E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Karens magiske macarons

5. februar 2012 af Anne au Chocolat 27 kommentarer

Et lille visuelt hej til jer, mine søde læsere, fra mig i Indien. Efter et par vidunderlige dage i Delhi og Agra (hvor jeg mødte den smukke Taj Mahal) er jeg lige “kommet hjem” til Chennai. Jeg har oplevet utroligt meget inspirerende mad, og jeg ser frem til at blogge om det hele.
Dog vil jeg lige starte med at jer disse flotte macarons, jeg spiste med stor fornøjelse kort tid, inden jeg tog sydøst på. Jeg cyklede ud på arbejdet blot for at smage de lækre macarons, min søde kollega Karen havde kreeret. Så vidt jeg kunne forstå, havde hun taget udgangspunkt i macaron-opskriften fra Cooking With Chocolate bogen fra Valrhona og lavet en lækker ganache med Valrhonas lyse chokolade tilsat karamel – også kaldet Caramelia – og smagt den til med passionsfrugt – som gav lidt syrlighed til det ellers ret søde men dejlige udtryk. Derudover havde hun vendt sprøde perler i ganachen (dem som I så i dette indlæg fra Tain l’Hermitage) og drysset skallerne med grué (kakaonibs) – begge dele var med til at tilføre lidt ekstra sprødhed til de ellers så fine og delikat lette macarons. Jeg spiste selvfølgelig lidt flere end de to, jeg fotograferede! Er der stadig nogle af jer, der ikke har smagt macarons ? : )

Skrevet i: Uncategorized Tags: Caramelia, chokoladeganache, ganache, Indien, kakaonibs, karamel, macarons, passions-ganache, passionsfrugt, pearls, valrhona

Previous Post: « Da den lille tørrede indiske abrikos svulmede op, fordi den mødte sukkersiruppen…
Next Post: Indisk mangokulfi med kardemomme og tørrede figner »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Eva skriver

    5. februar 2012 kl. 21:40

    Hej Anne,
    Skønne billeder og hvor ser de gode ud de macarons!
    Jeg følger dig via bloglovin og tænkte jeg lige ville gøre dig obs på dette: Når du laver et nyt indlæg og man går ind på det direkte link til bloggen (altså ikke direkte ind på det nye indlæg) omstiller den altid til side to på din side i stedet for til forsiden. Bare til din orientering!
    De bedste hilsener og tak for altid lækker inspiration
    Eva

  2. Hjortebjerg skriver

    5. februar 2012 kl. 21:43

    Nøj de ser (og lyder) lækre!!! Og ja, jeg er endnu medlem af den efterhånden forsvindende lille klub der hedder “Nej, jeg endnu ikke smagt macarons” 😉

  3. Ninette skriver

    5. februar 2012 kl. 21:45

    Uhm hvor ser og lyder de bare lækre!
    Fortsat god rejse :–)

  4. Katrine skriver

    5. februar 2012 kl. 21:51

    Jeg har stadig ikke smagt dem!
    Men serverede du alverdens varianter med chokolade involveret, ville jeg få svært ved at stoppe <3 😀

  5. Phie skriver

    5. februar 2012 kl. 23:46

    Jeg var medlem af klubben indtil december.. Der købte jeg nogle i Meyers Deli i Magasin.. Nogle brune banditter.. Nøøøøj de smagte godt! 🙂

  6. Benedikte Capion skriver

    6. februar 2012 kl. 15:04

    Nøj, hvor er de smukke!
    .. Jeg må faktisk tilstå, at jeg endnu ikke har smagt macarons. Tænk engang… Jeg vil virkelig enormt gerne! Men det skal også bare været noget af ordentlig kvalitet.. Eller også selv prøve at lave dem. Men har vist ikke fået taget mig sammen endnu… Nogen bliver nødt til at pålægge mig at smage dem!

  7. Jane skriver

    6. februar 2012 kl. 15:54

    Hvor ser de lækre og indbydende ud. Macarons er blevet en af mine favoritter. I næste weekend skal jeg lave chocolademacarons, med en ganache lavet på Valrhonas orangechokolade, samt nogle der involverer hindbær på en eller måde, hvordan har jeg ikke helt besluttet endnu.
    Håber du har det en hel del varmere end os der er herhjemme.

  8. Tanja skriver

    6. februar 2012 kl. 16:48

    Jeg guffer dem i mig, så snart jeg kan komme til det!! De også ret populære i Schweiz, hvor de dog er kendt som Luxemburgerli. Jeg har i Schweiz smagt alverdens varianter, lige fra Cappuccino, champagne og smag Pistacie til en med Absint. Men er endnu ikke stødt på dem i Aarhus. I weekenden skal jeg til København og overvejer hvor jeg skal hen, for at få i disse lækkerier! Overvejer Nikolaos Strangas…

  9. Rikke Christiansen skriver

    6. februar 2012 kl. 17:04

    Hvor ser de læk’re ud!

    Jeg tilhøre også den lille skare af mennesker, der ikke har fået smagt, spist, oplevet at smage den lille kage! Jeg glæder mig til den dag hvor jeg kommer i nærheden af Macarons, for så skal de små kager smages!

    Og jeg glæder mig
    Kh Rikke

  10. Jane skriver

    6. februar 2012 kl. 18:18

    Hej Anne.

    Ved du, hvor man kan købe de perler du omtaler? Jeg har søgt alverdens steder, men ikke fundet dem.

  11. Anne au Chocolat skriver

    9. februar 2012 kl. 07:26

    Kære Eva
    Tak for info! Jeg har ikke selv lavet min Bloglovin’-profil – den var der bare pludselig en dag. Men jeg kan da lige prøve at skrive til dem, når jeg er på dansk jord igen i næste uge 🙂
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    9. februar 2012 kl. 07:28

    Kære Hjortebjerg,
    Jeg håber, at du har mod på selv at prøve at lave nogle en gang, eller prøver at spise nogle, hvis du kommer til hovedstaden 🙂 De er små stykker af himlen!
    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    9. februar 2012 kl. 07:28

    Kære Ninette
    Tak skal du have! Jeg nyder Indien, men savner lidt en lille macarons lige NU 🙂
    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    9. februar 2012 kl. 07:30

    Kære Phie
    Jeg kan også godt lide Meyers macarons, men lov mig at du prøver dem fra Strangas også 🙂
    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    9. februar 2012 kl. 07:30

    Kære Benedikte
    Du bliver nødt til at tage forbi Niko Strangas og smage hans vidunderlige macarons! Det er et must for en livsnyder som dig 🙂
    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    9. februar 2012 kl. 07:32

    Kære Jane
    Det lyder som en himmelsk kombination med Valrhonas Special Orange og hindbær – bare lov mig at du koger hindbærrene op, hvis du bruger dem fra frost!
    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    9. februar 2012 kl. 07:33

    Kære Tanja
    Sikke et sjovt navn, de har til dem i Schweiz 🙂
    Tag klart forbi Niko Strangas!
    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    9. februar 2012 kl. 07:34

    Kære Rikke
    Du må endelig huske at skrive til mig og fortælle hvad du synes om macarons, når du en dag får dem smagt… jeg håber, at den dag kommer SNART 🙂
    Kh Anne

  19. Anne au Chocolat skriver

    9. februar 2012 kl. 07:35

    Kære Jane
    Jeg skal lige undersøge det med perlerne for dig, når jeg er hjemme på dansk jord 🙂
    Kh Anne

  20. Jane skriver

    9. februar 2012 kl. 12:39

    Jeg skal nok huske at koge hindbærrene op. jeg ønsker ikke at mine gæster bliver syge af mine søde frembringelser. Jeg er meget glad for, at du vil hjælpe mig på sporet af perlerne..

  21. Natascha Coester skriver

    9. februar 2012 kl. 15:01

    Nøjh, de ser lækre ud, mindes helt tilbage til min tur til Paris 🙂

  22. Anne au Chocolat skriver

    11. februar 2012 kl. 06:26

    Kære Jane
    Det lyder godt 🙂 Jeg lover at gå på perlejagt, når jeg er hjemme i Dk 🙂
    Kh Anne

  23. Anne au Chocolat skriver

    11. februar 2012 kl. 06:26

    Kære Natascha
    Jeg savner også Paris lidt for tiden 🙂
    Kh Anne

  24. lotte skriver

    11. februar 2012 kl. 23:08

    Hej.
    Hjælp en nybegynder. I en opskrift står der at macarons skal serveres med det samme efter de er lagt sammen og hos Meyers skal de gerne vente 3 dage, så det smelter sammen. Hvad gør i?
    MVh. totten

  25. Anne au Chocolat skriver

    12. februar 2012 kl. 13:11

    Hej Lotte
    Jeg ville nok altid vente til dagen efter med at spise mine macarons, så de lige når at samle sig natten over i køleskabet 🙂
    Kh Anne

  26. Emma skriver

    21. maj 2018 kl. 10:27

    Hej Anne,
    Jeg skal bage macarons til et bryllup og vil høre, om du tror det er muligt at bage dem om mandagen, putte dem i en lufttætbeholder og så samle dem fredag (de skal serveres lørdag eftermiddag)?

  27. Anne au Chocolat skriver

    21. maj 2018 kl. 12:14

    Kære Emma,
    Ja det tror jeg sagtens du kan!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap