Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Karameller med fleur de sel, rosiner og hvid chokolade

27. november 2011 af Anne au Chocolat 33 kommentarer

1. søndag i advent kalder vist på julerier. Derfor har jeg lavet konfekt til den store guldmedalje i dag. Blandt andet disse lækre karameller til smagt fleur de sel og rosiner og overtrukket med hvid og mørk chokolade.

Mange af jer har garanteret allerede stiftet bekendtskab med mine karameller lavet med kondenseret mælk. Til dem som ikke kender dem endnu, er der vist ikke andet at sige end, at de er utroligt nemme at lave og smager så forbandet godt – det er meget svært at udvise mådehold over for disse små guldklumper, men man skal altså også bare nyde dem.

Jeg brugte 1 tsk fleur de sel til en normal portion karameller, og man kunne sikkert sagtens putte mere i, hvis man ønskede en rigtig saltkaramel. Men jeg ønskede bare et lille saltet twist sammen med rosinerne, og så synes jeg også, at saltet er med til at åbne karamellen op smagsmæssigt.
Og så puttede jeg rosiner i, da jeg elsker rosiner! Men mulighederne for fyld til karamellerne synes for mig uendelige, og jeg holder også af dem med fine mørkerøde tørrede tranebær i – det ligner små ædelsten.

Og så til en sjældenhed. Jeg vil nemlig lige tillade mig at reklamere for denne uges Femina, hvori min søde kollega Liza Hvidt har lavet en række super fine stykker konfekt. Liza er klart den sejeste chokoladepige, jeg kender. Og hun er et kæmpe forbillede og en god sparringspartner for mig. Liza har været så flink at dele ud af sine guldkorn i forhold til temperering af chokolade, så den bliver klar til smukt at overtrække konfekten. Jeg tror, at dette Femina blad bliver særligt godt at have liggende tæt ved køkkenbordet, når konfektsæsonen for alvor går i gang.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: fleur de sel, hvid chokolade, karameller, kondenseret mælk, mørk chokolade, rosiner

Previous Post: « Chai-isen
Next Post: Anne au Chocolat og Valrhona Chokoladefabrikken »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jane skriver

    27. november 2011 kl. 16:58

    Hej Anne.
    Mums, hvor ser de lækre ud…..
    Jeg læser ofte med, men jeg har hidtil ikke kommenteret. Jeg synes, at du har en fantastisk inspirerende blog, og jeg har ofte afprøvet dine lækre opskrifter. Tak for masser af inspiration.
    God adventssøndag til dig

  2. Foodfanatic skriver

    27. november 2011 kl. 17:42

    Hvor er de flotte søde Anne. Dit indlæg her var en god lille reminder – dine karameller har stået på min to-do liste rigtig længe 🙂

  3. Kim Schulz skriver

    27. november 2011 kl. 19:25

    Hej Anne,
    Jeg har lavet karamellerne med kondenceret mælk et par gange efterhånden. Sidst lavede vi en stor portion da der skulle være til lidt værtinde gaver osv. Der blev nogen til overs som jeg stillede på køl i en lufttæt bøtte i køleskabet (de var pakket i bolsje papir inden da). Her en uges tid senere så spiste jeg lige en, men kunne konstatere at de var nærmest krystalliserede i overfladen og sådan helt underlige bløde – nærmest slet ikke chewy.
    Er det noget du har oplevet og ved du evt. hvad årsagen er?

    Ciao,
    Kim

  4. Stine skriver

    27. november 2011 kl. 21:47

    Du er simpelthen så sej, kære Anne! Må helt klart få erhvervet mig mit første nummer af Femina – Lizas konfekt var jo vidunderligt! Jeg må snart få afprøvet saltkaramellerne.

  5. Katja skriver

    27. november 2011 kl. 22:51

    Hej Anne, skøn blog. Har du nogle forslag til nem konfekt her til julen? Ud over karamellerne, som jeg helt klart skal prøve.
    Mange hilsner Katja

  6. Benedikte Capion skriver

    28. november 2011 kl. 10:45

    For pokker, hvor ser de lækre ud! Og ja, det er jo en fantastisk nem opskrift med den kondenserede mælk.
    Må hellere se at få nærlæst det nye femina! 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    28. november 2011 kl. 12:33

    Kære Jane
    Tusind tak for en skøn kommentar. Lige præcis sådanne kommentarer giver mig ekstra lyst til at blogge 🙂
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    28. november 2011 kl. 12:34

    Søde Nadia
    Kan du så se at komme i gang 😉

  9. Anne au Chocolat skriver

    28. november 2011 kl. 12:36

    Kære Kim
    Det har jeg aldrig oplevet, men jeg laver også altid kun én portion.
    Hmm, jeg har ingen idé om, hvad der kan have været sket, men jeg vil lige tænke over det !!

  10. Anne au Chocolat skriver

    28. november 2011 kl. 12:39

    Skønne Stine
    Du kan selv være sej. Jeg glæder mig til at smage dine saltkarameller 😉

  11. Anne au Chocolat skriver

    28. november 2011 kl. 12:40

    Kære Katja
    Tak! Har du set mine hjemmelavet bounty’er ? De er i opskriftsarkivet og super duper lækre og lette at lave 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    28. november 2011 kl. 12:41

    Kære Benedikte!
    Tusind tak 🙂
    Ja, køb Femina!
    Kh Anne

  13. Livsmod skriver

    28. november 2011 kl. 21:14

    Jeg har aldrig købt kondenseret mælk før, det har jeg så nu!
    Ved du hvordan man afskaller hasselnødder? 😀

  14. Daisies skriver

    28. november 2011 kl. 21:42

    Hvor ser de bare fantastisk laekre ud. Havde ikke taenkt mig at lave karameller, men nu kan jeg naermest ikke lade vaere 🙂 Tak for inspirationen MvH Maria mariasdaisies.com

  15. Anne au Chocolat skriver

    1. december 2011 kl. 08:57

    Kære Livsmod
    Du skal ristes dem på panden eller i ovnen før du kan afskalle dem 🙂
    God fornøjelse med karamellerne!

  16. Anne au Chocolat skriver

    1. december 2011 kl. 08:58

    Kære Maria
    Ja, dem bliver du vist nødt til at kreere i denne juletid!

  17. charlotte g skriver

    5. december 2011 kl. 15:40

    Hej Anne.
    Sikke lækre karameller! Og med rosiner i, det vil jeg prøve.
    Jeg kan vældig godt lide rosiner som har lagt i blød i rom. Tror du ikke de ville være
    gode at putte i de her karameller? Og hvilken chokolade skal de så overtrækkes med?
    Vh charlotte g

  18. Anne au Chocolat skriver

    6. december 2011 kl. 10:10

    Kære Charlotte
    Jo, rom-rosiner er en fantastisk idé men husk at dræn dem godt for væde!
    Mht. chokoladen, så kan jeg forestille mig, at både hvid og mørk ville gå godt til rom-smagen!
    Kh Anne

  19. Anne skriver

    16. december 2011 kl. 21:16

    Hej Anne.
    Kunne man tænke sig, at det kunne være muligt at lave karamellerne med lakridssirup? Kunne godt tænke mig, hvis jeg kunne lave lakrids-karameller…
    Hilsen Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    16. december 2011 kl. 22:35

    Kære Anne
    PRØV 🙂 Jeg har ingen anelse, men mit søde instinkt siger JA.
    Kom endelig med en tilbagemelding.
    Glædelig jul.
    Kh Anne

  21. Anna s skriver

    23. december 2011 kl. 20:34

    Kære Anne, jeg er fast læser men har vist ikke rigtig kommenteret før. Jeg havde to dåser kondenseret mælk med hjem på juleferie, for at lave bountyerne og disse lækre karameller. Karamellerne blev perfekte med fyld af tranebær blanding og nødder. Bountyerne blev lækre, men mindre fotogene, så hvis du har en guide til hvordan man overtrækker med pænest må du meget gerne dele detaljerne;) men pointen med kommentaren var faktisk at dine fantastiske opskrifter nok bliver en tilbagevendende juletradition!

  22. Anne au Chocolat skriver

    25. december 2011 kl. 14:52

    Kære Anna
    Tusind tak for din søde kommentar. Glædelig jul 🙂
    Kh Anne

  23. Stine skriver

    7. januar 2012 kl. 14:28

    Hej Anne.

    Jeg tænkte på om man kan bruge Læsøsalt istedet, da jeg ikke lige kan nå at få fat i fleur de sel.

  24. Anne au Chocolat skriver

    7. januar 2012 kl. 16:24

    Kære Stine
    Det kan du tro, at du kan 🙂 Rigtig god idé i øvrigt!
    Kh Anne

  25. Stine skriver

    13. januar 2012 kl. 17:12

    Tak for svaret 🙂
    De blev super gode, dog lidt hårde da de fik lidt for lang tid.
    Efter at have læst om macarons med saltet karamel i et af dine andre indlæg blev jeg inspireret og når jeg nu havde alt det Læsø salt. Jeg har ikke smagt dem du nævner, men kan bare sige at de blev rigtig gode med de søde “skaller” og den cremede salte karamel.
    Tak for en super blog 🙂

  26. Elisabeth skriver

    20. december 2016 kl. 13:14

    Du har vel ikke tilfældigvis en ca. temperatur som karamelmassen skal nå, for at den sætter sig ordentligt, men uden at blive grynet eller for hård/blød? Jeg er lidt nervøs ved at koge en karamelmasse ud fra øjemål på farve ?

  27. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2016 kl. 21:59

    Kære Elisabeth,
    Jo, hvis du ønsker en blød karamel, skal du ramme en temperatur på ca. 120-125˚c og for en hård karamel 130-135˚c 🙂

  28. Elisabeth skriver

    22. december 2016 kl. 12:54

    Tusind tak for svaret! Et til spørgsmål: Hvorfor skal de opbevares i køleskabet? 🙂

  29. Anne au Chocolat skriver

    23. december 2016 kl. 10:45

    Kære Elisabeth,
    Jeg kan bedst lide at spise dem køleskabskolde, og jeg tror, at de holder sig friske længst tid, når de er på køl 🙂
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Konfektstykker med hvid chokolade og kirsebær | Anne au Chocolat siger:
    8. december 2011 kl. 11:44

    […] ren og skær livsnydelse. I særlig grad for min svigerinde, som foretrak dette stykke frem for karamellerne og bounty’erne. Hun syntes, at kombinationen af amarena kirsebær og marcipan var himmelsk, […]

  2. Konfektstykker med hvid chokolade og kirsebær - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 12:20

    […] ren og skær livsnydelse. I særlig grad for min svigerinde, som foretrak dette stykke frem for karamellerne og bounty’erne. Hun syntes, at kombinationen af amarena kirsebær og marcipan var himmelsk, […]

  3. 19. december - konfektfavoritter - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 12:18

    […] Karameller med fleur de sel, rosiner og hvid chokolade […]

  4. Konfektstykker med hvid chokolade og kirsebær - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:25

    […] ren og skær livsnydelse. I særlig grad for min svigerinde, som foretrak dette stykke frem for karamellerne og bounty’erne. Hun syntes, at kombinationen af amarena kirsebær og marcipan var himmelsk, […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap