E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Macarons fra Nikolaos Strangas

10. august 2010 af Anne au Chocolat 16 kommentarer

Jeg har nævnt min store franske desserthelt Pierre Hermé adskillige gange i forbindelse med generel sød snak, macarons og croissants. Her i Danmark er der også mange gode dessertpersonligheder. En af de helt store er Nikolaos Strangas. Niko er Era Oras konditor, og han har samtidig sit eget dessertforetagende, Exclusive Pastries, hvor han kreerer sød nydelse af høj kvalitet til firmaer, fester og private folk.

DSC00090

Niko er også kendt for sine macarons, som jeg om nogen har en stor kærlighed til. Noget forholdsvist nyt er, at man kan købe disse macarons i madafdelingen i Magasin.

Jeg var forbi i sidste uge for at købe en chokolade macaron! Kun én i første omgang, alt med måde – især efter mit enormt søde besøg i Aalborg. Det er første gang, jeg smager en ”Niko-macaron”, men i hvert fald ikke den sidste. Den lille macaron var dejlig sprød udenpå med en intens chokoladeganache i midten, uhmm… se selv billederne. Alle de københavnske macaron-elskere burde straks smutte forbi Magasin og guffe sådan en macaron eller to!

DSC00091

Nu er det faktisk sådan, at jeg går et efterår i møde med masser af macarons, da jeg inden længe rejser til Paris for at studere indtil jul. Bloggen følger med, og jeg glæder mig til at berette om endnu flere søde franske oplevelser – købte og hjemmelavede. Så bliver det lige pludselig til Anne au Chocolat à Paris!

Skrevet i: Uncategorized Tags: Era Ora, Exclusive Pastries, macarons, Nikolaos Strangas, Paris, Pierre Hermé

Previous Post: « Crumble med stikkelsbær og ribs
Next Post: Chokolademynte fra Din Baghave »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Signe skriver

    10. august 2010 kl. 11:30

    God tur 🙂 Glæder mig til at høre om dit parisiske eventyr!

  2. Anja skriver

    10. august 2010 kl. 13:49

    Ihhhh hvorfor bor man ikke lige i nærheden af København og Magasin! Men jeg vil huske dit tip (og det om Valrohna chokoladen) til næste gang jeg besøger byen. Jeg kaster mig altså også snart ud i at lave macaroons, det må prøves.
    KH Anja

  3. Kim skriver

    10. august 2010 kl. 14:14

    Tak for tippet, jeg må straks derinde efter en macaron. Spændende med efteråret i Paris, jeg glæder mig til at følge savlende med.

  4. Piskeriset skriver

    10. august 2010 kl. 19:09

    Oh la la – Paris! Der er nogen, der kan! 😀
    Håber du også blogger derfra – det bliver jo en spændende oplevelse!

    (og god tur!!)

  5. Lone Kjær skriver

    11. august 2010 kl. 08:16

    Lyder dejligt med Paris… Og tak for tippet vedr. makroner…

  6. AK skriver

    11. august 2010 kl. 13:28

    Ser gode ud, har svært ved at finde nogen herhjemme der matcher Laudreé, men det kan være jeg skal prøve dem her… Hvad koster de? (:

  7. Louise - LittleSunshine skriver

    14. august 2010 kl. 18:43

    Uha jeg syntes også de er gode! Jeg oplevede første gang disse macaron til Chokolade Festivallen 2010. Mums!

  8. Fru Z skriver

    16. august 2010 kl. 07:18

    Åhh…jeg har smagt de der Macarons fra Magasin…mumse!

    Vildt dyrt. Vildt godt. Værd at smage, på den dekadente måde.

    God tur til det franske..

  9. Anne au Chocolat skriver

    16. august 2010 kl. 17:52

    Tak til jer alle, jeg glæder mig så meget til at være i Paris, leve i Paris og ikke mindst SPISE I PARIS 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    16. august 2010 kl. 17:52

    Kære AK – de koster 20kr stykket! 🙂

  11. Maria skriver

    18. august 2010 kl. 01:32

    Jeg glæder mig til at følge med i dit parisiske eventyr og til at få udvidet min franske mad-horisont til andet end baguette og croissant og snegle.

  12. Anne au Chocolat skriver

    21. august 2010 kl. 17:46

    Hehe Maria.. det skal nok blive godt, ja!

  13. Christian skriver

    13. december 2010 kl. 11:17

    Niko åbner butik på Åboulevarden 7, 1635 København V, hvor der vil være en større udvalgt af søde sager.

Trackbacks

  1. Nikolaos Strangas’ søde paradis « Anne au Chocolat siger:
    23. december 2010 kl. 00:31

    […] søerne for at besøge Nikolaos Strangas, hvis guddommelige macarons jeg tidligere har skrevet om her.  Niko åbnede i sidste uge sin første butik, hvor han laver og sælger sine macarons (som jeg i […]

  2. Nikolaos Strangas' søde paradis - Anne au Chocolat siger:
    13. september 2016 kl. 14:09

    […] søerne for at besøge Nikolaos Strangas, hvis guddommelige macarons jeg tidligere har skrevet om her.  Niko åbnede i sidste uge sin første butik, hvor han laver og sælger sine macarons (som jeg i […]

  3. Nikolaos Strangas' søde paradis - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:34

    […] søerne for at besøge Nikolaos Strangas, hvis guddommelige macarons jeg tidligere har skrevet om her.  Niko åbnede i sidste uge sin første butik, hvor han laver og sælger sine macarons (som jeg i […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap