Forleden dag strålede solen noget så smukt. Lige præcis som den gør på denne flotte lørdag morgen. Jeg brugte lidt af eftermiddagen i Torvehallerne med min veninde Katrine, som ses på billedet og som jeg kender, fordi vi begge har arbejdet på køkkenskolen i Tourrettes-sur-Loup hos Arne Fusager og Birthe Sandager. Det er sjovt, som vi altid ender med at tale om maden fra køkkenskolen. Men ingen af os kan heller skjule, at det har været nogle yderst maddannende år, vi har haft i køkkenet i Tourrettes. Katrine har i øvrigt også startet en madblog, som jeg glæder mig til at følge med i. Allerede nu skinner glæden til den sydfranske (blandt andet) mad og de gode råvarer igennem.
Den fine fyr I ser på det andet billedet er canadiske Jake fra The Coffee Collective i Torvehallerne, som er et super sjovt og passioneret kaffevæsen. Læg mærke til ordet sjovt. En af de første gange jeg mødte ham, påstod han, at han ikke kunne spise et stykke mørk chokolade uden at nyse. Jeg har efterfølgende fået ham på andre tanker. Men nu kender han også Valrhona : ) Noget andet sjovt er, at han i januar vandt de uofficielle Københavnermesterskaber i sort kaffebrygning, som blev afholdt på Kent Kaffelaboratorium ved at brygge sin kaffe i en tepose. Den smagte overraskende godt! Det sidste sjove (for nu) er, at han også har lavet en blog, Coffee Funnies, som består af sjove videoer fra kaffens skøre verden. Jeg er hooked. Check den ud : )
Jake lavede i øvrigt en dejlig V60 til mig og en islatte til Katrine. Årets første islatte for hendes vedkommende. Dejligt med kaffe i solen!
På billederne ovenfor kan I se de tre chokoladedesserter, jeg spiste på Numéro 64 til chokolademiddagen, jeg deltog i forleden i forbindelse med Chokoladeselskabets 20 års jubilæum og Chokoladefestivalen 2012 – som der i øvrigt kun er en uge til i dag!
De første to retter, som bestod af hummer og kalvebrisler, fik jeg desværre ikke knipset billeder af. De smagte godt omend de efter min smag sagtens kunnet have været mere chokoladet.
De tre sidste retter – chokoladedesserterne – sad lige i skabet!
Tanariva mælkechocolade
rum, nyangbo chokoladecreme, crumble og banan
~
Gianduja mousse
havtorn, jordskokkechips, kakaois fra Jacob De Neergaard,
~
Hvid chokolade
citron, lakrids, fennikel og sort oliven.
Jeg vil ikke gå for meget i detaljer med desserterne andet end at sige, at Mr. Strangas havde kreeret små himmelske mundfulde. Han forstår at skabe den rige chokoladesmag og cremede fornemmelse i alt, hvad han laver.
Men jo, I skal lige have med, at da han præsenterede anden dessert, valgte han at sige til hele forsamlingen, at jeg altså stadig ikke måtte få opskriften på hans karamel – der blev nemlig serveret karamel med små stykker af banan i denne dessert – til gengæld gav han mig et par ekstra skefulde, og hold da helt fast hvor jeg blev jeg vild med kombinationen af banan og karamel.
Niko er en af de venner, som får mig til at rødme men også fylder mit liv med sødme!
Apropos sødme, står jeres weekend på lækre desserter, kager eller andre søde sager ? Fortæl endelig. Jeg sluger det hele råt : )
marie skriver
Min gør i hvert fald 🙂 I går på Restaurant AOC, hvor de serverede den mest fantastiske dessert, en pæreis overtrukket med hvid chokolade iblandet assam te. Så godt! I aften skal jeg lave din skyr panna cotta med vaniljesyltede pærer og lys chokolade
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
Det lyder vidunderligt – begge dele 🙂
Kh Anne
Dorte skriver
Tjek – har lige tømt Irma for hvider som optakt til at lege med din chokolade mousse.. kan ikke komme i tanke om nogen bedre måde at fejre en specialeaflevering. Skal også have min debut som hvid chokoladebager…
Dejlig inspiration, tak Anne.
Jane skriver
Uha, hvor ville jeg gerne være i dine sko, og få del i alle dine oplevelser med lutter lækkerier. Lidt sødt er det blevet til; en Tarte Tatin (mit første forsøg med denne klassiker, og den blev både smuk og lækker) med en dejlig hjemmelavet vanilleparfait. God weekend og god fornøjelse 🙂
Cafezinho skriver
Hej Anne,
Mange tak for det fine link:)
Jeg ved ikke om du har tjekket mine fredags misto ud i 2011, jeg har også smidt en masse sjove kaffe vidoes og andet sjovt på bloggen, http://www.cafezinho.dk/fredags-misto/
Mvh.
Rune
Kaffeblogger
Kathrine skriver
Ihh hvor ser det dog skønt ud! Jeg var i torvehallerne fredag eftermiddag med svigermor, hvor vi købte ind til et lækkert ostebord med tilhørende brød.
Skal til min kusines fødselsdag imorgen, og der ved jeg at den obligatoriske lagkage vil være at finde 🙂 Og et godt stykke lagkage er alt for undervurderet, det er jo rigtig lækkert!
Plus jeg regner med at tage til chokoladefestival søndag næste weekend, for hvad skulle man ellers bruge sin søndag på end omgivet af alskens lækkerier med chokolade 😀
Fed blog og rigtig god weekend!
Victoria Sommer skriver
Kære Anne,
må lige høre noget mere til det med at nyse, når man spiser mørk chokolade. Eller retter hvordan man undgår det. Min søn har det på samme måde. Jo mørkere chokolade, jo hurtigere nyser han. Han elsker heldigvis hvid chokolade. Han har det på samme måde med pebermynte. Et stykke tyggummi kan udløse en ordentlig omgang nysen.
Håber du vil dele din viden med os, så han kan spise den gode mørke chokolade uden at nyse
Søren Sørensen skriver
Hej Anne.
Det ser ud til at du har haft en fantastisk weekend. Tror jeg vil kigge lidt på de 2 blogge du omtaler. Min weekend stod på 2 x 13 timers arbejde, så intet sødt eller lækkert til mig. 🙁 Til gengæld har jeg fri de næste 2 uger og du kan tro jeg har tænkt mig at udnytte det… Har planer om boller med tørret frugt og chokolade, høje muffins og en sød luftig bolle, udhulet og fyldt med en kaffe-chokolade creme. Så mon ikke jeg får indhentet det tabte fra weekenden. 🙂
Jeg bliver virkelig imponeret når jeg ser dine billeder fra chokolademiddagen. Hvordan får de dog idéerne til alle de smage og kombinationer… Det er virkelig flot.
Mvh Søren
Anne au Chocolat skriver
Kære Dorte
Tillykke med specialeaflevering! 🙂
Håber din weekend-proppet-med-chokolade var et hit!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane
Uhm jeg ELSKER tarte tatin 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Rune
Jo, jeg har skam fulgt lidt med 🙂 Godt at du synes om linket!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Kathrine
Jeg fik også lagkage søndag! Nam nam nam 🙂
Det kan være, at vi ses på chokoladefestivalen!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Victoria
Jeg har desværre ikke noget yderligere kendskab til, hvorfor nogle folk nyser af chokolade. Egentlig troede jeg bare, at Jake jokede! Hmm… jeg skal nok melde tilbage hvis jeg finder ud af noget.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Søren
Det lyder til, at du har nogle gode søde sager i vente 🙂
Kh Anne