E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

En lille rabarberkage med frangipane

6. maj 2011 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

I søndags cyklede min tvillingebror og jeg en lang tur i solen med skyer på himlen. Vi krydsede Langebro og cyklede og cyklede og cyklede, forbi en masse haveforeninger, grønne træer og blomster for langt om længe at komme til den hyggeligste have. Min veninde Mettes have. Når jeg skriver Mette, mener jeg grøntsagsdronningen Mette Helbæk fra Din Baghave, som forleden sæsonåbnede med adresse på Grønttorvet og grøntsalg i Tullinsgade, Victor Borges Plads og nu også i Ørestaden. Sådan, det er sejt!

I haven grillede Mette og hendes mand nye danske asparges, som vi spiste sammen med stenbidderrogn og sommersalat. Det var de første danske asparges, jeg smagte i år. De var så smukt grønne og sprøde, og I kan tro, at jeg gik til den. Vi drak læskende dansk cider, og til dessert spiste vi en skøn rabarbertrifli med råsyltede rabarber, vanillet flødeskum og en sød topping af knasende sprødt rugbrød. Faktisk var den så skøn, at jeg ikke kan lade være med at vise jer den, selvom jeg normalt ikke blander flere opskrifter sammen i et indlæg. Men i virkeligheden er der også en sammenhæng, da jeg lod mig inspirere og råsyltede rabarber til min egen opskrift. Mere om det lige om lidt; her er rabarbertriflien:

Efter dette forsommerlige kalas og inden brormand og jeg cyklede hjem igen, fik jeg stukket et bundt rabarber i hånden, som jeg puttede i cykelkurven og betragtede hele vejen hjem. Mens vi cyklede, gjorde jeg mig søde tanker om, hvad rabarberne skulle bruges til. Og med hjælp fra ham den ene af mine gastronomiske sparringspartnere forleden, fandt jeg ud af, hvad jeg ville kreere indledningsvist. Rabarberkage med frangipane.

Jeg har genbrugt opskriften fra dette abrikos-indlæg, da mandelmel, smør, æg og sukker er basisvarer og altid kan findes i mit køkken. Derudover elsker jeg kombinationen af syrlige rabarber og søde mandler. Denne gang agerede min veninde Caroline medspiser i stedet for brormand, og græsk yoghurt akkompagnerede kagen i stedet for fuldfed creme fraiche. Det var ganske strålende.

Opskriften lyder:

3 stængler vinrabarber
50 g sukker
1/2 stang vanille
1 dl vand

40 g smør, blødt
40 g sukker
40 g mandelmel
1 æg
Mandler, hakkede

Skyl og rens rabarberne og skær dem i tynde skiver. Kog 50 g sukker, vanille og vand sammen til en sukkerlage og hæld over rabarberne. Køl af.

Pisk smør og sukker godt sammen, vend mandelmelet i og tilsæt ægget. Hæld mandelcremen i de små fade, dræn rabarberne og tryk dem let ned i cremen. Drys de hakkede mandler over og bag i ovnen ved 165 grader, til cremen er flot gylden.

Server kagerne lune eller afkølede.

Skrevet i: Desserter, Kager Tags: Din Baghave, hjemmelavet vanillesukker, mandelmel, mandler, Mette Helbæk, rabarber, rabarberkage, vanille, vanillestang

Previous Post: « Kaffe-is-spisning med fødevarekemikeren og Danmarks bedste barista
Next Post: Sådan får du mest ud af vanillen »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Guapizimo skriver

    6. maj 2011 kl. 11:24

    Hvor lækkert!! Jeg er meget begejstret for rabarber i kager og desserter!

  2. Sofie skriver

    6. maj 2011 kl. 12:39

    Søde Anne, når du slynger om dig med termer som frangipane, vil du så ikke gøre dig den ulejlighed og forklare hvad søren det er? Det er jo ikke alle, der er lige så mad-tossede som dig og kender de fancy begreber. 😉

    Min kæreste er ikke specielt vild med kage og den slags, men han eeeelsker rabarber, så med mindre frangipanen er meget farlig, så skal jeg da helt sikkert prøve at lave denne kage til ham!

    PS: Har prøvet Wiki, men jeg forstår det stadig ikke helt…

  3. Anne au Chocolat skriver

    6. maj 2011 kl. 14:01

    Tak Guapizimo 🙂 Det er sååå lækkert med syrligt søde rabarber her i foråret!

  4. Anne au Chocolat skriver

    6. maj 2011 kl. 14:05

    Hahah søde Sofie, tak for en skøn kommentar! 🙂
    Jeg besluttede mig for ikke at forklare frangipane-termen igen, da jeg linker til det oprindelige abrikos-indlæg hvori creme er forklaret! https://anneauchocolat.dk/?p=846
    Frangipane er en mandelcreme 🙂 Nu hvor din kæreste er særligt begejstret for rabarber hvad så med denne her kage med crumble på toppen ? Den er også super god!
    Kh Anne

  5. Kira skriver

    6. maj 2011 kl. 15:46

    Sikke nogle smukke rabarber-billeder! Jeg ender altid med at forlade din blog helt lækkersulten, altså. 😉

  6. M.U.M.S skriver

    7. maj 2011 kl. 14:00

    Ihhh… elsker at læse med på din blog, Anne 🙂
    Jeg er selv forholdsvis ny i rabarber-området, men købte selv årets (for mit vedkommende i hvert fald) første rabarber og har gået og spekuleret lidt over hvad jeg skal lave med dem, så tusind tak for inspiration:)

  7. Anne au Chocolat skriver

    7. maj 2011 kl. 23:31

    Hihi Kira! Det er en sød forbandelse 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    7. maj 2011 kl. 23:32

    Kære M.U.M.S
    Tak for en fin kommentar. Glæd dig til at lege med rabarberne.
    Kh Anne

  9. Thea skriver

    23. juni 2016 kl. 11:12

    Hej Anne, hvor mange personer rækker opskriften til? Skal lave kagen til 4 på lørdag tænkte jeg 🙂
    bedste hilsner Thea

  10. Anne au Chocolat skriver

    23. juni 2016 kl. 11:30

    Hej Thea,
    Så ville jeg nok gange opskriften med 3 eller 4 og bage den i et lidt større ildfast fad i stedet 🙂
    Kh Anne

  11. Thea skriver

    24. juni 2016 kl. 07:20

    Tusinde tak for svar, til trods for at det er en 5 år gammel opskrift 🙂 Det vil jeg gøre, glæder mig til at servere den!

Trackbacks

  1. En lille rabarberkage med frangipane siger:
    6. maj 2011 kl. 10:59

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

  2. En lille rabarberkage med frangipane | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    6. maj 2011 kl. 12:10

    […] See the article here: En lille rabarberkage med frangipane […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap