E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Den magiske panna cotta fra Mr. Strangas

25. april 2012 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

Det første jeg gjorde, da jeg kom hjem fra mit udvekslingsophold i Paris i slutningen af december 2010 var at besøge den søde Nikolaos Strangas og hans dengang spritnye Cakeaway på Åboulevarden, inden juleferien skulle holdes i Spanien. Hvis I ikke allerede har læst om dette debuterende visit, har I garanteret efterhånden fundet ud af, at jeg siden hen har udviklet et ganske særligt sødt venskab med Niko – og ikke mindst hans saltkaramel – som jeg med stor glæde besøger så ofte, jeg kan.

I går eftermiddags havde jeg sat Emily Salomon stævne i Cakeaway’en. Vi drak espressoer, snakkede specialer og spiste de lækre macarons, som ses på nederste billede. (Der var TO med saltkaramel!)

Derudover guffede vi med stor fornøjelse endnu en sød sag hver. Mit valg faldt på denne drøm af en panna cotta, som jeg også fortalte om i mit allerførste indlæg fra Cakeaway’en og faktisk allerede beskrev for 2,5 år siden efter et restaurantbesøg på Il Dona. Søde Niko havde nemlig kreeret aftenens dessert.

Panna cottaen bliver normalt serveret med vanillesyltede ananas, men som noget nyt har Niko ændret de små stykker af ananas til en kompot af syrligt søde rabarber med lidt bid i smagt til med ingefær. Smagen af rabarber passer fremragende til denne lysebrune karamelagtige panna cotta, som har en fed og væsentlig mere cremet konsistens, fordi Niko reducerer fløden en del mere, end man plejer at gøre til panna cotta. Fornemmelsen af karamel skyldes, at der er kommet en mørkere sukker i, som dog stadig giver smagsplads til de fine og sarte små sorte korn af vanille.
Den er toppet af med lidt sprød kagecrunch, kakaonibs og et lille tyndt stykke chokolade.

Det er i sandhed en fortryllende panna cotta : )

Skrevet i: Uncategorized Tags: ananas, Emily Salomon, Il Dona, ingefær, macarons, Nikolaos Strangas, panna cotta, rabarber, saltkaramel, Strangas

Previous Post: « Kadeau – hvor madkærligheden er størst
Next Post: Det bliver Creme de la Creme, når Meyers Bageri åbner i Magasin »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Benedikte Capion skriver

    25. april 2012 kl. 15:48

    Jeg kører forbi hans “Cakeaway” hver evig eneste dag med lige stor længsel hver gang.. Jeg kan jo desværre ikke tåle disse fantastiske og søde sager så godt, men for pokker, hvor det altså lyder lækkert……. Når jeg ikke længere er på diæt, så skal jeg simpelthen derind og virkelig NYDE. Bum!

  2. Charlotte G skriver

    25. april 2012 kl. 18:28

    Åhhh….hvor ville jeg gerne være din mund! Alle de søde smagsoplevelser.
    Vh charlotte g

  3. Rikke skriver

    25. april 2012 kl. 21:42

    Jeg er SÅ vild med Strangas. Han er min yndling indefor konditorer, og jeg elsker også hans macarons med saltkaramel 🙂

  4. Teresa skriver

    26. april 2012 kl. 19:58

    De er bare så flotte hans macarons. Og så fås de med de sjoveste smage, som man slet ikke havde forventet. Harpiks… Siger jeg bare

  5. Anne au Chocolat skriver

    27. april 2012 kl. 08:37

    Kære Benedikte
    Det lyder som en strålende idé! Og jeg glæder mig til at høre, hvad du synes 🙂

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    27. april 2012 kl. 08:38

    Kære Charlotte G

    Nogle gange kammer det også over… Ej, jeg elsker alle de søde mundfulde, jeg spiser 🙂

    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    27. april 2012 kl. 08:38

    Kære Rikke

    Ja, den dér saltkaramel… den kunne jeg snildt spise dagligt! 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    27. april 2012 kl. 08:39

    Kære Teresa

    Det er da også rigtigt! Jeg havde helt glemt hans macaron med harpiks 🙂

    Kh Anne

  9. Fru Buur Bækgaard skriver

    27. april 2012 kl. 13:52

    Jeg er normalt ikke en pana cotta-pige – det er for blævret og konsistensløst til mig. Men den her er jeg simpelthen nødt til at smage!

  10. Astrid Werge skriver

    29. april 2012 kl. 22:01

    Åh hvor jeg bare elsker panna cotta.. Jeg MÅ simpelthen snart på Cake Away!

    Kan du i mellemtiden høre Niko hvad hemmeligheden er i forhold til at få vaniljekornene til at være i hele panna cottaen? Når jeg laver min – efter din opskrift 🙂 – så falder vaniljekornene til bunds i de forme jeg bruger. Måske du har et tip?

    Hilsen Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap