Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Sådan får du mest ud af vanillen

10. maj 2011 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

I det her lille indlæg vil jeg fortælle jer om et nyttigt vanille-trick, jeg har lært af min mor. Min mor har brugt tricket, som jeg længe kan huske – og jeg gør det, når jeg husker det 🙂

Kender I det, at man flækker en lækker tyk vanillestang og tømmer den for korn, som eksempelvis ryger ned i fløden til panna cotta’en. Men så sker der det, at de fine korn svømmer sammen rundt i fløden og danner store klumper af vanille, så man bliver nødt til at si blandingen. Mange gange ender en masse af de små korns liv i mellem siens fine masker i stedet for at berige fløden med den fulde vanillesmag.

Min mor fandt ud af, at det er nemmere at fordele vanillen fra starten, hvis man blander den med lidt sukker, inden den kommer i fløden. Der skal jo alligevel sukker i panna cotta’en. Man gør det lettest med hjælp fra bagsiden af en urtekniv eller lignende. Det kan godt være, at man spolerer de små vanillekorns ustyrlige sociale trang ved at skille dem ad, men de bliver da i hvert fald blandet med noget sødt!

Skrevet i: Uncategorized Tags: sukker, vanille, vanillekorn, vanillestang, vanillesukker

Previous Post: « En lille rabarberkage med frangipane
Next Post: Rabarbersnitter med glasur og frysetørrede jordbær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kira skriver

    10. maj 2011 kl. 11:55

    Et rigtig godt tip som bestemt må noteres!

  2. Louises lakridser skriver

    12. maj 2011 kl. 11:29

    Den er noteret. Og så de “tomme” stængler ned i et glas med sukker, så du næste gang har hjemmegjort vaniliesukker. Det er et af min mors husråd.

  3. Anne au Chocolat skriver

    13. maj 2011 kl. 15:36

    Kære Kira og Louise
    Ja det er vældigt smart og godt når man vil udnytte den god vanille bedst muligt 🙂

  4. Cafezinho skriver

    19. maj 2011 kl. 09:10

    Yes, det er et super godt råd, sukkeret bliver så lækkert:) Når man så har blandet sukkeret og vanillen, kan den bruges som sukker til espressoen eller generelt som søde middel! 🙂
    http://www.cafezinho.dk/2011/04/12/vaniljefixet/

    God bede dags ferie:)
    Rune
    Kaffeblogger

  5. Anne au Chocolat skriver

    19. maj 2011 kl. 12:40

    Hvaeh Rune… du har vist også en sød tand 🙂

  6. Mads skriver

    26. maj 2011 kl. 13:42

    … en anden måde at udnytte de tomme stængler på er at skære dem ud i mindre stykker og proppe stykkerne ned i et lille glas med låg, hvorefter der hældes vodka på. Lad det stå og efter noget tid, så har man glimrende vaniljeessens som kan drikkes som et shot, tilsættes til frugtlikører/snapse eller bruges til bagning.

Trackbacks

  1. Sådan får du mest ud af vanillen siger:
    10. maj 2011 kl. 09:36

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap