E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Om at spise chai crème anglaise til morgenmad

24. november 2011 af Anne au Chocolat 24 kommentarer

For et par uger siden var jeg i Torvehallerne og faldt i snak med den inspirerende Julian fra den aromatiske og karismatiske  ASA kryddeributik. Vi talte om de forskellige krydderier og forskellen på cassia bark og ægte kanel, og Julian kom med interessante og kvalificerede bud på, hvorfor cassia bark nogle gange er mere oplagt at bruge i det salte køkken (hvis man bruger ægte kanel, kan den have en tendens til at dominere for meget – det har man normalt ikke noget imod i det søde køkken). Vores cassia-kanel-snak resulterede i, at jeg fik en pose af Julians chai-blanding med hjem, bestående af store stykker kanel, cassia bark, ingefær, nelliker, kardemomme, sort peber og stjerneanis.

Jeg har glædet mig til at kreere en dessert med den, da jeg ikke er den store (chai)latte-drikker. Tirsdag aften tog jeg 1 1/2 spsk chai-blanding og kogte i en gryde sammen med 3 dl sødmælk. Det duftede af Indien. Jeg lod mælken trække på køl med krydderierne natten over.

I går morges siede jeg krydderierne fra og gav den nu krydrede mælk et opkog. I mens piskede jeg 3 æggeblommer lyse og luftige med 45 g hjemmelavet vanillesukker. Jeg hældte derefter den kogende mælk over æggeblandingen under kraftig piskning. Dernæst kom jeg blandingen tilbage i gryden og varmede den op til 83 grader, mens jeg rørte konstant.
Mens cremen kølede ned, lavede jeg denne lille anretning af pære, tørrede figner, mandler og nødder og ikke mindst mørk chokolade (Guanaja 70%).
Det blev en dejlig sød og sprød, let julet morgenmad, da jeg fordelte et par skefulde af den utroligt velsmagende og fint krydrede chai crème anglaise over tallerkenen. I starten overvejede jeg blot at putte tørrede frugter og nødder på tallerkenen med chokolade og creme, men jeg er glad for, at jeg valgte at skære en lidt syrlig lukas-pære i skiver på tallerkenen for at give et friskt modspil.

I eftermiddag kører jeg resten af cremen til chai-is på min ismaskine, da jeg får min søde veninde Sidsel på besøg. Jeg glæder mig meget, og I skal nok få et billede i morgen. Det er i øvrigt de første søde billeder taget i min nye lejlighed. Det er lidt spændende, synes jeg, og det er i hvert fald slut med betongulvet.

Skrevet i: Uncategorized Tags: ASA, ASA krydderier, chai, chai crème anglaise, chai is, crème anglaise, guanaja, Torvehallerne

Previous Post: « Lidt mere nostalgi – besøg på Frellsens chokoladefabrik
Next Post: Chai-isen »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jan Christensen skriver

    24. november 2011 kl. 07:33

    Mmm, det ser virkelig godt ud. God blanding af fedme og syrlighed.

  2. Jonna Pedersen skriver

    24. november 2011 kl. 08:09

    Herlig idé – det må prøves. Er en STOR ynder af morgendesserter!

  3. Benedikte Capion skriver

    24. november 2011 kl. 08:24

    Er du helt rundt på gulvet, hvor lyder det fantastisk! Sikke en lækker krydderiblanding, tror den er fuldstændig skabt til mine smagsløg! Mmmmmm.. (savle)

  4. Malou Klidmoster skriver

    24. november 2011 kl. 10:43

    Oh my, sikke en morgenmad 🙂 Jeg lavede chai-is på kondenseret mælk for noget tid siden og det blev SÅ godt. Glæder mig til at prøve din version 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    24. november 2011 kl. 18:18

    Kære Jan
    Tusind tak for en fin kommentar. Jeg er helt enig 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    24. november 2011 kl. 18:19

    Kære Jonna
    Længe leve dessert-til-morgenmads-mennesker 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    24. november 2011 kl. 18:19

    Kære Benedikte
    Ja, den krydderiblanding er himmelsk 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    24. november 2011 kl. 18:21

    Tusind tak sødeste Malou, jeg kørte isen for et par timer siden og kan godt røbe, at det var et hit. Men jeg tror nu også, at jeg skal have gang i nogle af dine isopskrifter snart igen!
    KRAM

  9. Linn skriver

    24. november 2011 kl. 18:33

    Det lyder som en lidt speciell morgenmad, men meget spændende. Fedt at se at du har fundet nye sted at ta billeder, og klarer dig uden betonggulvet. Synes det var lidt sjovt at kigge på hvor billederne var taget, efter vores samtal fredag aften 🙂

  10. Ann-Christine skriver

    24. november 2011 kl. 22:15

    Mmmm, det er lige mig. Morgen er mit absolut favoritmåltid (selvom jeg dog elsker alle måltider) og denne opskrift lyder himmelsk

  11. Anne au Chocolat skriver

    25. november 2011 kl. 08:22

    Søde Linn,
    Tak for en dejlig kommentar! Det var skønt at møde dig sidste fredag 🙂
    Jeg synes vi skal lave en bagedag, når vi er færdig med speciale!
    God weekend,
    Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    25. november 2011 kl. 08:23

    Kære Ann-Christine
    Jeg elsker også morgenmad meget højt, så derfor prøver jeg altid at stå op i god tid, inden jeg skal hjemmefra. Det lykkes desværre ikke altid 🙂

  13. Nanna Planck Drost-Nissen skriver

    26. november 2011 kl. 12:11

    Kære Anne…..Når jeg sidder her og læser om din dessert morgenmad …blegner min “havregrød” noget….men det har været min starter i mange år …den bliver piftet lidt op med honning eller som her på det sidste med en skefuld hjemmekogt æblegrød…Jeg fik det lille hæfte “Valrhona corner shop & Anne au Chocolat” af Sussi ..Nu er du kommet ind i mit hjem med billede og det er ret hyggeligt….uhm og de kager….du åbner for nye iddeér og hvem ved …selv om jeg er noget forstokket med hensyn til morgenmaden i det daglige…..Kærlige tanker fra Limhamn

  14. Anne au Chocolat skriver

    28. november 2011 kl. 12:28

    Kære Nanna
    Tusind tak for endnu en dejlig kommentar! Dejligt at jeg nu også er permanent i dit hjem 🙂
    Rigtig god mandag.
    Kh Anne

  15. Anni skriver

    5. december 2011 kl. 14:52

    Perfekt!
    Jeg er lige kommet hjem fra Indien og skal derfor stå for indisk tema i min lille wanna-be-gourmet madklub, men har manglet en passende dessert.
    Så i stedet for til morgenmad, får retten lov at sætte prikken over i efter tre vegetariske retter af paneer, curry og fedtet brød…

  16. Mikkel Jensen skriver

    15. december 2011 kl. 00:02

    Hej Anne, jeg kender dig faktisk fra virkelighedens verden 😉

    Jeg synes dog at din creme ser noget tynd ud. Jeg havde forestillet mig en kraftig, lækker og fed creme anglaise 😉

  17. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2011 kl. 08:53

    Kære Mikkel
    Crème anglaisens udseende snyder lidt på billedet, da jeg var lidt for ivrig efter at tage billeder/spise morgenmad, så jeg spiste den lige fra gryden. Hvis man køler den lidt mere af, får man en tykkere konsistens. Dog vil jeg sige, at en crème anglaise normalt vist ikke har en lige så tyk og fed konsistens som f.eks. en engelsk custard cream 🙂 Og ja, så putter jeg heller ikke fløde i, hvilket jo også har afgørende betydning for det færdige resultat 🙂
    God torsdag til dig.

  18. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2011 kl. 08:54

    Ps. Hvor kender du mig fra ? 🙂

Trackbacks

  1. Chai-isen | Anne au Chocolat siger:
    25. november 2011 kl. 08:40

    […] Anne au Chocolat Madkærlighed en masse Hop til indhold HjemAnne au Chocolat – opskriftindeksChocoholic – lidt om mig. ← Om at spise chai crème anglaise til morgenmad […]

  2. Gulerodskage med en safrangul hvid chokolade ganache | Anne au Chocolat siger:
    22. januar 2012 kl. 13:48

    […] i november lavede jeg chai crème anglaise og efterfølgende chai is af en lækker krydderiblanding, jeg havde fået af Julian fra Asa […]

  3. Gulerodskage med en safrangul hvid chokolade ganache - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 12:14

    […] i november lavede jeg chai crème anglaise og efterfølgende chai is af en lækker krydderiblanding, jeg havde fået af Julian fra Asa […]

  4. Chai-isen - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 12:21

    […] går smagte min eftermiddag også sødt af Indien. Jeg lavede som planlagt resten af chai crème anglaisen til is. På billedet ser I, hvordan chai isen så ud, da den lige var kørt på ismaskinen. Blød, […]

  5. Gulerodskage med en safrangul hvid chokolade ganache - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:24

    […] i november lavede jeg chai crème anglaise og efterfølgende chai is af en lækker krydderiblanding, jeg havde fået af Julian fra Asa […]

  6. Chai-isen - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:26

    […] går smagte min eftermiddag også sødt af Indien. Jeg lavede som planlagt resten af chai crème anglaisen til is. På billedet ser I, hvordan chai isen så ud, da den lige var kørt på ismaskinen. Blød, […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap