E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Syltede ribs og sprøde safranmandler

5. december 2012 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

Syltede ribs og sprøde safranmandler

I skrivende stund er kl.7.15, og det er bælgragende mørkt udenfor. Kun det fine virvar af hvide snefnug kan anes i gadelampens skær uden for mit vindue. Jeg er så småt kommet i julestemning, og der er for mig noget julet over dette indlæg, skønt det ikke indholder særligt juleagtige råvarer. Jo safran er vel en julevare, men jeg har lavet sprøde safranmandler til jer på bloggen i dag og ikke saftige rosinfyldte luciabrød, som vist er mere julet.
For et par måneder siden forærede den søde Marie fra Cocina Fragrante mig et par poser fyldt med frosne sensommerbær fra haven. Nogle af ribsene syltede jeg og serverede dem i Go’ Morgen Danmark sammen med flødeskum til min chokoladeballade. Det var et hit.

Syltede ribs og sprøde safranmandler

De syrligt søde og genialt smukke knaldrøde ribs udgør også en fin dessert – eller morgenmad – sammen med skyr og de sprøde honningsmagfulde safranmandler. Det har jeg i hvert fald konkluderet 🙂

Syltede ribs og sprøde safranmandler

Til 2 små glas syltede ribs brugte jeg:

200 g ribs, frosne fra haven
150 g sukker

Kom ribs i en gryde med sukker og giv den røde herlighed i forsigtigt opkog, indtil sukkeret er opløst. Hæld de syrligt søde ribs på skoldede glas og luk dem til, mens ribsene endnu er varme.

Til en lille portion safranmandler brugte jeg:
50 g spanske Marconas mandler fra Gispert
1/2 spsk god honning
1 nip safrantråde

Rist mandlerne let gyldne på en pande og tilsæt honning. Lad blandingen karamellisere lidt, inden safranen tilsættes. Rør rundt indtil trådene er fordelt. Hæld mandlerne til afkøling på et stykke bagepapir og spis dem, når de er afkølet og helt sprøde.

Syltede ribs og sprøde safranmandler

I øvrigt tusind tak til alle jer, som deltog i den første adventskonkurrence ved at klikke jer videre til Meyou.dk og dele jeres fine og inspirerende gaveønsker med mig. Jeg har trukket vinderen, Mie, og vi – Meyou og jeg – har været i dialog med hende. Der er en ny konkurrence til jer på søndag. Den bliver lige så chokoladesød. Glæd jer 🙂

Syltede ribs og sprøde safranmandlerSyltede ribs og sprøde safranmandler

Skrevet i: Uncategorized Tags: dessert, meyou, meyou.dk, morgenmad, Ribs, safranmandler, syltede ribs

Previous Post: « En chokoladet adventsgave fra mig til en af jer
Next Post: 1 kg Special Orange chokokærlighed til Meyers Chokolade Ballade »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap