I det her lille indlæg vil jeg fortælle jer om et nyttigt vanille-trick, jeg har lært af min mor. Min mor har brugt tricket, som jeg længe kan huske – og jeg gør det, når jeg husker det 🙂
Kender I det, at man flækker en lækker tyk vanillestang og tømmer den for korn, som eksempelvis ryger ned i fløden til panna cotta’en. Men så sker der det, at de fine korn svømmer sammen rundt i fløden og danner store klumper af vanille, så man bliver nødt til at si blandingen. Mange gange ender en masse af de små korns liv i mellem siens fine masker i stedet for at berige fløden med den fulde vanillesmag.
Min mor fandt ud af, at det er nemmere at fordele vanillen fra starten, hvis man blander den med lidt sukker, inden den kommer i fløden. Der skal jo alligevel sukker i panna cotta’en. Man gør det lettest med hjælp fra bagsiden af en urtekniv eller lignende. Det kan godt være, at man spolerer de små vanillekorns ustyrlige sociale trang ved at skille dem ad, men de bliver da i hvert fald blandet med noget sødt!
Kira skriver
Et rigtig godt tip som bestemt må noteres!
Louises lakridser skriver
Den er noteret. Og så de “tomme” stængler ned i et glas med sukker, så du næste gang har hjemmegjort vaniliesukker. Det er et af min mors husråd.
Anne au Chocolat skriver
Kære Kira og Louise
Ja det er vældigt smart og godt når man vil udnytte den god vanille bedst muligt 🙂
Cafezinho skriver
Yes, det er et super godt råd, sukkeret bliver så lækkert:) Når man så har blandet sukkeret og vanillen, kan den bruges som sukker til espressoen eller generelt som søde middel! 🙂
http://www.cafezinho.dk/2011/04/12/vaniljefixet/
God bede dags ferie:)
Rune
Kaffeblogger
Anne au Chocolat skriver
Hvaeh Rune… du har vist også en sød tand 🙂
Mads skriver
… en anden måde at udnytte de tomme stængler på er at skære dem ud i mindre stykker og proppe stykkerne ned i et lille glas med låg, hvorefter der hældes vodka på. Lad det stå og efter noget tid, så har man glimrende vaniljeessens som kan drikkes som et shot, tilsættes til frugtlikører/snapse eller bruges til bagning.