1. søndag i advent kalder vist på julerier. Derfor har jeg lavet konfekt til den store guldmedalje i dag. Blandt andet disse lækre karameller til smagt fleur de sel og rosiner og overtrukket med hvid og mørk chokolade.
Mange af jer har garanteret allerede stiftet bekendtskab med mine karameller lavet med kondenseret mælk. Til dem som ikke kender dem endnu, er der vist ikke andet at sige end, at de er utroligt nemme at lave og smager så forbandet godt – det er meget svært at udvise mådehold over for disse små guldklumper, men man skal altså også bare nyde dem.
Jeg brugte 1 tsk fleur de sel til en normal portion karameller, og man kunne sikkert sagtens putte mere i, hvis man ønskede en rigtig saltkaramel. Men jeg ønskede bare et lille saltet twist sammen med rosinerne, og så synes jeg også, at saltet er med til at åbne karamellen op smagsmæssigt.
Og så puttede jeg rosiner i, da jeg elsker rosiner! Men mulighederne for fyld til karamellerne synes for mig uendelige, og jeg holder også af dem med fine mørkerøde tørrede tranebær i – det ligner små ædelsten.
Og så til en sjældenhed. Jeg vil nemlig lige tillade mig at reklamere for denne uges Femina, hvori min søde kollega Liza Hvidt har lavet en række super fine stykker konfekt. Liza er klart den sejeste chokoladepige, jeg kender. Og hun er et kæmpe forbillede og en god sparringspartner for mig. Liza har været så flink at dele ud af sine guldkorn i forhold til temperering af chokolade, så den bliver klar til smukt at overtrække konfekten. Jeg tror, at dette Femina blad bliver særligt godt at have liggende tæt ved køkkenbordet, når konfektsæsonen for alvor går i gang.

