E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Salte macadamias med hvid chokolade

27. december 2011 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

Lillejuleaften lavede jeg atter disse konfektstykker, da de mildest talt var et kæmpe hit, første gang jeg serverede dem for min familie.
Jeg smeltede rigeligt hvid chokolade (Ivoire fra Varlhona), da jeg altid foretrækker at have have nok chokolade at lege med, når der skal overtrækkes konfekt og andre chokolader. Denne her gang smeltede jeg dog alt for meget, og heldigvis fandt min mor og jeg på at bruge resten af den lækre hvide chokolade til at overtrække en pose salte macadamias. Så simpelt.
Ikke desto mindre viste det sig at være et af julens små vidundere. Kombinationen af blød og vanillet hvid chokolade og en sprød og saltet macadamia er fantastisk skøn og yderst vanedannende 🙂

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: hvid chokolade, ivoire, jul, macadamia nødder, macadamias, salt, valrhona

Previous Post: « Sur Lie Kirsebærvin fra Frederiksdal Gods og æbleskiver
Next Post: En guddommelig dessert på Mortens Kro »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sofie skriver

    28. december 2011 kl. 00:33

    Hej Anne!

    Kommer du ikke med lidt inspiration/et foreslag til årets nytårsdessert? 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    28. december 2011 kl. 11:05

    Kære Sofie
    Jeg når desværre ikke at blogge om en decideret nytårsdessert, da jeg er i Skagen lige indtil den 30. om aftenen – og jeg skal derfor bruge en god del af lørdagen på at forberede aftenens dessert. M E N jeg kan fortælle dig, at jeg skal lave chokolademousse à la Valrhona toppet med en form for syltet frugt og sprøde nødder! Det er i hvert fald det, jeg lige har lyst til at lave i dag.
    Hvad har du i tankerne ? 🙂

  3. Camilla (Himmelske kager) skriver

    28. december 2011 kl. 21:28

    Ohh, det lyder godt. Hvor ærgeligt, at jeg ikke selv kom på den idé, da jeg forleden serverede Macadamias for mine gæster – OG tilmed havde noget Ivoire i overskud. Men se det skal jo ikke tage mig lang tid at få købt en ny pose Macadamias…. 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    29. december 2011 kl. 10:36

    Kære Camilla
    Macadamias er jo også himmelske i ren form 🙂 Alligevel kan du nu glæde dig til at overtrække næste pose med hvid chokolade!

    Godt nytår 🙂

    Kh Anne

Trackbacks

  1. Jeg glæder mig i denne Tid; nu falder Julesneen hvid, og saa maa Julen komme! | Madbloggernes Himmel siger:
    12. november 2012 kl. 20:38

    […] fra Anne au Chocolat byder på Hjemmelavet bounty, Salte macadamianødder med hvid chokolade og Figner og abrikoser dyppet i […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap