Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Årets sidste dessert – chokolademousse à la Valrhona

1. januar 2012 af Anne au Chocolat 18 kommentarer

Godt nytår søde læsere! Jeg håber, at I kom sjovt og sikkert ind i det nye år, og at I spiste skøn mad med dejlige mennesker.
Det gjorde jeg. Jeg var sammen med mine bedste veninder fra Aalborg, og jeg havde desserten med. Chokolademousse med vanillesyltede blommer og bagt hvid chokolade. Det var et stort hit, da alle mine veninder heldigvis ELSKER chokolade.
Til chokolademoussen brugte jeg opskriften fra chokoladeskolen i Tain l’Hermitage, men jeg lavede lidt om på mængderne – jeg kunne ikke lade være. Jeg brugte Caraïbe, da det lige var den, jeg havde ved hånden. Dog er Guanaja’en den, Valrhona anbefaler. Hvis man vil have en mere syrlig mousse, kunne jeg forestille mig, at Manjari’en ville være smuk at putte i. Det syrlige indslag i nytårsdesserten var dog de vanillesyltede blommer. Jeg lavede rigeligt sukkerlage/sirup, da jeg godt kan lide at drikke blommesaftevand bagefter : )
Den hvide chokolade hakkede jeg, som I har læst utallige gange før, i grove stykker og bagte ved 190 grader i ovnen, til stykkerne var gyldne. Når de køler af, bliver de helt sprøde og smager som Daim, som pigerne fint bemærkede i går.

Opskriften på chokolademoussen lyder således:

115 g fløde
225 g chokolade, gerne Guanaja 70% Valrhona
4 æggeblommer
9 æggehvider
40 g sukker

Hak chokoladen og smelt den (lad den ikke overstige 55 grader). Bring piskefløden i kog. Hæld 1/3 af den varme fløde over chokoladen. Rør rundt med en dejskraber, til massen er fint homogen. Tilsæt den næste 1/3 fløde og rør igen til massen har samlet sig. Tilsæt resten af fløden og rør godt til, så massen samler sig og har en smuk blank overflade. Tilsæt æggeblommerne. Lad chokoladeblandingen afkøle lidt. Pisk hviderne med sukker til en blød marengs. Vend først 1/4 af hviderne i chokoladeblandingen og derefter resten.
Hæld moussen i portionsforme eller i en stor serveringsskål. Lad moussen sætte sig i køleskabet i mindst 12 timer.

Opskriften på blommerne er:

10 blommer, skåret i mindre både
2,5 dl vand
150 g lys rørsukker
1/2 vanillestang

Bring vand, sukker og vanille i kog, så siruppen efterhånden reduceres lidt. Hæld siruppen over blommerne i en skål og lad dem køle ned, inden de kommer på køl.

Denne lille chokolademousse fik jeg til morgenmad i dag. Jeg spiser lige så mange søde sager i januar som resten af året : )

Skrevet i: Desserter Tags: blommer, caraïbe, chokolade, chokolademousse, guanaja, hvid chokolade, Manjari, Nytårsaften, valrhona, vanille, vanillesyltede blommer

Previous Post: « En guddommelig dessert på Mortens Kro
Next Post: Kære grå regnvejr – giv mig en Mochaccino fra Estate Kaffebar, tak! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie Rytter skriver

    1. januar 2012 kl. 17:06

    Det var en intet mindre end fantastisk dessert, som matchede en fantastisk aften 🙂 Jeg glæder mig allerede til at afprøve den hvide bagte chokolade herhjemme – og følger dermed dit eksempel: Der skal også være søde sager i januar!

  2. Heidi skriver

    2. januar 2012 kl. 10:36

    Har altid undret mig over dem der “bager” hvid chokolade. Men nu bliver jeg nød til at prøve selv. For det lyder altså for lækkert.

    Godt nytår.

    Heidi

  3. Linn skriver

    3. januar 2012 kl. 15:17

    Hvor ser det lækkert ud! Håber I kom godt ind i det nye år!

  4. Anne au Chocolat skriver

    3. januar 2012 kl. 18:55

    Kære Rytter
    Hurra for søde sager og bagt hvid chokolade i januar 🙂
    Kram

  5. Anne au Chocolat skriver

    3. januar 2012 kl. 18:56

    Kære Heidi
    Giv endelig lyd fra dig, når du har prøvet det 🙂

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    3. januar 2012 kl. 18:57

    Kære Linn
    Tusind tak 🙂 Jeg håber også, at du fik hoppet fint ind i 2012!
    Kh Anne

  7. Maria skriver

    6. januar 2012 kl. 23:50

    Hej 🙂

    Sikke en lækker lækker blog!
    Jeg har lige et enkelt spørgsmål. Hvor mange mennesker er denne opskrift cirka til? Synes 9 æggehvider lyder af en del 😉

    På forhånd tak!
    Kh Maria

  8. Anne au Chocolat skriver

    7. januar 2012 kl. 00:39

    Kære Maria
    Tusind tak 🙂
    Opskriften er til 8-10 mennesker!

    Kh Anne

  9. Sara skriver

    26. august 2012 kl. 08:52

    Hej Anne
    Hvad er det bagte, du har ovenpå chokolademoussen (ikke blommerne!)?

  10. Anne au Chocolat skriver

    26. august 2012 kl. 19:16

    Kære Sara

    Det er bagt hvid chokolade, som jeg også fortæller om længere oppe i indlægget 😉

    Kh Anne

  11. Stine skriver

    24. januar 2013 kl. 11:51

    hej Anne

    Mon ikke blommerne kan laves dagen i forvejen?

    I øvrigt en skøn side du har! Ak, Ak, der røg den slankekur 😉

    KH stine

  12. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2013 kl. 13:55

    Kære Stine,
    Jo det kan du tro!

    Kh Anne

  13. Kristina skriver

    7. marts 2013 kl. 13:01

    Jeg bliver nødt til at spørge. Jeg har fået en ide om at jeg vil lave hvid chokolademousse, kan man bruge den her opskrift og bare skifte chokoladen ud?

  14. Louise skriver

    1. januar 2014 kl. 12:48

    Tak for en fantastisk hjemmeside!
    Jeg lavede denne chokolademousse i går til nytår, men jeg var ikke helt tilfreds med konsistensen – den blev sådan lidt klæbrig. Jeg tror at jeg vil forsøge mig med lidt færre æggehvider næste gang – eller måske bytte nogle af dem ud med flødeskum 🙂

  15. Anne au Chocolat skriver

    2. januar 2014 kl. 19:35

    Kære Louise
    Det lyder som en god ide 🙂
    Godt nytår!
    Kh Anne

  16. carina maria skriver

    25. maj 2015 kl. 19:02

    Hej Anne. Vi overvejer at lave denne dessert til vores bryllup til august. Hvor tidligt tror du man kan lave desserten i forvejen uden at det går ud over kvaliteten? Tak for en dejlig og inspirerende blog.

  17. Anne au Chocolat skriver

    28. maj 2015 kl. 20:18

    Kære Carina,
    Det lyder som en god idé 🙂
    Jeg vil dog ikke lavet den mere end én dag i forvejen.
    Kh Anne

  18. Pernille skriver

    2. januar 2016 kl. 11:06

    Hej Anne!
    Tusind tak for en lækker blog, og en endnu mere lækker opskrift.
    Lavede denne til dessert til nytår, men oplevede at den blev lidt grynet i konsistensen. Umiddelbart var det efter æggeblommerne kom i. Nogen bud på hvad der kan være gået galt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap