E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Macaron kursus i køkkenet Valrhonas l’École du Grand Chocolat

2. december 2011 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

Dette indlæg bliver, som lovet, det første af en række indlæg fra turen til Tain l’Hermitage og besøget på Valrhona chokoladefabrikken samt chokoladeskolen, l’École du Grand Chocolat. Og det er lige præcis chokoladeskolen, vi starter med i dag.
Tirsdag eftermiddag brugte vi i køkkenet med Sébastien Curtalin, en af de dygtige konditorer ansat hos Valrhona. Vi skulle lære to ting denne eftermiddag; macarons og chokolademousse. Jeg fortæller om vores macarons i dag.

I gruppen var vi hjemmefra forskelligt rustet i forhold til macaron-ekspertise, men det gjorde det bare ekstra spændende, at nogle af os skulle lave macarons for allerførste gang, og Sébastien var en super formidler og lærer udi macaronens finurligheder. Også i dens faldgruber, så vi fik taget mange nyttige notater denne eftermiddag.
Fyldet i vores macarons var en mørk letbitter chokoladeganache, som var et godt modspil til de ellers så søde macaronskaller. Ganachens hemmeligheder vil jeg afsløre for jer i et andet indlæg snart. Når man først kender dem, får man altid en perfekt homogen og fløjlsblød ganache. Og det er jo ret vigtigt!

Nedenfor kan I se, hvordan vi lavede macaronskallerne step-by-step. Har I kastet jer ud i lave macarons før ? 🙂 Hvis ja, må I meget gerne fortælle mig, hvordan det er gået. Jeg elsker at høre macaron-beretninger.

Og så blev jeg beriget med et chokolade-diplom! Det skal vist op at hænge herhjemme 🙂

Der findes i øvrigt en École du Grand Chocolat i Paris, hvor der også afholdes kurser for glade amatører. Det er da en oplagt idé, hvis man alligevel skal til byernes by!

Skrevet i: Uncategorized Tags: l'École du Grand Chocolat, macarons au chocolat, Mousse au Chocolat, Sébastien Curtalin, Tain l'Hermitage, Varlhona

Previous Post: « 1. december betyder release på årets julelatte på Estate Kaffebar
Next Post: Den evigt skønne Bounty og en pæregrøn Kitchen Aid røremaskine »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lejla skriver

    2. december 2011 kl. 14:50

    Nøj, hvor ville jeg gerne have hans opskrift! Er det en slags frysetørret frugtig syrlighed der er drysset på? Eller?

    Mit sidste macaron-eventyr gik fantastisk godt. De blev super gode. Jeg fulgte din opskrift hvad angår mængder men afveg lidt fra den i fremgangsmåde. For mig virker det simpelthen ikke kun at lade makronerne tørre i 15-20 minutter. Faktisk lader jeg mine stå i to timer! Så løfter de sig enormt fint. Min ovn skal også op på 180 grader, men alle ovne er forskellige.

    Jeg ser meget frem til dine choko-ganache-hemmeligheder. Mine egne er:

    1. Man skal hakke chokoladen relativt fint, komme den i en stor skål og hælde den varme, let dampende fløde oveni det mens man pisker. Så emulgerer det pænt. Man må IKKE komme chokoladen i gryden til fløden, så risikerer man, at det bliver for varmt for chokoladen og det ikke bliver fløjlsglat.

    2. Lad ganachen køle af ved stuetemperatur og sprøjt den ud mens den stadig er blød, og altså før den er blevet helt kold og stiv.

    Jeg har indtil videre kun lavet chokolade og en enkelt gang også hindbær macarons. Nu har jeg lyst til at prøve at lave citron macarons og… hvis jeg tør … kaste mig ud i at efterligne Strangas letsaltede karamel macaron. Nogen idéer, Anne? 🙂

  2. Lejla skriver

    2. december 2011 kl. 14:52

    PS Så vidt jeg forstår er der også visse hemmeligheder ved at piske æggehvider helt perfekt. Noget med at holde hele æggehvidemassen i gang samtidig? Så får man en luftig, blank masse?

  3. K skriver

    2. december 2011 kl. 15:56

    Jeg lavede macaron igår og de blev rigtig gode.. Det var min første gang og jeg kom til at komme 4 æggehvider i, istedet for 3, men de blev rigtig gode og jeg er ret tilfreds i forhold til det var min første gang. 🙂

    Jeg brugte dog ikke din opskrift.

  4. Jane skriver

    2. december 2011 kl. 19:04

    Jeg har flere gange bagt efter din opskrift, og de har været gode hver gang. Jeg synes dog, at jeg har svært ved at få mandelmelet fint nok. Jeg blender selv mandlerne, men sidste gang , da ville jeg forsøge at få mandler blendet meget fint, og endte næsten med marcipanmasse i stedet for. Jeg skulle bage dem til en barnedåb, og måtte stå og fiske små klumper af mandler op fra hver enkelt macaron. De blev ikke kønne, men smagte dog fantastisk. Hvordan gør du, køber du mandelmel?

    Det lyder virkelig til, at du har været i chokoladehimlen. Uha, sådan en tur ville jeg gerne på. Glæder mig til at høre mere fra din tur.

    God weekend

  5. Lejla skriver

    2. december 2011 kl. 20:49

    Kære Jane,

    Jeg maler også selv mit mandelmel og mit bliver heller ikke så fint som det man kan købe (en kommentator eller Anne skrev et sted at man kan få det i Mad & Vin i Magasin), men det bliver fint nok til makronerne, der er ikke klumper og de bliver som de skal være, fine og glatte.

    Hvad maler du det på? Og sørger du for at sigte det? Jeg kører det bare på foodprocessor og sigter jeg det sammen med flormelis og kakao.

  6. Anne au Chocolat skriver

    4. december 2011 kl. 23:25

    Kære K
    Dejligt at du hører, at du hittede med macarons 🙂
    kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    4. december 2011 kl. 23:27

    Kære Jane
    Dejligt at høre, at du synes om opskriften! Den er jo lidt snyde-agtig i forhold til Valrhonas, hvor man laver en italiensk marengs.
    Hvad angår mandlerne, så køber jeg altid mandelmelet ja – enten i Frankrig eller i Spanien. Der er det meget billigere.
    Så husk det endelig, hvis du kommer på de kanter.
    Håber du har haft en god weekend 🙂
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    4. december 2011 kl. 23:28

    Søde Lejla.
    Tak for din kommentar 😉

  9. Pernille skriver

    21. december 2011 kl. 19:41

    Hej Anne

    Jeg bagte macarons for første gang i sidste uge efter din opskrift. Det var en kæmpe success, og en af mine kollegaer mente at de var bedre end hos det franske konditori nede af gaden 🙂

    Jeg havde dog lidt problemer med ganachen, så tak fordi du har postet lidt flere tips til hvordan man laver den!

    Glæder mig til i morgen, der skal jeg nemlig lave en jule-portion macarons til familien 🙂

    Tak for en god blog!
    kh fra Pernille

  10. Anne au Chocolat skriver

    22. december 2011 kl. 00:05

    Kære Pernille
    Tak for en skøn macarons-kommentar 🙂
    Glædelig jul!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap