E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Syltede ribs og sprøde safranmandler

5. december 2012 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

Syltede ribs og sprøde safranmandler

I skrivende stund er kl.7.15, og det er bælgragende mørkt udenfor. Kun det fine virvar af hvide snefnug kan anes i gadelampens skær uden for mit vindue. Jeg er så småt kommet i julestemning, og der er for mig noget julet over dette indlæg, skønt det ikke indholder særligt juleagtige råvarer. Jo safran er vel en julevare, men jeg har lavet sprøde safranmandler til jer på bloggen i dag og ikke saftige rosinfyldte luciabrød, som vist er mere julet.
For et par måneder siden forærede den søde Marie fra Cocina Fragrante mig et par poser fyldt med frosne sensommerbær fra haven. Nogle af ribsene syltede jeg og serverede dem i Go’ Morgen Danmark sammen med flødeskum til min chokoladeballade. Det var et hit.

Syltede ribs og sprøde safranmandler

De syrligt søde og genialt smukke knaldrøde ribs udgør også en fin dessert – eller morgenmad – sammen med skyr og de sprøde honningsmagfulde safranmandler. Det har jeg i hvert fald konkluderet 🙂

Syltede ribs og sprøde safranmandler

Til 2 små glas syltede ribs brugte jeg:

200 g ribs, frosne fra haven
150 g sukker

Kom ribs i en gryde med sukker og giv den røde herlighed i forsigtigt opkog, indtil sukkeret er opløst. Hæld de syrligt søde ribs på skoldede glas og luk dem til, mens ribsene endnu er varme.

Til en lille portion safranmandler brugte jeg:
50 g spanske Marconas mandler fra Gispert
1/2 spsk god honning
1 nip safrantråde

Rist mandlerne let gyldne på en pande og tilsæt honning. Lad blandingen karamellisere lidt, inden safranen tilsættes. Rør rundt indtil trådene er fordelt. Hæld mandlerne til afkøling på et stykke bagepapir og spis dem, når de er afkølet og helt sprøde.

Syltede ribs og sprøde safranmandler

I øvrigt tusind tak til alle jer, som deltog i den første adventskonkurrence ved at klikke jer videre til Meyou.dk og dele jeres fine og inspirerende gaveønsker med mig. Jeg har trukket vinderen, Mie, og vi – Meyou og jeg – har været i dialog med hende. Der er en ny konkurrence til jer på søndag. Den bliver lige så chokoladesød. Glæd jer 🙂

Syltede ribs og sprøde safranmandlerSyltede ribs og sprøde safranmandler

Skrevet i: Uncategorized Tags: dessert, meyou, meyou.dk, morgenmad, Ribs, safranmandler, syltede ribs

Previous Post: « En chokoladet adventsgave fra mig til en af jer
Next Post: 1 kg Special Orange chokokærlighed til Meyers Chokolade Ballade »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap