E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kirsebærsauce fra Selleberg skal på årets Ris à l’amande

23. december 2011 af Anne au Chocolat 22 kommentarer

Lige nu dufter mine fingre af polynesisk vanille. Jeg har nemlig netop stået med en stor fed og saftigt blød vanillestang fra Tahiti i hånden, da jeg skulle skrabe dens korn ud og putte dem ned i mælken, som er ved at blive kogt til grød med risene. Stangen bliver også kogt med, og så snart grøden er kogt op, kommer den ind under min dyne, hvor den hygger sig i et par timer. Efter hyggetiden køles den ned og er klar til at blive blandet med mandler og sukker i morgen og til sidst fløde pisket let i hånden. Så er det virkelig jul!

I år kommer vores kirsebærsauce fra Selleberg, og I kan tro, at jeg glæder mig til at smage den. Vi har købt to glas, for jeg_elsker_kirsebærsauce! Og så tegner det ekstra godt med denne kirsebærsauce, da jeg i forvejen er helt pjattet med Sellebergs syltede kirsebær, som forresten går fantastisk til blåskimmelost.

Har I smagt kirsebær fra Selleberg ?

En anden vigtig ingrediens i min jul i år er i øvrigt også The Coffee Collectives kaffe fra Finca Vista Hermosa, som jeg har fået af min søde veninde AnneStine. Finca Vista’ens nuancerede sødme og fine noter af chokolade og bær passer strålende til højtidens konfekt og andet knas.

I bloggende stund drikker jeg et dejligt glas Brunello di Montalcino fra 2001 med mine forældre i Skagen, mens vi venter på pizzaen, som er i ovnen. Vi får altid hjemmelavet pizza lillejuleaften. Hvad får I ? 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: Finca Vista Hermosa, Kaffe, kirsebær, kirsebærsauce fra Selleberg, polynesisk vanille, Ris à l'amande, risengrød, Selleberg, The Coffee Collective, vanille

Previous Post: « Is med grøn matcha te fra Letz Sushi
Next Post: Sur Lie Kirsebærvin fra Frederiksdal Gods og æbleskiver »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Malou Klidmoster skriver

    23. december 2011 kl. 19:43

    Kære Anne

    Åh, du kan godt glæde dig – det er en FREMRAGENDE kirsebærsauce. Den bedste der kan købes for penge, vil jeg påstå 😉

    Det lyder dejligt med pizza og rødvin. Her savler vi alle over anden som allerede er på 3. time i ovnen. Om lidt bager jeg en omgang æbleskiver til at jage sulten på flugt med – det vil jeg nemlig gerne gøre til en lillejuleaftenstradition.

    Rigtig glædelig jul til dig og dine – jeg håber I får en dejlig og afslappet jul.

    Glad julehilsen
    Malou

  2. Piskeriset skriver

    23. december 2011 kl. 20:29

    Sjov tradition med pizza – det har jeg ikke prøvet at få lillejuleaften. Da jeg var barn, fik vi altid æbleskiver om aftenen (aftensmaden varierede), men i år stod den på risengrød – nu hvor jeg endelig har lært at værdsætte den ret 😀

    Lækker vin i øvrigt – er lidt misundelig 😉

    Og ellers vil jeg ønske dig en rigtig glædelig jul. Håber der også er plads til lidt chokolade i morgen, når julemåltidet er fortæret! Det har været hyggeligt at møde dig flere gange, og jeg håber, jeg også får muligheden for det til næste år. Du er både sød og inspirerende 🙂

  3. Anni skriver

    23. december 2011 kl. 21:15

    Kirsebærsovsen kender jeg ikke.

    Men Finca Vista Hermosa’en! Åh ja.
    Den går til alt og alle kan lide den, også med mælk i.
    Det var min ultimative favorit kaffe. Indtil jeg besøgte Boquete i Panama, hvor der geisha bønnen og Esmaralda kaffen er specialitet og vores smagsløg og forestilling om kaffe blev vendt totalt på hovedet efter invitation til en lokal kaffegård.

    I skrivende stund nydes Fincs Vista’en faktisk med min søsters fantastiske pebernødder, og jeg kan bekræfte at det er godt!
    Som desuden er efter en stooor omgang risengrød, som er tradition hos mine forældre – for at bruge resterne til ris a la mande i morgen…

  4. Benedikte Capion skriver

    23. december 2011 kl. 23:03

    Det lyder som en vældig, dejlig lillejuleaften!
    Jeg kender ikke kirsebærsaucen, men ved at hjemme hos “os”, har min mor flottet sig med en kirsebærsauce ud fra Amarena-kirsebær – mmmmm……
    Skæg tradition med pizza – vi har ikke rigtig nogen fast tradition, fx mener min far på ingen måde, at risengrød er godt for noget som helst andet end at bruge i ris a’la mande.. Så det er ikke lige det, der står på menuen 🙂 men vi har også ofte været i udlandet og holde jul, mest på skiferie, så der har vi ikke selv været herrer over situationen, men har bare taget det hele, som det kommer 🙂 men i dag har den stået på besøg i Tivoli og på Hereford for at fejre en glædelig Lillejuleaften!

    Og jeg ønsker dig en meget glædelig jul med tak for god “blogging”, specielt her i juletiden 🙂

  5. Gastropassion skriver

    24. december 2011 kl. 09:33

    Må give Malou ret! Det er den bedste kirsebærsauce der findes! Glæd dig. Fik fornøjelsen af at smage den på MAD-messe i Ridehuset i Aarhus.

    Hos os stod menuen på græskarrisotto, flæskesteg med salvie og rosmarin og blancheret grønkål vendt i smør, salt, peber og citron.
    Til dessert panna cotta med karamelliserede pærer..

    God jul.

    Mvh. Mikkel

  6. Inge skriver

    24. december 2011 kl. 10:52

    Hej Anne
    Sikke en dejlig blog du har! Jeg har også købt Sellebergs kirsebærsauce i år og jeg er rigtig spændt på det. Jeg vil lige spørge dig, varmer du sovsen eller spiser du den kold?
    Rigtig god jul!

  7. Tanja skriver

    24. december 2011 kl. 11:20

    I min familie spiser vi Ris à l’amande med svesketrifli ovenpå. Det lyder lidt bisart indtil det øjeblik, man har smagt det. Foruden mandlerne kommer der et ekstra sprødt indslag i form af makronerne, hvilket er virkelig lækkert. Og jeg mener, hvem kan sige nej til dessert med dessert på, hvor fløde er en vigtig ingrediens i begge?

    Kaffen fik jeg i adventsgave og jeg giver dig helt ret – det er en super god kaffe!!

    Glædelig jul, Anne!

  8. Nanna Planck Drost-Nissen skriver

    24. december 2011 kl. 11:26

    Kære Anne…..Det er herligt med traditioner og som sammenbragt familie…opdagede jeg at ikke alle spiser kirsebærsovs til Risalmanden!!! Risalamanden….uden er bare noget andet….så her er flere udgaver og hvert år de sædvanlige kommentarer…hi hi….En ting har jeg dog ændret …før !!!var kirsebærsovsen altid varm men for ikke at vække for meget opsigt – listede jeg den kold op i en skål….og det behager mig faktisk mere sammen med den kolde risalmande…..Næste år må jeg prøve kirsebærsovsen fra Selleberg!!!!Er det mon godset på Fyn??? der er noget der klinger i mine ører….Nyd Risalmanden og kirsebærsovsen med familien i det nordjyske….Glædelige juletanker….

  9. Jose & Chris skriver

    24. december 2011 kl. 13:14

    Hej Anne,
    Jeg vil også glæde mig til at smage den, min moster har nemlig taget den med fra Fyn sammen med en kirsebær sirup, som jeg også tror, vil være fantastisk sammen med Ris à l’amanden. Du må have en dejlig jul, og det lyder skønt at fejre den i Skagen! 🙂
    Bisous ,
    Chris

  10. Anne au Chocolat skriver

    25. december 2011 kl. 14:37

    Kæreste Malou
    Det lyder dejlig lillejuleaftens-tradition med æbleskiver!

    Jeg håber, at anden smagte (det ved jeg, at den gjorde), og at I havde en dejlig juleaften i går 🙂

    Kh og kram fra Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    25. december 2011 kl. 14:39

    Kære Piskeriset,
    Tak for en dejlig kommentar. Jeg kan kun sige i lige måde, og jeg er sikker på, at vi mødes en masse gange i det nye år. Det kunne jeg i hvert fald godt tænke mig.

    Det lyder også dejligt med risengrød!

    Jeg håber, at du havde en skøn juleaften i går!

    Kram fra Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    25. december 2011 kl. 14:40

    Kære Anni
    Ja, finca vista smager guddommeligt! Vi drikker den også i skrivende stund 🙂

    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    25. december 2011 kl. 14:42

    Kære Benedikte
    Det lyder nu slet heller ikke værst med et lækkert besøg på Hereford.

    Tak fordi du læser med 🙂

    Fortsat glædelig jul!

    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    25. december 2011 kl. 14:43

    Kære Mikkel
    Wauw det lyder vel nok som en lækker lillejuleaftensmenu 🙂

    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    25. december 2011 kl. 14:44

    Kære Inge
    Jeg er ked af, at jeg først ser den kommentar nu!
    Vi spiste den sauce kold – og tømte i øvrigt heller skålen med ris à l’amande! Det var nemt at spise meget i år med så skøn en sauce.
    Hvad gjorde du ?

    Glædelig jul.
    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    25. december 2011 kl. 14:45

    Kære Tanja
    Skøn skøn skøn kommentar, som rørte mit hjerte 🙂

    Fortsat glædelig jul!

    Kram

  17. Anne au Chocolat skriver

    25. december 2011 kl. 14:47

    Kære Nanna
    Det er nemlig fra godset på fyn ja! Dejligt aromatisk sauce, som jeg varmt kan anbefale dig til næste år.

    Håber du og din familie har haft en skøn jul indtil videre.

    Kram

  18. Anne au Chocolat skriver

    25. december 2011 kl. 14:48

    Søde Chris
    Jeg håber, at du har en dejlig jul i familiens skød og at du nød kirsebærsauce lige så meget som mig.

    BISOUS til dig
    Anne

  19. Anni skriver

    28. december 2011 kl. 21:05

    Hej Anne

    Vil bare lige sige, at det er helt vildt hyggeligt, at du svarer alle personligt:) Ualmindeligt stort blogger overskud!

  20. Anne au Chocolat skriver

    29. december 2011 kl. 10:34

    Kære Anni
    🙂 tak for en sød lille kommentar! Jeg synes, det er hyggeligt at besvare alle kommentarer!
    Ka’ du have en skøn nytårsaften.
    Kh Anne

  21. Mudumalai skriver

    30. december 2011 kl. 11:07

    Hej Anne.
    Har ikke prøvet saucen, men deres kirsebær sirup er så tyk, at den næsten ikke kan komme ud af flasken – men så glæder man sig bare endnu mere – og så aromatisk med noter af bittermandel og kirebærsødme, at englene synger hver morgen når jeg drypper lidt på min yougurt. Mmmmm…

    KH M

Trackbacks

  1. JULEN ER REDDET! | Loquacious Lily siger:
    2. december 2012 kl. 08:02

    […] en smule bedre. 🙂 Jeg har flere gange hørt godt om de lækre Selleberg kirsebærprodukter, bl.a. her, her og her, og derfor slog jeg til, da jeg så kirsebærsaucen i Magasins Mad & Vin med 20 % […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap