Det er ved at være et år siden, at jeg smagte de lækre kirsebærvine fra Frederiksdal Gods på Lolland for første gang og blev forelsket. Mere nøjagtigt var det til en smagning hos Suhrs, hvor vinentusiasten Morten Brink Iwersen – som i sin tid fik idéen til at bruge godsets stevnsbær, en over 100 år gammel surkirsebær sort, til at producere kirsebærvin i topklasse – passioneret fortalte om de forskellige søde kirsebærvine, mens vi smagte på dem alle. Efter smagningen blev vi budt mere kirsebærvin serveret til blå kornblomst og brød – sikke en fortrinlig forening! Jeg har også siden hen med stor fornøjelse drukket de forførende lækre kirsebærvine til andre blåskimmeloste.
I går eftermiddags lavede mor æbleskiver, og vi drak Sur Lie kirsebærvinen til. Måske den havde været mere oplagt at drikke til ris à l’amanden samme aften, men far ville altså have portvin til, og så var jeg heller ikke i tvivl om, at denne smukt aromatiske kirsebærvin ville gå perfekt til de sprøde og indeni svampet bløde og ikke alt for søde æbleskiver. Og det gjorde den i allerhøjeste dejlige grad. Navnet Sur Lie vil sige, at vinen i produktionen har ligget på bundfaldet, hvilket resulterer i en helt særlig rig og fyldig smag. Vinen havde en nuanceret friskhed over sig og var samtidig ikke alt for sødmefuld, og så havde den en vidunderlig smag af kirsebær, og duften var over the top himmelsk. Jeg har en Sur Lie mere derhjemme, men den har jeg bestemt mig for at bruge til en dessert i det nye år. Har I nogle fabelagtige idéer til, hvad jeg skulle prøve at kreere med sådan en kirsebærvin ? 🙂
Ann-Christine skriver
Årh, søde Anne – den kirsebærvin lyder jo nærmest forførende lækker. Og jeg har faktisk ikke rigtig drukket kirsebærvin siden 10 klasse, hvor jeg til en klassefest fik serveret noget sukkersødt stads.
Jeg må helt sikkert drikke kirsebærvin til næste års ris a’la mande. I år blev det en god portvin 🙂
I øvrigt er jeg nærmest lykkelig over at have fundet ud af at mit gamle æbleskivejern duer på vores induktion, så nu skal jeg snart lave dine æbleskiver med Valrhona. Glæder mig
Glædelig jul til dig og ønsker om et rigtig godt og chokoladefyldt nytår
Ingw skriver
Kære Anne
Tak for svar i dit sidste indlæg. Jeg havde 2 glas og der var 3 der gerne ville have den lunet og 3 der foretrak den kold. Den smagte så herligt så herligt, så, ja vi spiste også meget mere ris á la mande end vi plejer.
Rigtig godt nytår
Inge
Anne au Chocolat skriver
Kæreste Ann-Christine
Du skal helt klart smage vinen!
Vi kunne også lave en dessert sammen med den en dag i det nye år, og så smage den samtidig! Man skal jo ikke putte hele vinen i desserten 🙂
Lyder dejligt med æbleskiver! Haps 🙂
Håber du har haft en dejlig jul!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Inge
Godt at du klarede dig fint uden mit svar 🙂
Jeg ønsker også dig et godt og dejlig nytår!
Kh Anne
Ann-Christine skriver
Det kunne være super hyggeligt, Anne! Den er jeg da med på – jeg er også spændt på hvilken dessert du kan trylle frem med den skønne kirsebærvin som en af ingredienserne.
Vi har haft den dejligste jul, rigtig hyggelig og rar. Det håber jeg også du har 🙂
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Cecilie skriver
Hej Anne
Ser at du leder efter opskrifter med kirsebærvin 🙂
Hvis du kigger på Frederiksdals hjemmeside, ligger der 8 opskrifter fra kokken Jan Friis-Mikkelsen – god fornøjelse!
/cecilie
http://www.frederiksdal.com/dk/opskrifter.html
Lasse holdbæk skriver
Hej Cecilie
De har nogle lækre opskrifter, men kan også anbefale tage forbi cocktailen baren “lidkøb” i kbh. De bruger den i en cocktail 😉