I søndags cyklede min tvillingebror og jeg en lang tur i solen med skyer på himlen. Vi krydsede Langebro og cyklede og cyklede og cyklede, forbi en masse haveforeninger, grønne træer og blomster for langt om længe at komme til den hyggeligste have. Min veninde Mettes have. Når jeg skriver Mette, mener jeg grøntsagsdronningen Mette Helbæk fra Din Baghave, som forleden sæsonåbnede med adresse på Grønttorvet og grøntsalg i Tullinsgade, Victor Borges Plads og nu også i Ørestaden. Sådan, det er sejt!
I haven grillede Mette og hendes mand nye danske asparges, som vi spiste sammen med stenbidderrogn og sommersalat. Det var de første danske asparges, jeg smagte i år. De var så smukt grønne og sprøde, og I kan tro, at jeg gik til den. Vi drak læskende dansk cider, og til dessert spiste vi en skøn rabarbertrifli med råsyltede rabarber, vanillet flødeskum og en sød topping af knasende sprødt rugbrød. Faktisk var den så skøn, at jeg ikke kan lade være med at vise jer den, selvom jeg normalt ikke blander flere opskrifter sammen i et indlæg. Men i virkeligheden er der også en sammenhæng, da jeg lod mig inspirere og råsyltede rabarber til min egen opskrift. Mere om det lige om lidt; her er rabarbertriflien:

Jeg har genbrugt opskriften fra dette abrikos-indlæg, da mandelmel, smør, æg og sukker er basisvarer og altid kan findes i mit køkken. Derudover elsker jeg kombinationen af syrlige rabarber og søde mandler. Denne gang agerede min veninde Caroline medspiser i stedet for brormand, og græsk yoghurt akkompagnerede kagen i stedet for fuldfed creme fraiche. Det var ganske strålende.
Opskriften lyder:
3 stængler vinrabarber
50 g sukker
1/2 stang vanille
1 dl vand
40 g smør, blødt
40 g sukker
40 g mandelmel
1 æg
Mandler, hakkede
Skyl og rens rabarberne og skær dem i tynde skiver. Kog 50 g sukker, vanille og vand sammen til en sukkerlage og hæld over rabarberne. Køl af.
Pisk smør og sukker godt sammen, vend mandelmelet i og tilsæt ægget. Hæld mandelcremen i de små fade, dræn rabarberne og tryk dem let ned i cremen. Drys de hakkede mandler over og bag i ovnen ved 165 grader, til cremen er flot gylden.
Server kagerne lune eller afkølede.



