Jeg har ikke spist en eneste kage i København, efter jeg er kommet hjem fra Indien (på nær den lækre Gâteau Marcel på Numéro 64). Meget underligt og utroligt usædvanligt. Men det laver jeg straks om på i morgen formiddag, når jeg skal på The Coffee Collective med en kær veninde. Da Meyers Bageri jo ligger lige overfor, er det den smalleste sag i verden at købe en dejlig kage og ved samme lejlighed at tage noget af det gode Ølands-hvedebrød med hjem.
Nå men inden jeg falder i staver over planerne for i morgen, må jeg hellere komme i gang med at fortælle om den hersens mille-feuille, som blev indtaget i Marais i Paris et par dage før, jeg skulle hjem til København i December. Det var en kold dag i Paris, så kold at da jeg så mille-feuillen i vinduet på et lille pâtisserie, var jeg nødt til at gå ind og varme mig med den. Skønt jeg næsten lige havde spist frokost! Når det kommer til livsnydelse og søde sager, tænker jeg sjældent med fornuften 🙂
Mille-feuillen betyder tusind blad og er en fransk konditorkage, som i alt sin enkelthed består af 3 plader bagt butterdej lagt sammen med en lækker konditorcreme (crème pâtissière), som normalt er rørt op med flødeskum, og tit er der glasur på toppen. Dog ikke i dette tilfælde. Navnet refererer til de mange lag i kagen og også lagene i butterdejen, som I kan se på billederne.
Det er lidt af en “knald eller fald kage”, da man virkelig skal kunne lide butterdej og kagecreme for at sætte pris på den. Heldigvis ELSKER jeg begge dele og holder meget af kombinationen af den sprøde, let karamelliserede butterdej og så den fløjlsbløde vanillecreme.
Jeg lover at bage en kage eller to, inden ugen er omme 🙂
Anders skriver
Den ser godt fantastisk ud!!!
Anne au Chocolat skriver
Den smagte også rigtig godt 🙂
Dorthe Nielsen skriver
Hej! Den ligner nøjagtigt den danske konditorkage, der hedder “Napoleonskage”, og som består af næsten de samme ting. Der er altid en lille klat syltetøj på den nederste bund. Der er desværre ikke så mange, der forhandler dem mere!
Hilsen Dorthe