Jeg starter lidt bagvendt, men jeg har lyst til at være lige så stor en rod som drengene fra Rødder, og derfor er dagens første billede altså desserten fra lørdag aften, hvor min veninde Sille – som ses smilende smuk på nederste billede – og jeg tog til pop up eventet Rødder Rykker i Bageriet i en hyggelig baggård i Ryesgade på Nørrebro. En aften med hornfisk, uldgrise, sprøde grøntsager, naturlig vin, karamelcreme, chokoladetrøfler og meget mere!
Til dette indlæg har jeg været så heldig at få lov til at låne en håndfuld super flotte billeder fra aftenen taget af fotograf Chris Tonnesen, som var med under hele traktementet. Tak Chris!
Rødder består af Esben, Marko og Solfinn, som alle brænder for de lokale råvarer og naturlig vin, og ikke mindst formidlingen heraf. Altså den gastronomiske formidling. De samarbejder med små producenter og landbrug om at give folk madoplevelser, som smukt afspejler naturens sæsoner på tallerkenen.
Sådan en madoplevelse fik Sille og jeg i lørdags. Samt masser af gode grin. Rødderne er sjove!
Efter at have snacket og dyppet sprøde nye radiser i en creme lavet på rygeost, hoppede vi ombord i en lækker forret med hornfisk fanget af Markos onkel ved Albuen lige ud for Langø ved Nakskov. Til hovedret fik vi en dejlig sprød og saftig uldgrissebasse. Den var vist også fra Lolland. I begge retter var der skruet fuldt op for smagen med dejlig saft og kraft, som dog stadig respekterede de fine og friske elementer fra grøntsagerne.
Men endnu en gang nøjes jeg med at fortælle detaljeret om desserten og trøflerne til kaffen. I kender efterhånden min foretrukne søde vinkel på tilværelsen.
Den smukke dessert, som I så på øverste billede, var en slags nyfortolkning af den klassiske karamelrand. Rødderne havde lavet en lækker fed og fløjlsblød karamelcreme, som de serverede sammen med en ditto cremet fåremælksyoghurt. Ovenpå havde de drysset en let og frisk æblegranité, som var det perfekte syrlige modspil til cremerne. På toppen lå sprøde stykker af karamelliserede maltbrød og lidt grønt i form af kørvel, hvis smag dog også passede ganske glimrende til de søde komponenter. En meget vellykket dessert, som jeg også snildt kunne spise til morgenmad eller bare til hver en tid.
Til kaffen fik vi disse rustikke chokoladetrøfler lavet på Manjari fra Valrhona. De smagte skønt og smeltede smukt på tungen. Dem spiste Sille og jeg mange af!
Prisen for denne dejlige madoplevelse i form af snacks, tre retter mad samt trøfler til kaffen var i øvrigt 350 kr. Og så var det jo helt op til den enkelte at bestemme, hvor meget man ville slå sig løs i natur-vinbaren 🙂
Jeg glæder mig til at være i selskab med Rødderne snart igen. Rygtet siger ultimo maj, og I kan tro, at jeg kommer!
Anna skriver
Du burde altså klart tilføje et billede af et uldsvin. De er simpelthen så sære og nuttede! Se selv: http://www.fuglevaernsfonden.dk/pictures/nyhed_billeder/108_Uldsvin.jpg
Anne au Chocolat skriver
Kære Anna
God idé! Måske jeg endda også kan få lov til at låne et af Chris! De fine krølhårede grissebasser har han vist også knipset billeder af 🙂
Sjønne skriver
OMG de uldsvin ser søde ud – og ret komiske! 😀
Det ser ud til at have været et meget hyggeligt arrangement.
Mette skriver
Skøn reportage, Anne.
Jeg vil også gerne snart til et “Rødder” arrangement!
Chris Tonnesen skriver
Det er desværre Rødderne selv der har taget billederne af grisene da de var ude og se dem en uge før arrangementet! 🙂
Mette, jeg synes du skal tage med næste gang! Jeg kommer! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Sjønne
Det var et skønt arrangement, og jeg er sikker på, at det bliver lige så stort et hit næste gang 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette
Jeg håber, at vi ses til næste arrangement 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Chris
🙂 jeg glæder mig til at se dig igen!
Kh Anne
Benedikte Capion skriver
Lyder som et virkelig gennemført og hyggeligt arrangement! 🙂 Og de chokoladetrøfler ser godt nok lækre ud… 🙂