E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

En guddommelig dessert på Mortens Kro

29. december 2011 af Anne au Chocolat 19 kommentarer

Jeg er stadig nordenfjords og nyder det fuldt ud. I en hel uge har jeg helliget mig den nordjyske natur, luft og havet. Og så har jeg spist vidunderlig mad og slappet noget så fantastisk af. I morgen går turen dog atter sydøst på, og jeg glæder mig faktisk også til at komme hjem til Nørrebro igen.

I aftes spiste jeg en guddommelig middag på den hyggelige Restaurant Mortens Kro i Aalborg med mine forældre. Alle retterne sad lige i skabet og talte tydeligt til mit store madhjerte. Desserten var virkelig perfekt, og jeg gad utroligt godt prøve at genskabe den til nytår, men da jeg først kommer hjem sent i morgen aften, bliver det svært at nå. I stedet har jeg tænkt mig at lave den chokolademousse, jeg blev introduceret til hos Valrhona i slutningen af november og så toppe den af med et blødt og sprødt og syrligt sødt indslag. Da mine veninder, jeg skal fejre nytår med, også læser chokobloggen, lader jeg toppingen være en overraskelse.

Tilbage til Mortens lille juledessert-landskab, som bestod af en lækker blød nougat-iscreme, en syrlig men sødmefuld sorbet lavet på klementin og en række knasende sprøde elementer i form af lækre små kirsebærmarengs, ristede hasselnødder og krystalliseret chokolade. Derudover var der også en lille fræk sød og sej kokostop og nogle syrlige stjerner af havtornskum. Og så fik jeg tilmed en hel kop chokolade crème brûlée for mig selv. Den var proppet med nuanceret chokoladesmag, smukt cremet og beriget med et karamelliseret sukkerlag, der havde det helt perfekte sprøde knæk.

Sådan en dessert kunne jeg snildt spise nogle flere af 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: Aalborg, chokolade, chokolade crème brûlée, crème brûlée, havtorn, kirsebær, kirsebærmarengs, klementiner, klementinsorbet, kokostoppe, marengs, Restaurant Mortens Kro, ristede hasselnødder, valrhona

Previous Post: « Salte macadamias med hvid chokolade
Next Post: Årets sidste dessert – chokolademousse à la Valrhona »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ida skriver

    29. december 2011 kl. 15:46

    Mmm det lyder lækkert! På trods af at jeg bor i Aalborg, har jeg stadig et besøg på Mortens Kro tilgode. Heldigvis bliver der rettet op på det i det nye år, og jeg glæder mig helt vildt. Din beskrivelse af desserten har bestemt ikke gjort forventningens glæde mindre!

  2. Grøntsagspigen skriver

    29. december 2011 kl. 16:23

    Nougatis og klementin sorbet, det lyder som en rigtig lækkerbisken, og smukt ser det ud.

  3. Maja skriver

    29. december 2011 kl. 17:16

    Mmmmm-mega-mums. Jeg er lige blevet ustyrlig lækkersulten. Hvorfor besøger jeg ikke Aalborg lidt oftere? 🙂

  4. Jane skriver

    29. december 2011 kl. 19:34

    Mums!!! Det ser virkelig guddommelig lækkert ud. Tak, det gav mig inspiration til nytårsdesserten.

    Rigtig godt nytår

  5. Gita Street skriver

    30. december 2011 kl. 01:00

    Det ser ret lækkert ud. Det fylder en del mere på tallerkenen end jeg har oplevet på Mortens Kro, men det ser ud til at være på en lækker måde.

  6. Marian skriver

    30. december 2011 kl. 07:56

    Jeg har spist på næsten alle restauranter i Aalborg. Næsten. Men Mortens Kro mangler jeg. Den dessert ser vidunderlig ud og selvom kl. kun er 8 om morgenen kunne jeg sagtens lige nyde sådan en fætter….

  7. Nanna Planck Drost-Nissen skriver

    30. december 2011 kl. 17:45

    Kære Anne ….Dejligt at høre du har nydt ugen i det nordjyske sammen med din familie !!! fået slappet af og indåndet naturen skønne luft og kraft deroppe!!! I er jo en travl familie og for at klare hverdagen må man lades op ind imellem og det tror jeg i er gode til…..Jeg har netop lavet vores Nyt Års dessert efter bestilling (herren i huset) Panne cotta lavet med kærlig hånd – den skal serveres med en bl.a frugt colli som jeg også har kælet lidt for….Jeg sender mine bedste ønsker om et godt Nyt År for dig og dine….et nyt år med ny inspiration og glæder i denne “Søde Verden”

  8. Nanna Planck Drost-Nissen skriver

    30. december 2011 kl. 17:47

    Altså ikke Bl.a men blandet….det går lidt hurtigt ind imellem…

  9. Anne au Chocolat skriver

    31. december 2011 kl. 13:24

    Kære Ida
    Lov mig at du besøger Mortens Kro i det nye år 🙂
    Godt nytår.
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    31. december 2011 kl. 13:26

    Kære Grøntsagspigen
    Det var virkelig en himmelsk kombination!
    Godt nytår 🙂
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    31. december 2011 kl. 13:26

    Kære Maja
    Der er ikke andet for end at tage nordpå 🙂
    Godt nytår!
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    31. december 2011 kl. 13:28

    Kære Jane
    Det glæder mig at høre at desserten kunne inspirere!
    Godt nytår.
    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    31. december 2011 kl. 13:29

    Kære Gita
    Den var himmelsk 🙂
    Godt nytår!
    Kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    31. december 2011 kl. 13:29

    Kære Marian
    Du kan godt glæde dig til at prøve Mortens Kro i det nye år 🙂
    Godt nytår!
    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    31. december 2011 kl. 13:30

    Kære Nanna
    Tusind tak for din søde hilsen. Det lyder vel nok lækkert med panna cotta!
    Rigtig godt nytår til dig.
    Kh Anne

  16. Anders Damm skriver

    2. januar 2012 kl. 18:25

    Godt at se andre få øjnene op for Aalborgs bedste restaurant:)

  17. Anne au Chocolat skriver

    2. januar 2012 kl. 19:53

    Kære Anders,
    Ja men du manglede 😉
    Det var en sand fornøjelse og et dejligt gensyn med Morten! Det er ca. 12 år siden, at jeg spiste hos ham sidst 🙂

  18. Peter skriver

    23. august 2017 kl. 11:48

    Crème brûlée fra Mortens Kro smager jo så dejligt, virkelig godt!

    Jeg er lidt på udkig efter samme dessert i Aalborg bare på en anden restaurant.

    Nogle der ved hvor dette kan fås?

    restaurantaalborg.dk har endnu ikke lavet en dessert kategori..

    Ville ellers være nemt med et hurtigt overblik.

    Håber at høre fra jer 🙂

  19. Peter skriver

    23. august 2017 kl. 11:49

    Ups, skrev lige forkert 🙂

    http://restaurantaalborg.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap