E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Det bliver Creme de la Creme, når Meyers Bageri åbner i Magasin

27. april 2012 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

Der sker i disse dage en familieforøgelse på Meyers-fronten i den appetitlige underetage af Magasin Kgs. Nytorv. Meyers Deli får nemlig fra på tirsdag selskab af Meyers Bageri samt væsentligt flere siddepladser.
I kan tro, at jeg ser frem til nu også at kunne købe de samme lækre og saftigt sprøde stykker bagværk og brød som i Jægersborggade og Store Kongensgade, når jeg er inde i byen. Og endvidere – dette glæder jeg mig ustyrligt meget til – åbner kageshoppen Creme de la Creme i Meyers Bageri inden længe.

Kageshoppen Creme de la Creme er frugten af et samarbejde mellem de to kagepassionerede mænd Claus Meyer og Morten Heiberg, som kender hinanden fra tiden i Chokolade Compagniet i 90erne.  De bærer begge på en kæmpe kagekærlighed, og den har været den søde tråd i deres venskab – også mens Heiberg har leget dessertcirkus i Japan.

Claus og Morten har sammen udviklet det sortiment af seks forførende og nuancerede kager, som danner det søde fundament i Creme de la Creme, og som uden tvivl kommer til at vække begejstring hos jer. Kagerne er kreeret med kæmpe kærlighed samt de bedste råvarer og byder hver især på en cremethed, saftighed og sprødhed uden sidestykke.
Det ved jeg, fordi jeg var så heldig at være med til prøvesmagningen på kagerne hjemme hos Claus for ikke så længe siden. Det var en sand fornøjelse og utroligt inspirerende at være i rum med de to herrer med sød passion op til begge kageører og høre dem ping-ponge frem og tilbage omkring smag, konsistenser og kagernes visuelle udtryk.

Og kagerne smagte som en drøm! Det kribler i mig for at fortælle jer mere. I dag kan I høre om to af dem..

Augusta hedder den fine kirsebær cheesecake, I ser på øverste billede. Udover at have et sødt navn, er den uden tvivl en af de mest velsmagende cheesecakes, jeg har smagt længe. Den består af en krydret mandelbund med en fræk og sej konsistens, syrligt søde syltede stevnskirsebær og en blød og cremet ostecreme toppet af med sprøde stykker af crumble.

Samuel er navnet på den nederste kage, som jeg har lyst til også at kalde “en ode til Guanaja“. Den består nemlig af den klassiske grand cru chokolade Guanaja fra Valrhona i adskillige former. En lækker saftig Guanaja biscuitbund, mørk og cremet Guanaja mousse og i midten en elegant Guanaja cremeux, samt knasende sprød chokoladecrunch.

Skrevet i: Uncategorized Tags: Augusta, Cheese cake, cheesecake, Claus Meyer, Creme de la Creme, guanaja, Kageshop, kirsebær cheesecake, Magasin, Meyers Bageri, Meyers Deli, Morten Heiberg, Samuel, valrhona

Previous Post: « Den magiske panna cotta fra Mr. Strangas
Next Post: Vafler med banan og mandelmel »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Louises lakridser skriver

    27. april 2012 kl. 09:45

    Kære Anne,
    nu kom Valhrona lige op igen, så jeg har en forespørgsel. Kunne du ikke tænke dig en dag at lave et indlæg over dine valhrona favoritter? Jeg er til stadighed fortabt i, hvad der er godt til hvad. Kh Louise

  2. Anne au Chocolat skriver

    27. april 2012 kl. 10:02

    Kære Louise
    Det kan du tro, at jeg gerne vil lave. Det er en super idé!

    God weekend 🙂

    Kh Anne

  3. Mette skriver

    27. april 2012 kl. 12:50

    Uhmmmmm – sikken en dejlig sød hemmelighed, du har gået rundt med.

    Det lyder vidunderligt, at kageudvalget bliver udvidet og jeg glæder mig meget til at smage!!

  4. Louise skriver

    27. april 2012 kl. 15:28

    Fantastisk nyhed at høre om mine tre absolut yndlingsdessertmageres samarbejde! Det kan der kun komme noget godt ud af. Glæder mig til at besøge det lille paradis i Magasins kælder 🙂

  5. Benedikte Capion skriver

    27. april 2012 kl. 18:02

    Sikke en lækker nyhed 🙂

  6. Piskeriset skriver

    27. april 2012 kl. 19:13

    Anne! Det der er jo tarveligt – nu sidder jeg og fantaserer om de lækre kager! Godt jeg har et lille stykke Valrhona liggende på mit skrivebord, som jeg vil gnaske lige om lidt. Du siger bare til, hvis du skal have selskab, når du skal forbi de nye kagepushere 😉

  7. Anne au Chocolat skriver

    29. april 2012 kl. 08:51

    Kære Mette

    Jeg glæder mig også meget til at smage dem igen – og ikke mindst Augusta 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    29. april 2012 kl. 08:55

    Kære Louise
    Tak for søde ord! Du kan godt glæde dig ja 🙂

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    29. april 2012 kl. 08:56

    Kære Benedikte

    Ja, det bliver skønt! 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    29. april 2012 kl. 08:57

    Kære Piske

    TIL! 🙂

  11. Piskeriset skriver

    29. april 2012 kl. 14:56

    Torsdag kl. 16? 🙂

  12. Ida skriver

    29. april 2012 kl. 21:26

    Hej Anne,

    Mmm, det ser vildt lækkert ud! Ved du hvornår de åbner Creme de la Creme? 🙂

    Mvh Ida

  13. lulu kaalund skriver

    11. maj 2012 kl. 13:39

    ÅHHHH LOOOORD!

Trackbacks

  1. CREME DE LA CREME | LOQUACIOUS LILY siger:
    23. april 2013 kl. 08:03

    […] For nogle uger siden var Henrik og jeg i Magasin, hvor Meyer også har et af sine bagerier. For snart et halvt år siden startede Morten Heiberg og Claus Meyer et kageprojekt op, hvor fokus er på at lave de lækreste kager af de bedste råvarer. Vi købte to stykker kage, men jeg nåede aldrig at tage et billede af den ene kage, for før jeg vidste af det lå den i maven. 🙂 Men det var en kage der hedder Augusta, som er en lækker kirsebærcheesecake med en krydret mandelbund, uhmm… Anne har et billede af den her. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap