E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Vafler med banan og mandelmel

29. april 2012 af Anne au Chocolat 19 kommentarer

Da jeg flyttede for et halvt års tid siden, blev jeg genforenet med mit vaffeljern, som af en eller anden mærkværdig årsag havde gemt sig i en flyttekasse på mit gamle loft.
Det var et godt gensyn, men der skulle alligevel gå længe, før jeg fik støvet det af og taget hul på vaffelbagningen. Der har jeg til gengæld gjort nu, og de sidste par uger har vaflerne dannet rammen for min morgenmad adskillige gange.

Som bekendt går der ikke en dag uden, at jeg spiser chokolade. Det samme er stort set gældende for kagerne og de søde sager. Mit mantra er jo længe leve livsnydelsen! : )

Men min morgenmad har nu altid været ret sund, og sukker har ikke været en del af morgenen siden min barndom, hvor mor af og til lavede øllebrød til mig og min bror. Vi kunne også sagtens finde på at spise ymer med rugbrødsdrys og brun farin, som jo smager himmelsk!

Mine morgenmadsvafler er faktisk heller ikke så usunde : ) Der er hverken gluten eller sukker i. De er dejligt svampede og luftige og også smukt søde og sprøde. Sødmen får de fra bananerne, som SKAL være lige så modne, som dem man kun ville bruge til banankage. Jeg har tilføjet birkes, fordi jeg er vild med deres smag og sprødhed. Og så fungerer de sorte prikker visuelt godt for mig – lidt ligesom vanillens magiske små prikker.

Til 1 vaffel bruger jeg:
1 lille moden banan, moset
1 æg
20 g mandelmel
1 spsk blå birkes
1/4 tsk kanel eller kardemomme (alternativt lidt revet øko citronskal)

Bland alle ingredienserne sammen og bag vaflen i vaffeljernet, til den er fin gylden.

Server vaflen lun med valgfrit tilbehør. På det øverste billede har jeg spist vaflen med en Conference-pære i tern, hakkede mandler, skyr og revet mørk Alpaco chokolade fra Valrhona. På billedet nedenfor har jeg drysset vaflen med rosiner, ristede hasselnødder, lidt ekstra bananstykker samt en klat skyr og kanel.

Jeg var i Torvehallerne i dag med min veninde Simone efter træning, og jeg forelskede mig i Arla Unika standen, hvor jeg købte disse to glas med hjem. En øko creme fraiche 48% (!) og en ditto gammeldags ymer. Jeg glæder mig til at spise dem begge – og faktisk tror jeg, at jeg skal lave en vaffel til dessert i aften, hvor skyren naturligvis må vige vaffeltronen for den fuldfede creme fraiche!

Skrevet i: Morgenmad Tags: Alpaco, Arla Unika, bananvafler, birkes, chokolade, Creme fraiche 48%, gammeldags ymer, mandelmel, øko creme fraiche 48%, øko ymer, skyr, vaffeljern, Vafler, valrhona

Previous Post: « Det bliver Creme de la Creme, når Meyers Bageri åbner i Magasin
Next Post: Tak til Rødder for en lækker aften i Bageriet »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jane skriver

    29. april 2012 kl. 15:28

    Øko créme fraîche 48%, siger du? Jeg må være i himlen! Vaflerne ser også lækre ud 😉

  2. Sacha skriver

    29. april 2012 kl. 17:02

    Først ismaskine og nu vaffelmaskine…

    Ville ønske jeg havde tid til morgenmad hjemme i hverdagen (jeg er oppe før fem), for sådan en vaffel lyder nu skøn.

  3. Helene S. skriver

    29. april 2012 kl. 17:52

    Er det ikke nødvendigt med fedtstof i dejen, så de ikke klistrer fast på vaffeljernet? 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    29. april 2012 kl. 18:56

    Kære Jane
    Crème fraichen smager himmelsk til vaflerne, kan jeg nu fortælle 🙂

    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    29. april 2012 kl. 18:58

    Kære Sacha
    Jeg er også meget glad for dem om eftermiddagen og til dessert 🙂

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    29. april 2012 kl. 19:00

    Kære Helene

    Ja, man skulle tro, at vaflen ville sætte sig fast – men det er aldrig sket! 🙂 Men nu du siger det, kunne jeg da godt finde på at tilsætte lidt smagsneutral olie eller smeltet smør næste gang, bare for en sikkerheds skyld.

    Kh Anne

  7. Nicolai skriver

    30. april 2012 kl. 12:44

    Det er min ærlige mening, at mælkeprodukter med et fedtindhold på under 30 %, bør kriminaliseres på linie med vold, sort arbejde og underslæb. 🙂

  8. Benedikte Capion skriver

    30. april 2012 kl. 16:12

    Vafler er så undervurderede!
    Jeg har også selv lavet en version på min blog med kokosmælk i, de smagte virkelig også himmelsk 🙂

  9. Søren Sørensen skriver

    30. april 2012 kl. 20:45

    Hej Anne.

    Det ser virkelig lækkert ud. Kan godt blive noget misundelig på dig nogle gange… Du har jo et kæmpe udvalg af ting og sager “derovre”. 😉 Det er lidt anderledes her i det mørke midt og vest Jylland. 🙂 Måske jeg skulle forkæle mig selv lidt i morgen, på min fridag, og lave vafler til morgenmad.

    Mvh Søren

  10. Anne au Chocolat skriver

    1. maj 2012 kl. 07:06

    Kære Nicolai
    Jeg er enig et godt stykke hen ad vejen 🙂

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    1. maj 2012 kl. 07:06

    Kære Benedikte
    Jeg tænkte faktisk på dig, da jeg lavede mine vafler 🙂

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    1. maj 2012 kl. 07:07

    Kære Søren

    Jeg føler mig også ret heldig med så mange gode sager i nærheden og lige om hjørnet fra, hvor jeg bor!

    Lyder som en strålende idé med vafler 🙂

    Kh Anne

  13. Nanna Planck Drost-Nissen skriver

    1. maj 2012 kl. 14:27

    Kære Anne…..Kom maj du søde milde!!du er så dygtig…. Er lige dumpet ned foran pcén efter en dejlig cykeltur…. på denne skønne måneds første dag!!! Synet af din skønne vaffel gør mig endnu mere kåd …sundt eller ej!!! er det da en meget rafineret morgenmad….Jeg føler mig en smule uartig, ved tanken om at manden og jeg sidder og guffer øllebrød om morgenen i disse dage!!! Jeg gemmer rugbrødsrester af mit hjemmebagte rugbrød i fryseren …så pludselig er der til øllebrød en lille uge…..”så er vi som børn påny,” men argumentet er jo at få brugt resterne….fnis….K.H.

  14. Anne au Chocolat skriver

    9. maj 2012 kl. 12:09

    Kære Nanna
    Mums, jeg ELSKER altså også øllebrød! Det vil jeg snart lave igen 🙂

    Kh Anne

  15. Line skriver

    28. februar 2014 kl. 16:23

    Hej Anne!

    Tror du disse kan laves som pandekager?

  16. Anne au Chocolat skriver

    2. marts 2014 kl. 17:52

    Kære Line,
    YES det kan du tro 🙂
    Kh Anne

  17. Janne skriver

    31. maj 2014 kl. 08:31

    Hej Anne,

    Nu har jeg lavet disse vafler nogle gange, men når jef løfter låget, sidder de fast.. Jeg har det dobbelte Wilfa vaffeljern..

    Hvad gør jeg forkert? Sidder dine nogengange fast?

  18. Nanna skriver

    28. juli 2014 kl. 10:59

    Shit de er gode med cashewbutter på!

Trackbacks

  1. Vafler med boghvedemel og banan - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:22

    […] er blevet ret afhængig af mine morgenmadsvafler og kan egentlig spise dem døgnet rundt.  Lige nu sidder jeg faktisk og spiser en vaffel med […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap