Sidste halvdel af min lørdag handlede om at variere lakrids. Sammen med to søde veninder Sille og Stine, hvis hjerter også banker for mad og søde sager, lavede jeg lakrids-cupcakes med hvid chokolade, lakridsskumfiduser, marengs-kys med lakrids og hindbær, og koldskål med rabarberkompot og friskhøvlet rålakrids (den som ses på øverste billede). Det var Silles forslag at lave noget sødt med lakrids, og jeg var straks med. Til at starte med var planen egentlig bare at lave nogle lækre lakridsmuffins/cupcakes. Men men men.. så kom Stine ind i billedet og med sig havde hun de tre øvrige idéer. Det var gode idéer! Det hele smagte super godt, og vi fik proppet en del lakrids i de forskellige søde sager. “Man skal ikke spare på lakridsen”, sagde vi alle tre.
På ovenstående billede ses Silles lakrids-cupcakes, hvor jeg havde hakket en halv hvid Ivoire fra Valrhona og puttet i dejen. Jeg er jo normalt ikke den store fan af cupcakes-kagedej, men den her blev god. Kagerne blev kompakte og svampede, og det var jeg helt pjattet med. De havde en fin lille smag af lakrids. Lidt for fin hvis de skulle stå alene. Heldigvis lavede Sille en syndig smørcreme med masser af lakrids og smurte smukt på toppen.
Det her er de udbagte kys. Stine piskede en marengs og tilsatte lakridspulver og friske hindbær. Jeg satte dem på bagepladerne, dryssede med ekstra lakrids og gav dem så en tur i den 100 grader varme ovn i en halvanden times tid. Idéen var god, og smagen var guddommelig (Stine var især helt oppe at ringe over kyssene), men hindbærrene væskede lidt for meget til at give helt perfekte kys. Dem skal vi arbejde videre med.
Skumfiduserne var super sjove og nemme at lave. Og vi mestrede dem endda uden et sukkertermometer. Dog erfarede vi, at de lidt er nogle farlige små bidder, da de var alt for nemme at proppe i munden, igen og igen og …
Koldskålen med rabarberkompot og lakrids var også en lille himmerigsmundfuld. Stine høvlede rålakrids på livet løs og lakridsen fløj ned i koldskålen og over det hele (godt vi havde valgt at spise udenfor 🙂 ). Kombinationen af lakrids og den vanillede syrlighed fra koldskålen og ikke mindst de sur-søde rabarber fungerede fremragende.
Stine fik det, som hun ville: Kolskål med lakrids, lakrids, lakrids!
Det er bestemt ikke sidste gang, jeg leger med lakrids (og de søde veninder!!).
Malou skriver
Kære Anne
Åh, det er madporno for en lakridselsker som mig. Jeg er vild med det hele! Tror jeg vil lave kyssene senere i dag, men bruge frysetørrede hindbær.
På torsdag skal jeg faktisk på Malling & Schmidt og spise en hel lakridsmiddag – Torsten Schmidt har udviklet alle retterne med Johan Bülows lakrids. Jeg glæder mig som et lille barn 🙂
Fortsat god påske.
Malou
Lejla skriver
Mmmm, ser så godt ud. Jeg er også helt pjattet med idéen om de der kys. Måske kunne I prøve med frysetørrede hindbær?
Jan Christensen skriver
Yes! Ser supergodt ud.
Ønskede du også som barn, at du kunne få rustne søm, der bestod af det der søde lakridspulver HELE vejen igennem? Det gjorde jeg. Hmm, det gør jeg faktisk stadigvæk.
Kira skriver
Mums! De der kys ser bestemt ikke dårlige ud. 😀
Kirsten skriver
Sikke det ser ud! Mums!
Kh Kirsten
Piskeriset skriver
Enig med Malou – hvor ser det dog godt ud! Jeg pønser selv på at lave noget koldskål sammen med lakrids på et tidspunkt, så det er godt at høre om jeres erfaringer.
Kan du anbefale en rålakrids-pusher?
Anne au Chocolat skriver
Kære Malou
Fik du lavet kys ? 🙂 Jeg glæder mig meget til at læse om din lakridsmiddag!!!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Lejla, det er en rigtig god idé! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Jan
Yes! Jeg kan godt følge dig… 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Kira,
Smagen var i hvert fald himmelsk!
Anne au Chocolat skriver
Kære Kirsten
Tak for skal du have!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Piskeriset
Det kan du tro! Lakridsen var Silles, som havde fået det her: http://fruhurup.dk/
Hendes mor er Fru Hurup 🙂
Fjordrejen.dk skriver
Hov – skal så hen og bestille hos specialkøbmanden igen 🙂 Havde ikke set de havde engelsk lakrids – har pulver af lakridsrod og lakridspulver (bruger til is) men dine retter inspirerer til at lege lidt mere med denne dejlige smag 🙂
/Erland
Anne au Chocolat skriver
Kære Erland,
Det lyder som en GOD idé!
Louises lakridser skriver
Åh lakrids . Selvom jeg mest er til saltlakrids, så lyder og ser jeres søde eksperimenter SÅ godt ud. Jeg må prøve!
Piskeriset skriver
Ej hvor sjovt – der har jeg været før – elsker at handle der, for det er sådan en hyggelig og velassorteret butik 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise
Gå i lakrids-krig 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Piskeriset! Så må du hilse Sille fra mig næste gang du er der 🙂
Mette Lindgaard Eriksen skriver
Det ser virkeligt lækkert ud det hele! Sikke skønt med lakridsveninder og søde sager på stribe 🙂
Jeg ville nok prøve at mose hindbær og dræne dem. Så får man godt nok ikke så mange fine hindbærklumper som jeres, men man undgår noget af væden. Jeg tror måske de frysetørrede ikke giver smag nok, eller måske bliver lidt for tørre igen – medmindre man udbløder dem lynhurtigt.
Fint headerbillede – jeg får lyst til at gå ud og lave en brunsviger fluks 🙂
Anne au Chocolat skriver
Tak for sød kommentar, kære Mette 🙂
Og god idé med hindbærrene! Kh Anne
Kia skriver
Hold da op, hvor ser det godt ud 🙂
Var det mon muligt at få opskriften på de skumfiduser? 🙂
Kh Kia
Nynne skriver
Hej Anne
Har du en opskrift på de kopkager med lakrids og hindbær (især opskrift på lakridstoppingen)?
Mange hilsner Nynne
Anne au Chocolat skriver
Hej Nynne,
Jeg spørger lige min veninde Sille 🙂
Nynne skriver
Mange tak 🙂
Nynne skriver
Hej Anne
Fik du fat i den opskrift? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Hej Nynne
Nix, det glemte jeg alt om. Får fingrene i den snart, det lover jeg 🙂