E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Sådan får du mest ud af vanillen

10. maj 2011 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

I det her lille indlæg vil jeg fortælle jer om et nyttigt vanille-trick, jeg har lært af min mor. Min mor har brugt tricket, som jeg længe kan huske – og jeg gør det, når jeg husker det 🙂

Kender I det, at man flækker en lækker tyk vanillestang og tømmer den for korn, som eksempelvis ryger ned i fløden til panna cotta’en. Men så sker der det, at de fine korn svømmer sammen rundt i fløden og danner store klumper af vanille, så man bliver nødt til at si blandingen. Mange gange ender en masse af de små korns liv i mellem siens fine masker i stedet for at berige fløden med den fulde vanillesmag.

Min mor fandt ud af, at det er nemmere at fordele vanillen fra starten, hvis man blander den med lidt sukker, inden den kommer i fløden. Der skal jo alligevel sukker i panna cotta’en. Man gør det lettest med hjælp fra bagsiden af en urtekniv eller lignende. Det kan godt være, at man spolerer de små vanillekorns ustyrlige sociale trang ved at skille dem ad, men de bliver da i hvert fald blandet med noget sødt!

Skrevet i: Uncategorized Tags: sukker, vanille, vanillekorn, vanillestang, vanillesukker

Previous Post: « En lille rabarberkage med frangipane
Next Post: Rabarbersnitter med glasur og frysetørrede jordbær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kira skriver

    10. maj 2011 kl. 11:55

    Et rigtig godt tip som bestemt må noteres!

  2. Louises lakridser skriver

    12. maj 2011 kl. 11:29

    Den er noteret. Og så de “tomme” stængler ned i et glas med sukker, så du næste gang har hjemmegjort vaniliesukker. Det er et af min mors husråd.

  3. Anne au Chocolat skriver

    13. maj 2011 kl. 15:36

    Kære Kira og Louise
    Ja det er vældigt smart og godt når man vil udnytte den god vanille bedst muligt 🙂

  4. Cafezinho skriver

    19. maj 2011 kl. 09:10

    Yes, det er et super godt råd, sukkeret bliver så lækkert:) Når man så har blandet sukkeret og vanillen, kan den bruges som sukker til espressoen eller generelt som søde middel! 🙂
    http://www.cafezinho.dk/2011/04/12/vaniljefixet/

    God bede dags ferie:)
    Rune
    Kaffeblogger

  5. Anne au Chocolat skriver

    19. maj 2011 kl. 12:40

    Hvaeh Rune… du har vist også en sød tand 🙂

  6. Mads skriver

    26. maj 2011 kl. 13:42

    … en anden måde at udnytte de tomme stængler på er at skære dem ud i mindre stykker og proppe stykkerne ned i et lille glas med låg, hvorefter der hældes vodka på. Lad det stå og efter noget tid, så har man glimrende vaniljeessens som kan drikkes som et shot, tilsættes til frugtlikører/snapse eller bruges til bagning.

Trackbacks

  1. Sådan får du mest ud af vanillen siger:
    10. maj 2011 kl. 09:36

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Har I også et helt særligt forhold til risalaman Har I også et helt særligt forhold til risalamande, og hvordan den skal være i smag og konsistens? Det har jeg! 😄 
@aamanns.dk laver en virkelig dejlig en af slagsen, som vi nød til vores lille julefrokost i går på Aamanns 1921 🍒 En anelse mere fast i det, end jeg selv laver den, men det kunne også noget - og smagen sad lige i skabet🫶🏻
Vi spiste desuden helleflynder og and, og det hele var virkelig julelækkert. Og hvor er det bare hyggeligt med al den sne, og jeg har fundet min bamsejakke frem igen ❄️☃️ Glædelig 1. søndag i advent ✨
En december lørdag morgen med nybagte boller, jul En december lørdag morgen med nybagte boller, julekalender, Alene Hjemme og varm kaffe på programmet ❄️☃️✨☕️🫶🏻🍫 God weekend!
1. december på arbejdet med risalamande cheesecak 1. december på arbejdet med risalamande cheesecakes, julemusik og Roskilde i sneklæder ❄️☃️🧁🍒
Vanilje-jule-parfait-is med marcipan, brændte man Vanilje-jule-parfait-is med marcipan, brændte mandler og amarena kirsebær 🍨🍒. Den laves uden ismaskine og er en drøm af en juledessert ✨ 
Desuden et alletiders alternativ til risalamanden, hvis man nu ikke er til den slags ☺️
Her kommer opskriften, som er til 6 personer 🥰

🍒🍨

3 æggehvider (pasteuriserede, evt)
85 g sukker
250 ml piskefløde
3 æggeblommer (pasteuriserede, evt)
Korn af 1 vaniljestang
70 g marcipan
100 g brændte mandler
70 g amarena kirsebær

Pisk æggehviderne til marengs med halvdelen af sukkeret i en skål. Pisk derefter fløden til en blød flødeskum en anden skål. Pisk til sidst æggeblommerne lyse og luftige med resten af bagesukkeret samt vaniljekorn i en tredje skål. Vend forsigtigt marengs i æggeblommerne og dernæst flødeskummet. Skær marcipan i mindre stykker, hak de brændte mandler, halvér amarena kirsebær og vend alle tre dele forsigtigt i iscremen og hæld den i en lille brødform beklædt med bagepapir. Frys isen i mindst 4 timer og gerne natten over.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap