E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Syltede ribs og sprøde safranmandler

5. december 2012 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

Syltede ribs og sprøde safranmandler

I skrivende stund er kl.7.15, og det er bælgragende mørkt udenfor. Kun det fine virvar af hvide snefnug kan anes i gadelampens skær uden for mit vindue. Jeg er så småt kommet i julestemning, og der er for mig noget julet over dette indlæg, skønt det ikke indholder særligt juleagtige råvarer. Jo safran er vel en julevare, men jeg har lavet sprøde safranmandler til jer på bloggen i dag og ikke saftige rosinfyldte luciabrød, som vist er mere julet.
For et par måneder siden forærede den søde Marie fra Cocina Fragrante mig et par poser fyldt med frosne sensommerbær fra haven. Nogle af ribsene syltede jeg og serverede dem i Go’ Morgen Danmark sammen med flødeskum til min chokoladeballade. Det var et hit.

Syltede ribs og sprøde safranmandler

De syrligt søde og genialt smukke knaldrøde ribs udgør også en fin dessert – eller morgenmad – sammen med skyr og de sprøde honningsmagfulde safranmandler. Det har jeg i hvert fald konkluderet 🙂

Syltede ribs og sprøde safranmandler

Til 2 små glas syltede ribs brugte jeg:

200 g ribs, frosne fra haven
150 g sukker

Kom ribs i en gryde med sukker og giv den røde herlighed i forsigtigt opkog, indtil sukkeret er opløst. Hæld de syrligt søde ribs på skoldede glas og luk dem til, mens ribsene endnu er varme.

Til en lille portion safranmandler brugte jeg:
50 g spanske Marconas mandler fra Gispert
1/2 spsk god honning
1 nip safrantråde

Rist mandlerne let gyldne på en pande og tilsæt honning. Lad blandingen karamellisere lidt, inden safranen tilsættes. Rør rundt indtil trådene er fordelt. Hæld mandlerne til afkøling på et stykke bagepapir og spis dem, når de er afkølet og helt sprøde.

Syltede ribs og sprøde safranmandler

I øvrigt tusind tak til alle jer, som deltog i den første adventskonkurrence ved at klikke jer videre til Meyou.dk og dele jeres fine og inspirerende gaveønsker med mig. Jeg har trukket vinderen, Mie, og vi – Meyou og jeg – har været i dialog med hende. Der er en ny konkurrence til jer på søndag. Den bliver lige så chokoladesød. Glæd jer 🙂

Syltede ribs og sprøde safranmandlerSyltede ribs og sprøde safranmandler

Skrevet i: Uncategorized Tags: dessert, meyou, meyou.dk, morgenmad, Ribs, safranmandler, syltede ribs

Previous Post: « En chokoladet adventsgave fra mig til en af jer
Next Post: 1 kg Special Orange chokokærlighed til Meyers Chokolade Ballade »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap