E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Anne au Chocolat og Valrhona Chokoladefabrikken

28. november 2011 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

Lige om lidt flyver jeg sammen med en håndfuld madskribenter til Lyon for at tage videre til byen Tain l’Hermitage, hvor Valrhonas chokoladefabrik og École du Grand Chocolat ligger.

Jeg kan for en gang skyld slet ikke finde de rigtige ord til at beskrive, hvor helt vildt meget jeg glæder mig til at være med i køkkenet dernede, se chocolaterie’t og ikke mindst til at møde Valrhona-folkene. De folk som sammen med kakaobønderne – og kakaobønnerne – er med til at skabe mine absolutte favoritchokolader!

Jeg er helt sikker på, at jeg får et par dage i chokoladeparadis.

À bientôt!

Skrevet i: Uncategorized Tags: École du Grand Chocolat, Tain l'Hermitage, valrhona, Valrhona Chocolaterie

Previous Post: « Karameller med fleur de sel, rosiner og hvid chokolade
Next Post: 1. december betyder release på årets julelatte på Estate Kaffebar »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Gitte skriver

    28. november 2011 kl. 14:13

    Rigtig god tur! Det må være som at komme i himlen:)

  2. ChokoladeStine skriver

    28. november 2011 kl. 16:34

    Hej Anne
    Det er ikke noget hemmelighed, at jeg synes, det må være himmelsk at være i dine sko lige nu.. glæder mig til at høre meget mere om dit choko’eventyr!!
    *ChokoladeStine

  3. charlotte skriver

    28. november 2011 kl. 18:07

    Wauw, hvor vildt! Det må være helt fantastisk for sådan ‘en chokoladetræffel som dig.
    Rigtig god tur.
    VH charlotte

  4. Emilie skriver

    28. november 2011 kl. 20:36

    Hej Anne!

    Jeg er bosat i Paris, og har fået den idé at forære min mor en kulinarisk oplevelse, når hun kommer og besøger mig i februar. Vi elsker begge chokolade og andre søde sager, og jeg havde blandt andet overvejet at prøve at finde et chokolade- eller macaronkursus, som vi kunne deltage i sammen. Jeg er dog åben overfor alle ideer til kulinariske oplevelser her i byernes by, og jeg tænkte at du måske kender nogen eller noget, der kunne være interessesant?

    Tak for en dejlig blog, som jeg følger dagligt!

    Mvh Emilie

  5. Sacha skriver

    28. november 2011 kl. 21:06

    Øj, god tur ned til hvad der må være chokoladehimlen 🙂

  6. Benedikte Capion skriver

    29. november 2011 kl. 09:26

    Åååååååh, hvor fantastisk, hvor fantastisk, hvor fantastisk! Nyd det for os andre også og tag en masse fantastiske billeder, (smags)oplevelser og råd og fortællinger med hjem 🙂

  7. Chokoladekage Opskrift skriver

    30. november 2011 kl. 10:11

    Mums! Jeg bruger altid Valrhona, når det skal være rigtigt lækkert.

  8. Anne au Chocolat skriver

    1. december 2011 kl. 08:52

    Kære Gitte
    Tusind tak! Jeg havde den bedste tur 🙂

  9. Anne au Chocolat skriver

    1. december 2011 kl. 08:54

    Kære Stine
    Jeg glæder mig til at fortælle dig om mit choko-eventyr 🙂
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    1. december 2011 kl. 08:55

    Kære Charlotte
    Tusind tak, jeg havde en skøn og meget choko-ladet tur til paradis 🙂

  11. Anne au Chocolat skriver

    1. december 2011 kl. 08:56

    Kære Emilie
    Gid jeg boede i Paris igen lige nu 🙂
    Jeg vil foreslå dig, at du kigger på Valrhonas hjemmeside eller søger på l’École du Grand Chocolat (Valrhonas skole) – de afholder også super gode kurser for glade amatører i Paris 🙂
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    1. december 2011 kl. 08:57

    Kære Sacha
    Tusind tak, det var bogstaveligt talt chokohimlen!

  13. Anne au Chocolat skriver

    1. december 2011 kl. 08:59

    Kære Benedikte!
    Jeg glæder mig til at fortælle alt om min fantastiske tur til Tain og Valrhona 🙂

Trackbacks

  1. Konkurrence - vind de nye 1 kg poser fra Valrhona! - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:59

    […] grundlagt i 1922 i Tain-l’Hermitage i Rhône-dalen i det sydlige Frankrig, som jeg jo med stor choko-iver og et bankende hjerte besøgte et par dage ultimo november 2011. Valrhonas målsætning har fra start af været at producere og levere udsøgt chokolade til […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap