Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Vafler med banan og mandelmel

29. april 2012 af Anne au Chocolat

Da jeg flyttede for et halvt års tid siden, blev jeg genforenet med mit vaffeljern, som af en eller anden mærkværdig årsag havde gemt sig i en flyttekasse på mit gamle loft.
Det var et godt gensyn, men der skulle alligevel gå længe, før jeg fik støvet det af og taget hul på vaffelbagningen. Der har jeg til gengæld gjort nu, og de sidste par uger har vaflerne dannet rammen for min morgenmad adskillige gange.

Som bekendt går der ikke en dag uden, at jeg spiser chokolade. Det samme er stort set gældende for kagerne og de søde sager. Mit mantra er jo længe leve livsnydelsen! : )

Men min morgenmad har nu altid været ret sund, og sukker har ikke været en del af morgenen siden min barndom, hvor mor af og til lavede øllebrød til mig og min bror. Vi kunne også sagtens finde på at spise ymer med rugbrødsdrys og brun farin, som jo smager himmelsk!

Mine morgenmadsvafler er faktisk heller ikke så usunde : ) Der er hverken gluten eller sukker i. De er dejligt svampede og luftige og også smukt søde og sprøde. Sødmen får de fra bananerne, som SKAL være lige så modne, som dem man kun ville bruge til banankage. Jeg har tilføjet birkes, fordi jeg er vild med deres smag og sprødhed. Og så fungerer de sorte prikker visuelt godt for mig – lidt ligesom vanillens magiske små prikker.

Til 1 vaffel bruger jeg:
1 lille moden banan, moset
1 æg
20 g mandelmel
1 spsk blå birkes
1/4 tsk kanel eller kardemomme (alternativt lidt revet øko citronskal)

Bland alle ingredienserne sammen og bag vaflen i vaffeljernet, til den er fin gylden.

Server vaflen lun med valgfrit tilbehør. På det øverste billede har jeg spist vaflen med en Conference-pære i tern, hakkede mandler, skyr og revet mørk Alpaco chokolade fra Valrhona. På billedet nedenfor har jeg drysset vaflen med rosiner, ristede hasselnødder, lidt ekstra bananstykker samt en klat skyr og kanel.

Jeg var i Torvehallerne i dag med min veninde Simone efter træning, og jeg forelskede mig i Arla Unika standen, hvor jeg købte disse to glas med hjem. En øko creme fraiche 48% (!) og en ditto gammeldags ymer. Jeg glæder mig til at spise dem begge – og faktisk tror jeg, at jeg skal lave en vaffel til dessert i aften, hvor skyren naturligvis må vige vaffeltronen for den fuldfede creme fraiche!

Skrevet i: Morgenmad Tags: Alpaco, Arla Unika, bananvafler, birkes, chokolade, Creme fraiche 48%, gammeldags ymer, mandelmel, øko creme fraiche 48%, øko ymer, skyr, vaffeljern, Vafler, valrhona

Previous Post: « Det bliver Creme de la Creme, når Meyers Bageri åbner i Magasin
Next Post: Tak til Rødder for en lækker aften i Bageriet »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap