E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Macarons fra Nikolaos Strangas

10. august 2010 af Anne au Chocolat 16 kommentarer

Jeg har nævnt min store franske desserthelt Pierre Hermé adskillige gange i forbindelse med generel sød snak, macarons og croissants. Her i Danmark er der også mange gode dessertpersonligheder. En af de helt store er Nikolaos Strangas. Niko er Era Oras konditor, og han har samtidig sit eget dessertforetagende, Exclusive Pastries, hvor han kreerer sød nydelse af høj kvalitet til firmaer, fester og private folk.

DSC00090

Niko er også kendt for sine macarons, som jeg om nogen har en stor kærlighed til. Noget forholdsvist nyt er, at man kan købe disse macarons i madafdelingen i Magasin.

Jeg var forbi i sidste uge for at købe en chokolade macaron! Kun én i første omgang, alt med måde – især efter mit enormt søde besøg i Aalborg. Det er første gang, jeg smager en ”Niko-macaron”, men i hvert fald ikke den sidste. Den lille macaron var dejlig sprød udenpå med en intens chokoladeganache i midten, uhmm… se selv billederne. Alle de københavnske macaron-elskere burde straks smutte forbi Magasin og guffe sådan en macaron eller to!

DSC00091

Nu er det faktisk sådan, at jeg går et efterår i møde med masser af macarons, da jeg inden længe rejser til Paris for at studere indtil jul. Bloggen følger med, og jeg glæder mig til at berette om endnu flere søde franske oplevelser – købte og hjemmelavede. Så bliver det lige pludselig til Anne au Chocolat à Paris!

Skrevet i: Uncategorized Tags: Era Ora, Exclusive Pastries, macarons, Nikolaos Strangas, Paris, Pierre Hermé

Previous Post: « Crumble med stikkelsbær og ribs
Next Post: Chokolademynte fra Din Baghave »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Signe skriver

    10. august 2010 kl. 11:30

    God tur 🙂 Glæder mig til at høre om dit parisiske eventyr!

  2. Anja skriver

    10. august 2010 kl. 13:49

    Ihhhh hvorfor bor man ikke lige i nærheden af København og Magasin! Men jeg vil huske dit tip (og det om Valrohna chokoladen) til næste gang jeg besøger byen. Jeg kaster mig altså også snart ud i at lave macaroons, det må prøves.
    KH Anja

  3. Kim skriver

    10. august 2010 kl. 14:14

    Tak for tippet, jeg må straks derinde efter en macaron. Spændende med efteråret i Paris, jeg glæder mig til at følge savlende med.

  4. Piskeriset skriver

    10. august 2010 kl. 19:09

    Oh la la – Paris! Der er nogen, der kan! 😀
    Håber du også blogger derfra – det bliver jo en spændende oplevelse!

    (og god tur!!)

  5. Lone Kjær skriver

    11. august 2010 kl. 08:16

    Lyder dejligt med Paris… Og tak for tippet vedr. makroner…

  6. AK skriver

    11. august 2010 kl. 13:28

    Ser gode ud, har svært ved at finde nogen herhjemme der matcher Laudreé, men det kan være jeg skal prøve dem her… Hvad koster de? (:

  7. Louise - LittleSunshine skriver

    14. august 2010 kl. 18:43

    Uha jeg syntes også de er gode! Jeg oplevede første gang disse macaron til Chokolade Festivallen 2010. Mums!

  8. Fru Z skriver

    16. august 2010 kl. 07:18

    Åhh…jeg har smagt de der Macarons fra Magasin…mumse!

    Vildt dyrt. Vildt godt. Værd at smage, på den dekadente måde.

    God tur til det franske..

  9. Anne au Chocolat skriver

    16. august 2010 kl. 17:52

    Tak til jer alle, jeg glæder mig så meget til at være i Paris, leve i Paris og ikke mindst SPISE I PARIS 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    16. august 2010 kl. 17:52

    Kære AK – de koster 20kr stykket! 🙂

  11. Maria skriver

    18. august 2010 kl. 01:32

    Jeg glæder mig til at følge med i dit parisiske eventyr og til at få udvidet min franske mad-horisont til andet end baguette og croissant og snegle.

  12. Anne au Chocolat skriver

    21. august 2010 kl. 17:46

    Hehe Maria.. det skal nok blive godt, ja!

  13. Christian skriver

    13. december 2010 kl. 11:17

    Niko åbner butik på Åboulevarden 7, 1635 København V, hvor der vil være en større udvalgt af søde sager.

Trackbacks

  1. Nikolaos Strangas’ søde paradis « Anne au Chocolat siger:
    23. december 2010 kl. 00:31

    […] søerne for at besøge Nikolaos Strangas, hvis guddommelige macarons jeg tidligere har skrevet om her.  Niko åbnede i sidste uge sin første butik, hvor han laver og sælger sine macarons (som jeg i […]

  2. Nikolaos Strangas' søde paradis - Anne au Chocolat siger:
    13. september 2016 kl. 14:09

    […] søerne for at besøge Nikolaos Strangas, hvis guddommelige macarons jeg tidligere har skrevet om her.  Niko åbnede i sidste uge sin første butik, hvor han laver og sælger sine macarons (som jeg i […]

  3. Nikolaos Strangas' søde paradis - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:34

    […] søerne for at besøge Nikolaos Strangas, hvis guddommelige macarons jeg tidligere har skrevet om her.  Niko åbnede i sidste uge sin første butik, hvor han laver og sælger sine macarons (som jeg i […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap