E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

1. december betyder release på årets julelatte på Estate Kaffebar

1. december 2011 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

Så kom jeg hjem fra Valrhonas chokoladeparadis, og det blev den 1. december. På de tre dage jeg var i Tain l’Hermitage, har jeg oplevet nok til at lave en hel Valrhona julekalender til jer af søde historier og ditto billeder. Det tror jeg desværre ikke, at jeg får tid til, men jeg vil bestræbe mig på at flette en masse Valrhonahjerter ind blandt de andre historier på bloggen denne decembermåned.

Jeg kommer allerede til at blogge om turen til Valrhona senere i dag, så I får billeder og ord at se i morgen aften eller i morgen tidlig.

Man skulle tro, at jeg var blevet mættet med chokolade den sidste tid – og det er jeg også. Næsten. Det forhindrer mig dog ikke i at tage forbi den julepyntede Estate Kaffebar i eftermiddag, hvor der er release på årets JULELATTE fra kl. 16-20. Jeg glæder mig til at smage den lækre julelatte og har ladet mig fortælle, at der er lakrids fra Lakritsfabriken i Sverige i den, samt noget chokolade (fra det der franske mærke, der starter med V… :)). Derudover får man også serveret en macaron fra Nikolaos Strangas, når man køber julelatten eller andre drikke i eftermiddag – og hvem kan sige nej til en macaron fra Niko ? Og så til tonerne af live musik..

Ses vi til en julelatte på kaffebaren ? Det kunne være hyggeligt. Jeg kommer forbi kl.17.30, efter jeg har været til åbningsreception hos Brdr. Price.

Skrevet i: Uncategorized Tags: Årets julelatte, Brdr. Price, Estate Kaffebar, julelatten, Lakritsfabriken, macaron, macarons, Nikolaos Strangas, Tain l'Hermitage, valrhona

Previous Post: « Anne au Chocolat og Valrhona Chokoladefabrikken
Next Post: Macaron kursus i køkkenet Valrhonas l’École du Grand Chocolat »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Benedikte Capion skriver

    1. december 2011 kl. 19:33

    Uh, det glæder jeg(formentlig kan jeg godt tillade mig at skrive “vi”) mig(os) meget til at høre og se!
    Nøj, hvor lyder den lækker, den nye julelatte… Jeg er tosset med lakridsen fra Lakritsfabriken i Sverige. Den smager virkelig fantastisk og rent af lakrids… Mmm 🙂
    Glæder 1. december!

  2. Anne au Chocolat skriver

    3. december 2011 kl. 23:37

    Kære Benedikte
    Du må forbi og prøve den snart! 🙂

  3. Nana skriver

    13. december 2011 kl. 12:21

    Mmmm…. det lyder altså lækkert med sådan en julelatte… Og Estate Kaffebar er så dejlig. Ærgerligt at jeg ikke skal have ordnet cykel ved siden af så ofte, men man kan selvfølgelig tage et smut derover alligevel 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap