E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Valrhona – en lille gratis glæde.

30. april 2010 af Anne au Chocolat 15 kommentarer

P1050062

Som indledning til dette lille indlæg må jeg lige indrømme, at jeg ikke kan være i Magasin uden at besøge underetagen – aka. mad-etagen. Hvis jeg havde råd, ville jeg gerne handle noget mere i Mad&Vin, men eftersom jeg er (en fattig) studerende, er det ikke rigtig en forsvarlig mulighed. Til gengæld oser jeg en masse og bruger utroligt meget tid på at smugkigge, bladre og finde inspiration i de internationale madblade, og så køber jeg rimelig tit en scone eller to hos Rhein Van Hauen, som – jeg mener – laver byens bedste scones; de er sprøde men bløde, smager af smør, og har den helt rigtige sukker-salt balance i smagen. Jeg er vild med alle tre slags: almindelige scones, chokoladescones og scones med rosiner. Mmm…

P1050066

Nå men med en pludselig lang indledning må jeg hellere hoppe videre i mad-teksten. En smuttur til mad-etagen gav mig forleden et lille gratis glæde. Som nogle måske allerede er bekendt med, har Valrhona fået en fin lille afdeling ved siden af Magasins egen chokolade. Til gengæld var jeg ikke selv bekendt med, at man kan få lov til at vælge to chokolader gratis i den sødeste lille æske, hvis man skriver sit navn og e-mail på en seddel og afleverer i Valrhona-afdelingen. Hvem gider ikke spammes af Valrhona!?

Jeg valgte en lille lækker mørk chokoladesag med den skønneste flødekaramel indeni, og så en hvid chokolade med fyld af en fin hvid chokolade ganache og cremet nougat. De er allerede spist, og de kan bestemt anbefales.

Så tag lige et smut forbi Valrhona og få en gratis chokoglæde.

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokolade, flødekaramel, ganache, gratis glæder, Mad&Vin, Magasin, valrhona

Previous Post: « Godt gået noma!
Next Post: Rabarber og Summerbird »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Frederik Kreutzer skriver

    30. april 2010 kl. 11:02

    Hej Anne
    Tak for et meget brugbart tip! Magasin/Valrhona kan regne med gæster snarest…
    /Frederik

  2. Marianne skriver

    30. april 2010 kl. 11:25

    Godt tip!

    Gratis glæder er gode og tit overvejer jeg bare at gå i Peter Beier fordi man altid bliver budt et stykke chokolade derinde..

  3. Hanne K skriver

    30. april 2010 kl. 14:52

    Hej Anne

    Æj, hvor ærgerligt, at man bor i det mørke Midtjylland 😉
    Men kan høre, at det ville blive rigtigt, rigtigt dyrt for mig at bo tæt på Magasins madetage!!!
    Kh Hanne

  4. Anja skriver

    30. april 2010 kl. 14:53

    Bare man boede i København … Var ellers på besøg i byen i lørdags og ville ønske at jeg havde vidst det der, men så ved jeg det til næste gang.
    Har for nylig fundet din blog, da jeg lavede research på Hendes Majestæts fødselsdagskage :o) og sikke en hyggelig side! Kan se vi absolut deler nogle af de samme passioner her i livet.
    KH Anja

  5. Anne au Chocolat skriver

    1. maj 2010 kl. 09:04

    Kære Frederik og Marianne, glæd jer og prøv den med karamel 🙂

    Kære Hanne, ja gode madsteder kan hurtigt blive en dyr affære 🙂

    Kære Anja, det glæder mig at høre at du synes om min blog! Har du selv en blog ?

    Kh Anne

  6. Linda skriver

    2. maj 2010 kl. 10:25

    Uha, jeg skal da forbi Valrhona snarest så. Jeg kan høre, vi har samme forhold til Magasins madetage. Alt lokker, men SU-pengepungen taler alvorsord til én.

  7. Anne au Chocolat skriver

    3. maj 2010 kl. 12:32

    Skynd dig forbi Linda 🙂

  8. Anja skriver

    3. maj 2010 kl. 12:45

    Kære Anne,
    Nej desværre ingen blog …
    // Anja

  9. Anne au Chocolat skriver

    3. maj 2010 kl. 14:40

    Det synes jeg, du skal lave, Anja 🙂
    Kh Anne

  10. Louise skriver

    9. maj 2010 kl. 20:12

    Jeg trak lidt på smilebåndet da jeg så du mener at RVH har byens bedste scones, jeg kan fortælle at det er RVH mest populære vare, og der bliver lavet over 1 million om året!
    Jeg er lærling der, og der bliver godt nok lavet mange scones 🙂

  11. Anne au Chocolat skriver

    10. maj 2010 kl. 18:21

    Hehe – hvor sejt Louise! Kan du ikke lige skrive en mail til mig og fortælle deres hemmelighed bag de lækre scones ? 😉
    Ej, spøj til side… JEG ELSKER DEM!!!!

  12. Lise skriver

    12. maj 2010 kl. 22:38

    Kære Anne,

    Chokolade er godt. Gratis er godt. Gratis chokolade er helt utroligt godt! Jeg må i Magasin snarest. 🙂

    Tak for tippet!

    Lise

  13. Anne au Chocolat skriver

    13. maj 2010 kl. 07:34

    Kære Lise,
    Ja, skynd dig i Magasin 🙂
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Scones fra Rhein Van Hauen « Anne au Chocolat siger:
    13. juni 2010 kl. 16:30

    […] et tidligere indlæg på bloggen fortalte jeg, at Rhein Van Hauen laver byens bedste scones – det synes jeg […]

  2. Scones fra Rhein Van Hauen - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:29

    […] et tidligere indlæg på bloggen fortalte jeg, at Rhein Van Hauen laver byens bedste scones – det synes jeg […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap