E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Lille Astas lækre lagkage

18. april 2011 af Anne au Chocolat 17 kommentarer

I går var jeg til min kusine Astas 4 års fødselsdag. Asta elsker søde sager, og i særlig grad lagkage og chokoladeis. Denne fine lagkage var et rigtigt familieprojekt. Astas mor havde bagt lagkagebunde og lavet vanillecrème vendt med pisket fløde. Derefter var det Astas og hendes fars tur til at samle lagkagen. Kagebunden blev delt i tre og i mellem kom vanillecrèmen, samt makroner og jordbær i skiver. Derefter blev der pisket lidt mere flødeskum, som Asta fordelte på toppen. Hun sluttede til sidst af med blåbær, hindbær og brombær, samt lys og flag.
I kan tro, at det gør mig varm om hjertet at se min lille seje kusines fornøjelse ved at tage del i køkkenlegen. Det er madglæde. Lagkagen smagte dejligt, og det var skønt at sidde ved siden af Asta og betragte, hvordan hun nød at spise lagkagen.

Skrevet i: Uncategorized Tags: blåbær, brombær, flødeskum, hindbær, hjemmelavede lagkagebunde, hjemmelavet lagkage, Jordbær, Lagkage, vanillecreme

Previous Post: « Et gensyn med Meyers lille sprøde
Next Post: Financiers med grøn matcha te »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kira skriver

    18. april 2011 kl. 15:19

    Hvor lækkert med alle de friske bær på. 🙂

  2. Mette skriver

    18. april 2011 kl. 15:33

    Nøj en lækker lagkage! Den vil jeg huske når vi skal holde 3-års fødselsdag om et par måneder.

    Kh Mette (som er vild med din (farlige 😉 blog)

  3. cphfoodie skriver

    18. april 2011 kl. 19:33

    Smuk lagkage til en smuk lille prinsesse:)

  4. Anne au Chocolat skriver

    18. april 2011 kl. 19:46

    Kære Kira,
    Ja, det var smukt og smagte lækkert! 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    18. april 2011 kl. 19:48

    Kære Mette,
    Tusind tak for din søde kommentar! Din blog er også vanedannende!!
    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    18. april 2011 kl. 19:48

    Kære Cphfoodie
    Ja, de passer godt sammen – Asta og lagkagen 🙂

  7. Martin Ø.V. skriver

    18. april 2011 kl. 20:14

    Det ser godt nok lækkert ud.. Og fantastisk sådan som hun står og hygger sig med at pynte kagen 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    18. april 2011 kl. 20:57

    Kære Martin,
    Ja den lille Asta var i sit es 🙂

  9. Gitte skriver

    19. april 2011 kl. 06:44

    Mums, hvor ser den lækker ud. Lækkert med alle de friske bær, en rigtig forårskage. Nu kan vi da kun glæde os til de mange friske (danske) bær der kommer i de kommende måneder. Når jeg i slutningen af maj skal holde 4-års fødselsdag for min søn, vil jeg lade mig inspirere af Astas kage.

  10. Anne au Chocolat skriver

    19. april 2011 kl. 12:27

    Kære Gitte,
    Jeg elsker, at kagen er så enkel, og at den smager igennem af vanille, fløde og ikke mindst alle bærrene 🙂
    God fornøjelse!
    Alt godt
    Anne

  11. Marie skriver

    19. april 2011 kl. 21:47

    Ej hvor er hun fin! Og rigtig flot kage hun har lavet. Hvor fint at du deler rampelyset med en måske kommende madblogger 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    21. april 2011 kl. 09:37

    Kære Marie
    Ja, det kan godt være at Asta kommer til at blogge om kager, hun er i hvert fald glad for dem 🙂

  13. Bente Petersen skriver

    16. oktober 2012 kl. 12:34

    Astas fine lagkage vandt – det er den jeg vil lave til min soen – 41 aar – jeg har ikke lavet lagkage i 30 aar… saa jeg var noedt til at google dank lagkage
    bente

  14. Bente Petersen skriver

    16. oktober 2012 kl. 12:38

    Astas fine lagkage wandt
    det er den jeg wil lave for min soen i Frankrig, hvor jeg er paa besoeg
    jeg har ikke lavet lagkage i 30 aar saa var noedt til at google og fandt en masse dejlige billeder of Danske lagkager…. men Astas lagkage vandt.
    bente

Trackbacks

  1. Lille Astas lækre lagkage siger:
    18. april 2011 kl. 08:50

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

  2. Lille Astas lækre lagkage | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    18. april 2011 kl. 09:10

    […] havde bagt lagkagebunde og lavet vanillecrème vendt med pisket fløde.Go here to see the original: Lille Astas lækre lagkage Filed under anne au chocolat, gastronomi-nyt, Uncategorized · Tagged with astas, blåbær, […]

  3. Astas fine kanelsnegle og moster Trine lækre lagkage | Anne au Chocolat siger:
    6. marts 2012 kl. 11:48

    […] har I set på bloggen før, og hendes tand er heldigvis lige så sød som sidst. Hun havde lavet fine kanelsnegle med sin mor, […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap