20. november 2012 kl. 19:43

    Kære Mathilde

    2-4 personer alt efter hvor meget man kan spise 😉

    Kh Anne

  9. Signe skriver

    12. januar 2015 kl. 17:45

    Er det nødder med eller uden salt?

  10. Anne au Chocolat skriver

    16. januar 2015 kl. 17:52

    Kære Signe,
    Du kan bruge begge dele!
    Kh Anne

  11. Mette skriver

    25. februar 2015 kl. 01:25

    Hej hej 🙂

    Har du et forslag til hvordan den skal laves, hvis jeg vil lave den som en pistacie kulfi? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap